12 Αυγ 2013

Τραγωδία στο Άργος. Πυροβόλησε την κόρη του στην πλατεία κι έπειτα προσπάθησε να αυτοκτονήσει


Σοκ  έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Άργους ο πυροβολισμός μιας 17χρονής κοπέλας από τον πατέρα της, χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία του Άργους που έτρωγε..

Ξεσπιτώνουν τον κόσμο με ...κοινωνικά κριτήρια!


Η κυβέρνηση, παρά τις διχογνωμίες στο εσωτερικό της και τις αντιδράσεις βουλευτών, κατέληξε, τελικώς, στην άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1/1/2014.
Και για να "χρυσώσει το χάπι" αυτής της οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτης απόφασης, σκέφτεται να θεσμοθετήσει μια σειρά κριτήρια, που θα...

Να αλλάξουν όλα, για να μην αλλάξει τίποτε


Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
Ο Γατόπαρδος του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα είναι έργο, που ανάγλυφα αποδίδει την κοινωνική αναταραχή στην Ιταλία του δέκατου ένατου αιώνα. Σε μια από πιο χαρακτηριστικές του σκηνές ο νεαρός Τανκρέντι λέει στο θείο του Ντον Φαμπρίτσιο, πρίγκιπα Σαλίνας:

Σαρκαστικό video για την ανεργία: "Βρήκες δουλειά; Και τι θα πούμε τώρα στον κόσμο;"


Φέρτε στο μυαλό σας κάθε Ελληνίδα μάνα και την αντίδρασή της μόλις μαθαίνει ένα "μυστικό" του παιδιού της. Το ίδιο αντιδρά και η Ισπανίδα μάνα, που -στο σατυρικό video- μαθαίνει ότι στην Ισπανία του 2013, της κρίσης, του ΔΝΤ και της ανεργίας, ο γιός της βρήκε δουλειά!

Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, Θ. Λειτουργία στην Παναγία την Γιάτρισσα


Αύγουστος, ο μήνας της Παναγιάς.Παρακλήσεις , λειτουργίες , ολονυχτίες προς τιμή Της, σε κάθε εκκλησιά και μοναστήρι σε όλη την επικράτεια της ορθόδοξης Ελλάδας. 
Τελευταία Κυριακή πριν τις 15 Αυγούστου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος λειτούργησε στον κατάμεστο απο κόσμοΙερό Ναό...

Paris Match: Μύκονος, το νησί που δεν το άγγιξε η ελληνική χρεοκοπία


Μακριά από την ατμόσφαιρα λιτότητας που διαπνέει την υπόλοιπη χώρα, η γιορτή εκεί συνεχίζεται. Φέτος το καλοκαίρι, το Paris Match περιηγείται στις ονειρικές πλαζ και τα ασφυκτικά γεμάτα κέντρα διασκέδασης της Μυκόνου, όπου οι άνθρωποι διασκεδάζουν δίχως έγνοια...

Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ για να σωθεί


Την ανάγκη να εκπονηθεί ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ουσιαστικά η ελληνική οικονομία, τονίζει το Bloomberg και παραθέτει έρευνα του Ινστιτούτου Levy Economics.
Το άρθρο γνώμης υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου πρόεδρος του Levy Economics...

Βερολίνο: Καμία αναπροσαρμογή του ελληνικού προγράμματος


«Δεν υπάρχει λόγος αναπροσαρμογής του ελληνικού προγράμματος», επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να αντικρούσει το εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, που περιήλθε στην κατοχή του Spiegel. Στο εν λόγω έγγραφο γίνεται λόγος για ανάγκη επιπλέον

9 χρόνια γιορτάζει η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (βίντεο)


Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης...

Η 6χρονη με τα 15 εκατ. views στο youtube - ΣΟΚ: Δεν θα πιστεύετε αυτό που θα ακούσετε


Σίγουρα σηκώνει πολύ συζήτηση η μουσική κατεύθυνση της 6χρονης Aaralyn και του 9χρονου αδελφού της Izzy, της πιο ιδιαίτερης metal μπαντας στον κόσμο.

Η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση έγινε στο America's Got Talent και προκάλεσε...

Δημόσιο: Ποιοι θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα - Όλα τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται


Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να «πιαστούν» οι στόχοι και να ικανοποιηθεί η τρόικα, επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Θεοδόσης Πελεγρίνης: «Στο τέλος θα μείνουν ανοιχτές μονάχα οι φυλακές»


Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Φιλοσοφίας, βραβευμένος συγγραφέας φιλοσοφικών και λογοτεχνικών βιβλίων, ηθοποιός. «Ασχολούμαι με ό, τι ικανοποιεί την ψυχούλα μου» απαντά ο ίδιος με μια συστολή, ερύθημα σεμνότητας.

H γραφική Οδός Θερμοπυλών στο Παρίσι!

Έγινε γνωστή το 2006 από την ταινία Paris Je t’aime, καθώς μια Αμερικανίδα τουρίστρια έκανε το πρώτο της ταξίδι στο Παρίσι και βρέθηκε να περιπλανιέται στα γραφικά πρακόστρωτα δρομάκια της Rue des Thermopyles (σ.σ. Οδός Θερμοπυλών), στο 14ο διαμέρισμα τους Παρισιού. 
Η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός, ότι ο δρόμος είναι στενός, όπως το πέρασμα που έγινε η...