28 Δεκ 2015

14 χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους μαθητές - Καταργηση Πανελλαδικών εξετάσεων


Δεκατέσσερα χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η προσχολική αγωγή, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, εξαγγέλοντας ταυτόχρονα μόνιμους διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών...

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ – ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ


Του Αλέξανδρου Καπακτσή
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ήδη την έχουν περιγράψει με τα πιο μελανά χρώματα τα στούντιο του Hollywood, όπου η απόβαση των Ιαπώνων, που τόσο τρομοκρατούσε τους Αμερικανούς τέλη του 1941 και του 1942, είναι πλέον γεγονός με άλλο τρόπο. 

Ιάπωνες επενδυτές εισβάλουν ακόμη και στην ενδοχώρα των ΗΠΑ όπου εξαγοράζουν...

Ο Γλέζος απαντά στον Σόιμπλε για το προσφυγικό


Οξύτατη κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «κούνησε και πάλι το δάχτυλο» στην Ελλάδα, για το προσφυγικό αυτή τη φορά, ασκεί το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Βάστα, Λεβέντη!...Του Στάθη


Η Ελλάδα παραπατάει. 
Οι πολίτες απογοητευμένοι στον έναν ή τον άλλο βαθμό, οι νέοι (ο ένας στους δύο) θέλουν να φύγουν απ’ την πατρίδα. Η Ελλάδα παραπατάει και το πολιτικό της σύστημα παραμιλάει.

Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ…


Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα.

Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. 
Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.

Μισέλ Πετρουτσιάνι: Ο ιδιοφυής νάνος πιανίστας της τζαζ που υπερέβη την αναπηρία

Σαν σήμερα, στις 28 Δεκεμβρίου 1962, γεννήθηκε ο ιδιοφυής πιανίστας Μισέλ Πετρουτσιάνι, ο άνθρωπος που υπερβαίνοντας μια εξουθενωτική αναπηρία αναδείχτηκε ως ένας από τους...

Οι γυναίκες με καμπύλες κάνουν πιο έξυπνα παιδιά


Οι καμπύλες έχουν κάνει δυναμικό come back και μαζί τους έρχονται ξανά στην επιφάνεια παλιότερες έρευνες, που αναφέρονται στα οφέλη τους. 
Τις χυμώδεις καμπύλες του γυναικείου σώματος με την ευφυΐα των παιδιών, που