23 Μαρ 2011

Αποκαλύψεις Δέδε για την σπάταλη οικονομική διαχείριση της Νομαρχίας Ταγαρά στην εκπομπή Απέναντι στα Γεγονότα


Εντύπωση έκαναν τα όσα μας ανέφερε στην εκπομπή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ στο DRTV την Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας Γιώργος Δέδες,σχετικά με την προίκα που παρέλαβε απο την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κορινθίας του Νίκου Ταγαρά..

Ο Σπύρος Βούγιας απαντά για την σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με το δίκτυο του Προαστιακού


Μετά από ερώτηση την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος Μανωλάκης στο  Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Υφυπουργός  κ.  Σπ.Βούγιας   αναφέρει ότι :
«...το κόστος της μελέτης για το έργο σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ ανέρχεται σε 1.5 εκ .ευρώ  , για δε την κατασκευή κανονικοποίησης ...

Αλλάζουν οι εισαγωγικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Η ανάγκη αλλαγής του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αλλά και ο έλεγχο της μεγάλης διασποράς εξειδικευμένων τμημάτων στα Πανεπιστήμια που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, είναι δύο από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), που παραδόθηκε..

Yπόθεση ομολόγων: Στο στόχαστρο τέσσερις "γαλάζιοι" πρώην υπουργοί


Κατατέθηκε  στη βουλή πρόταση 85 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου  το πόρισμα για το σκάνδαλο των ομολόγων.Με βάση το πόρισμα που είχε συνταξει το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός της ΝΔ..

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Έκλεισαν» τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου (βίντεο αφιέρωμα)


Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.
Σε ηλικία 79 ετών, η σπουδαία κυρία της μεγάλης οθόνης άφησε την τελευταία της πνοή....

Ο Βασίλης Νανόπουλος :"Δεν ήταν και δεν είναι στις επιδιώξεις μου τα διοικητικά του λιμανιού.Ας μην ανησυχεί ο δήμαρχος!"


Αγαπητή κυρία Σουκαρά  ,
στο χθεσινό κείμενο με τίτλο επεισόδιο Πνευματικού-Νανόπουλου θα ήθελα στον ίδιο χώρο μια διόρθωση .
Από χαρακτήρα αποφεύγω χαρακτηρισμούς προσώπων αλλά αναφέρομαι ..

Π. Καλλίρης:"Αναχρονιστικό μέτρο η δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες"


Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, απαντώντας σε ερώτηση Δημοσιογράφου για το θέμα της υποχρεωτικής δημοσίευσης Ισολογισμών από επιχειρήσεις στις εφημερίδες, δήλωσε τα εξής:
 «Η υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών..

Aύριο ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία .


Σε 16.046 δικαιούχους θα καταβάλλει αύριο ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 19,5 εκατ. ευρώ. Η καταβολή αφορά ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Μαρτίου 2010 - Αυγούστου 2010 στους ακόλουθους..

12 πραγματικές ευκαιρίες για πλασματικά χρόνια


Μέσα από 12 περιπτώσεις και με σχετικά υποφερτό κόστος, πλην της αναγνώρισης του στρατού, μπορούν οι ασφαλισμένοι να «εξαγοράσουν» μια πιο γρήγορη συνταξιοδότηση. Σε σημείο που η «έξοδος» από την ενεργό υπηρεσία γίνεται..

Τι είναι ο «θεσμός της επιφανείας» που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την ακίνητη περιουσία


Τη δυνατότητα σύστασης εμπράγματου δικαιώματος σε γη που ανήκει σε άλλον διασφαλίζει ο «θεσμός της επιφανείας» που εισηγήθηκε πρόσφατα σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης...

Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις


 Κάποιους ανθρώπους η μοίρα φαίνεται να τους καταδιώκει.

Η κατάρα του αμαξιού του James Dean

Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι...

Στου Μαρτίου την εθνική παραζάλη ..της Τζένης Σουκαρά




Μήνας Μάρτης κι η χώρα οδεύει  σαστισμένη κι αλλοπαρμένη προς την Εθνική επέτειο και στην σύνοδο κορυφής..
Να θυμηθεί ,να συγκρίνει ,να συντάξει μηνύματα, να παρελάσει, να δώσει την σύγχρονη μάχη στις Βρυξέλλες, να την κερδίσει επικοινωνιακώς και να εισέλθει σε νέες ατραπούς ουσιαστικώς..

ΔΡΟΜΟΙ. Του Ρούσσου Βρανά


Πρώτα οι Αραβες µέσω του Αραβικού Συνδέσµου. Κατόπιν η Ρωσία, η χώρα µε τα µεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέµατα. ∆εν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτό που ολοένα και περισσότερος κόσµος αρχίζει να βλέπει σαν µια ανίερη σταυροφορία για το πετρέλαιο.

