3 Νοε 2015

«Δυόμιση χρόνια και έπειτα Grexit». Σύμβουλος Σόϊμπλε


Του Μ. Στυλιανού
Ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, καθηγητής Hans Werner Sinn, του ινστιτούτου IFO, σύμβουλος του υπουργού οικονομικών κ. Σόϊμπλε, προδιέγραψε, σε σημερινές δηλώσεις του, το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδος:  Επάνοδος στην σημερινή κατάσταση μετά από δυόμιση χρόνια και έξοδος από το ευρώ -σε διπλό νόμισμα.

Η πρόγνωση, διατυπώθηκε σε τόνο...

Πάλι καλά που δε γίναμε Ισλανδία


Του Αλέξανδρου Ζέρβα
«Νομίζεις, δεν ξέρω, πως οι τράπεζες λειτουργούν σαν κοράκια, ότι πίνουν το αίμα του κοσμάκη, ότι στο τέλος θα βγούνε πάλι κερδισμένοι οι τραπεζίτες; Αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε ανάγκη από τραπεζικό σύστημα, στο σημείο που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση»

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ- ΣΟΥΛΤΣ!


Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΚΛΟΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ, ΕΝΩ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ 


Χθες μας «έσωσε» ο Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα και αύριο μας «σώζει» ο Πιερ Μοσκοβισί. Την Πέμπτη θα...

Το μεγαλύτερο πείραμα όλων των εποχών: Παρακολούθηση 10.000 ανθρώπων 24 ώρες το 24ωρο για 20 χρόνια


Δέκα χιλιάδες άνθρωποι, 2.500 νοικοκυριά, καλούνται να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο (και πλέον αμφιλεγόμενο) κοινωνικό και ιατρικό πείραμα. 
Τόπος η Νέα Υόρκη. 
Το πρόγραμμα HUMAN μεταφέρει το «Τρουμαν Σόου» στην πραγματικότητα, με την υποστήριξη του...

Πόρτα στον φράχτη του Έβρου βάζει η κυβέρνηση


Μετά τις αντιδράσεις για τον φράχτη του Έβρου και τους εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνει ο φράχτης στην θέση του, αλλά να φτιαχτεί μια πόρτα, από την οποία θα περνούν κάποιοι πρόσφυγες και όχι όλοι.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός...

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο


«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή (της συμφωνίας)», είπε ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, μιλώντας προχτές στην εφημερίδα Sudwest Presse.  
«…Όμως ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ...

Εκλεψε την παράσταση η Ζωή

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η πρώτη μαζική συγκέντρωση του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κεντρική...

Μικρό γλωσσάρι για έναν μακρύ και κρύο χειμώνα


Του Στάθη

Καλημέρα σας, καλόν μήνα και καλώς σας βρίσκω μετά από ένα επταήμερο - χρυσός ο ελεύθερος χρόνος κι εκεί στα πέριξ του πάτριου Κρονίου βρήκα γραμμένο στη φλούδα μιας οξιάς ένα μικρό γλωσσάρι για πικρούς καιρούς, το οποίο σας παραθέτω αυτολεξεί:

Γκράφιτι μεταμορφώνουν μια πόλη σε… έκθεση ζωγραφικής!


To Invergordon είναι μια μικρή πόλη και λιμάνι στις όχθες του Cromarty Firth, στο Highland της Σκωτίας. Λόγω της φυσικής της θέσης, το λιμάνι της πόλης είναι ένας ιδανικός τόπος για αγκυροβόλιο, για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που φέρνουν στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. 
Η πόλη διαθέτει βιομηχανίες και βιοτεχνίες, ενώ η βασική οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό.