7 Οκτ 2013

Είκοσι χρόνια κάθειρξη για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Δώδεκα σε Βίκυ - Αρετή


Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Ακη Τσοχατζόπουλο (την ανώτερη δυνατή), 12 ετών στη σύζυγό του Βίκυ αλλά και στην κόρη του Αρετή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο νωρίτερα είχε κρίνει ένοχο τον πρώην υπουργό  για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση...

Απολύσεις: Στα σκαριά σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους


Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και

Αρση της ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλο ζήτησε ο ανακριτής


 
Αίτημα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε- σύμφωνα με πληροφορίες- ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα....

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη


Συνεδριάζει  το Περιφερειακό Συμβουλίο Πελοποννήσου,  στις
14 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Πατσαρίνου με θέμα: Για το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια Κορινθίας...

Παρουσίαση του λευκώματος "Αρχαία Κορινθία"


Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και οι «Εκδόσεις του Φοίνικα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος «Αρχαία Κορινθία» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά τις καταθέσεις των δυο μαρτύρων που κατέθεσαν στους ανακριτές και ζήτησαν να τεθούν υπό καθεστώς προστασίας. Και οι δυο είναι πρώην μέλη της οργάνωσης και....

Σε δίκη για το Βατοπέδι, Πελέκη, Εφραίμ, Αρσένιος και άλλοι 11


Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση Βατοπεδίου και μάλιστα με παραπομπή 14 προσώπων σε δίκη. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών, αποφασίσθηκε η απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κάτι λείπει από το "κάδρο"


Του Ν. Μπογιόπουλου

Παρατήρηση πρώτη: To 1923 εκδηλώθηκε στο Μόναχο το λεγόμενο «πραξικόπημα της μπυραρίας». Ο Χίτλερ συνελήφθη, αλλά παρότι οι νόμοι της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέβλεπαν ακόμα και την ποινή του θανάτου για το έγκλημά του, έμεινε στη φυλακή (σε υπερπολυτελές κελί) μόλις 8 μήνες, πλήρωσε 500 μάρκα

Ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η απόφαση του δικαστηρίου


Ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Ένοχη κρίθηκε επίσης η σύζηγός του, Βίκυ Σταμάτη και άλλοι 15 συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού.

Άνοιγουν τα στόματα και έρχονται νέα στοιχεία! Αποκαλύψεις και για την δράση της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία έρχονται στο φως!


Πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής «σπάνε» την ομερτά και μιλούν για πρόσωπα και καταστάσεις στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Μιλούν για υποθέσεις που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είχε στοιχεία.

Αποκαλύπτουν τις σχέσεις της οργάνωσης με την αστυνομία αλλά και την εκκλησία, για τη δομή της...

Η εκπληκτική λίμνη Louise στον Καναδά!


Η λίμνη Louise βρίσκεται στον Καναδά, και πιο συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο Banff στην Αλμπέρτα. Οφείλει την ονομασία της στην πριγκίπισσα Louise Caroline Alberta (1848-1939), την τέταρτη κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας και σύζυγο του Μαρκήσιου του Lorne, ο οποίος ήταν ο Γενικός Κυβερνήτης του Καναδά από το 1878-1883.