Τι είναι όµως εκείνο που σπρώχνει κάθε τόσο τις κυβερνήσεις να...

Δημόσιο: Γερμανικό μοντέλο με 12 μισθούς;


Την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου για το Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο πρότειναν στην αρμόδια Επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης..

Η δικογραφία για τον Άκη πάει στην Βουλή


Τις ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων θα διερευνήσει η βουλή. Η εισαγγελία έστειλε τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 που προμηθεύθηκε το Δημόσιο για το Πολεμικό Ναυτικό..

«Πάγωμα» των συγχωνεύσεων ζητά το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου


Ψήφισμα με το οποία ζητά πάγωμα των επικείμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων στην Πελοπόννησο, εξέδωσε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.Συγκεκριμένα το ψήφισμα μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει, «το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υπερψηφίζει το άμεσο πάγωμα όλων των διαδικασιών...

Ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου


Στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου.Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για "έναν κανονισμό..

Η Κορινθιακή τριήρης -πεζογέφυρα στις εκβολές του Ξηριά

Ένα από τα πολλά  έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Δημοτική Αρχή  αφορά την υποβολή πρότασης έργου με τίτλο «Ανάπλαση για τον εγκιβωτισμό του Ξηριά(ξεροπόταμος) του Δήμου Κορινθίων», προϋπολογισμού 1.000.000 Ε, που εντάσσεται στη κατηγορία παρέμβασης..

Μήνυση του Korinthian Palace κατά του Χ. Κασίμη



Επείγουσα  προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από το Πταισματοδικείο Κορίνθου, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από την επιχείρηση KORINTHIAN PALACE, εναντίον  του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών,
  δημοτικού συμβούλου,  Χαράλαμπου Κασίμη..

Πάλεψε με την Μπαρτσελόνα αλλά στο τέλος ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια συγκλονιστική εμφάνιση στο Παλάου Μπλαουγκράνα, αλλά τελικά λύγισε και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα 83-82 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «8» της Ευρωλίγκα. Συγκινητικός ο...

Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και αποκρατικοποιήσεις στο σημερινό υπουργικό


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα στις 12:00, το υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλή με θέματα συζήτησης, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη από την Τ. Μπιρμπίλη, την λειτουργία του Ταμείου..

Μαθητικές παρελάσεις με μαύρες σημαίες σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Με μαύρες σημαίες σε ένδειξη πένθους για τα σχολεία που κλείνουν σχεδιάζουν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις των δήμων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ομάδες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Το υπουργείο Παιδείας ήδη από προχθές..

Η ομιλία και οι δεσμεύσεις Μπεγλίτη για το λιμάνι


Βασικός εισηγητής στην ημερίδα για το λιμάνι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

"Το θέμα δε δημιουργήθηκε από παρθενογένεση. Το θέμα δεν είναι σημερινό. Το θέμα αυτό δε γεννήθηκε με μία εκδήλωση. Είναι ένα θέμα που έχει τη χρονική..

Σχέδιο για επεισόδια την 25η Μαρτίου καταγγέλλει η Κυβέρνηση – Το χρεώνει στο ΣΥΡΙΖΑ


- “Οργανωμένες επιθέσεις αποδοκιμασίας κατά υπουργών” βλέπει η Κυβέρνηση
- “Ελάχιστοι οι πολιτικοί που θα παραβρεθούν σε παρελάσεις”
- Ανακλήθηκαν άδειες αστυνομικών, εντολές για “ειδικά μέτρα”

Επισήμως και δια του εκπροσώπου της η Κυβέρνηση..

Θρίαμβος Ολυμπιακού με το εκκωφαντικό 89 - 41 επί της Σιένα


Ούτε καν να… σκεφτεί, πως μπορούσε να φύγει από το ΣΕΦ με τη νίκη, δεν άφησε ο Ολυμπιακός τη Σιένα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «8» της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν από νωρίς στο «καναβάτσο» τους Ιταλούς και στη συνέχεια απλώς απόλαυσαν το παιχνίδι για να κάνουν το...

Μέτρα - ανάσα για ανέργους


Πακέτο -ανάσα τεσσάρων µέτρων για τους ανέργους εντάσσεται στο πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Τα μέτρα είναι: 
1 Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ανέργων: Βελτιώνονταιοι ισχύουσες ρυθµίσεις έτσι ώστε όσοι δεν έχουν συµπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις...

Μπλόκο και για χρέη προς ΟΤΑ



Μπλόκο στη χορήγηση φορολογικής ενηµερότητας για όσους χρωστούν σε ΟΤΑ βάζει το υπουργείο Οικονοµικών µε προσθήκη που κατατέθηκε χθες στο νοµοσχέδιο για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής. Ετσι επεκτείνεται και στους δήµους το µέτρο της µη χορήγησης..