6 Απρ 2017

Δυστυχώς Survivor


Του Στάθη

Και βεβαίως το Survivor είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση. Συνιστά μια προσομοίωση της κοινωνίας, έτσι όπως τη θέλει η εξουσία. Μιας κοινωνίας «ναυαγών» που αθλούνται στην πείνα.
Δύο ομάδες, που εναλλάξ η μία φυτοζωεί, η άλλη πεινάει. Δυο ομάδες ομοιότροπες, που δεν τις χωρίζει καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφορά (περίπου όπως τα κυρίαρχα κόμματα στη σημερινή Bουλή) και τις προσδιορίζει ο αγώνας για την καρύδα (όπως αντιστοίχως για την καρέκλα).

Νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ για να γίνει όλη η Ελλάδα Survivor


Αίσθηση έχει προκαλέσει ερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με την οποία ζητούν τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.

Οι 38 βουλευτές αναφέρουν, πως το ελεύθερο κάμπινγκ είναι στη φύση του Έλληνα, αφού η τεράστια επιτυχία του Survivor αποδεικνύει, πως ο Έλληνας θέλει μόνο το μαγιό του και μια παραλία, ενώ, αν δεν υπάρχουν κάμερες, δεν χρειάζεται ούτε το μαγιό.

Όσοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ θα χωρίζονται σε...

Το ανελεύθερο κατεστημένο της Ευρώπης


Του Γιάνη Βαρουφάκη 
Στις 25 Μαρτίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες συνεδρίασαν στη γενέτειρα του«Ευρωπαϊκού σχεδίου» για να γιορτάσουν την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης. 
Αλλά τι ακριβώς υπάρχει για να γιορτάσουν;

Mήπως διασκέδαζαν με την αποσύνθεση της Ευρώπης, την οποία τώρα αποκαλούν Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» ή «μεταβλητή γεωμετρία»;

Μήνυμα Τσίπρα για την αξιολόγηση: «Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή της»


Τη διαβεβαίωση πως η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός - Κλειδί, υπογραμμίζοντας ότι το τέλος αυτής της δύσκολης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα θα σηματοδοτηθεί από το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο


Ένα σπουδαίο επίτευγμα πέτυχαν ερευνητές από τη Βρετανία, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο. Πρόκειται για την ανάπτυξη μιας μεμβράνης από γραφένιο, το «υλικό θαύμα» όπως το αποκαλούν, η οποία φιλτράρει τα άλατα που περιέχει το νερό της θάλασσας, καθιστώντας το έτσι πόσιμο. 
Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο σε μια...

Ποια άλλη χώρα έχει σαν εθνικό σύνθημα το «ελευθερία ή θάνατος»


Η φράση «ελευθερία ή θάνατος» είναι εθνικό σύνθημα της Ελλάδας που διαδόθηκε ευρύτερα στον ελλαδικό χώρο κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οπότε χρησιμοποιήθηκε ως πολεμική ιαχή και αναγραφόταν σε πολεμικές σημαίες του απελευθερωτικού αγώνα. 
Με τη φράση αυτή οι Έλληνες ορκίζονταν την πίστη τους στον αγώνα μέχρι την ελευθερία ή το θάνατο.