16 Ιαν 2021

Φωτιά στα πανεπιστήμια, μίσος για την ελεύθερη σκέψη


Θέμης Τζήμας

Θυμόμαστε, υποθέτω ακόμα, εκείνη την «σπάνια» στιγμή ομοψυχίας στην τότε Βουλή, όταν η Άννα Διαμαντοπούλου (τότε υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, νυν πουλέν του Μητσοτάκη και «διαπρέψασα» κρατικοδίαιτη) ψήφιζε νόμο για τα πανεπιστήμια από κοινού με τη ΝΔ.

Η Μπεκατώρου ήταν μόνο η αρχή: Μετά τον σάλο κι άλλες αθλήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση


Οι αθλήτριες Μάνια Μπίκοφ και Ραμπέα Ιατρίδου έκαναν αποκαλύψεις μέσα από τα social media για την κακοποίηση που υπέστησαν

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», έδωσε...

Πέτρος Τατούλης: «Ήρθε ο αρκουδιάρης, στο χωριό…»


Το μεγάλα έργα μας στη Μεσσηνία, αποτελούν σίγουρα «βαρίδια» για τον κ.Νίκα
, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα επισκέπτεται και φυσικά να τα συνεχίσει. Στο πλαίσιο όμως του λαϊκισμού και του ψεύδους ενώ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες..

Κορωνοϊός: Στα 510 τα νέα κρούσματα - 20 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο- 5 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα..

Δήμος Σικυωνίων: Προσοχή!Έρχεται και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας



 Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Σικυωνίων βρίσκεται στο δρόμο για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, να μην αποκλειστεί κανένα χωριό.Πληροφορίες από τους μετεωρολόγους όμως και την πολιτική προστασία λένε πως έρχεται και  νέο κύμα κακοκαιρίας. Ο δήμος κάνει..

Η επέλαση του χιονιά στην Κορινθία-Mε τις φωτογραφίες των αναγνωστών του Jenny s World


Η επέλαση του χιονιά έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη Π.Ε. Κορινθίας.Συγκεκριμένα: 

Oι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων - Ζήρειας, από το 14ο έως το 35ο χιλιόμετρο..

Σύγκλητος ΕΚΠΑ: Αντισυνταγματική η φύλαξη από όργανα εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας


Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την απόφαση για αστυνομοκρατία, που θέλει να επιβάλει στα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης...

Ας περιμένουν οι γυναίκες...


Τι άγρια χαρά στα κοινωνικά δίκτυα κατά της Σοφίας Μπεκατώρου που βγήκε μπροστά, στο φως, και μίλησε για τον βιασμό της!

Πόση μανία να αποδομηθεί αμέσως η αφήγηση, να...

Συμφωνία… μη πολιτικής ευθύνης


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε την θετική στάση της επιτροπής επιδημιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, δηλώνοντας ότι...

Έλενα Ακρίτα για Μπεκατώρου: Αντί να την θάβετε, φροντίστε καλύτερα να μάθετε στα δικά σας παιδιά πώς στον βιασμό το "όχι" είναι "όχι"


Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτηση στο Facebook τοποθετήθηκε δημόσια, για την αποκάλυψη που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

«Αν η Σοφία Μπεκατώρου θέλει να αποκαλύψει...

Τράπεζες: Τηλεργασία και μετά την πανδημία


Yπέρ της μονιμοποίησης της τηλεργασίας και μετά το τέλος της πανδημίας τάσσονται στη συντριπτική τους πλειονότητα οι διοικήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, μια τάση που...

Ολυμπιακός - Βιλερμπάν 63-69: Χαρακίρι...


Χάρης Σταύρου

Τρεις ημέρες μετά από τον θρίαμβο επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός έβγαλε τα μάτια του, καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Βιλερμπάν (63-69) για την 20η αγωνιστική...

Εξουσιαστική πολιτική επί πτωμάτων


Θανάσης Καμπαγιάννης

«Οντως φοβερώτατον το του θανάτου μυστήριον», γράφει ο Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, φράση που επαναλαμβάνεται καθημερινά στις εξοδίους ακολουθίες της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας όπου γης.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις για την παράταξη Νίκα – Παραιτήθηκε ο Στασινόπουλος

 


Καταιγιστικές οι εξελίξεις για την παραταξη Νίκα στην Πελοπόννησο μετά την παραιτηση του Στέλιου Στασινοπουλου. Ο Στέλιος Στασινοπουλος ήταν Δ/νων Συμβουλος της Αναπτυξιακής Μεσσηνιας και παραιτηθηκε με ανάρτηση του στο Facebook, κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για προκήρυξη..

Β. Γεώργαρης: Aκούστηκαν επιτέλους οι κραυγές αγωνίας μας!


Αισθάνομαι ικανοποίηση που εισακούστηκαν οι «κραυγές αγωνίας» του εμπορικού κόσμου από την Κυβέρνηση και δόθηκε επιτέλους το πράσινο φως για το λιανεμπόριο. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, θα δώσει πνοή..

"Στα λευκά" τα χωριά του Ξυλοκάστρου και της Σικυώνας - Σε επιφυλακή οι δήμοι - Ο "Λέανδρος" στην Κορινθία (φωτογραφίες)

 


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Λέανδρος» η οποία έφερε χιόνια και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στην Κορινθία.  Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Από τα ξημερώματα..

Έκθεση Πισσαρίδη / Μια συνταγή από τα παλιά


Χρήστος Τσίτσικας

Ανάλυση για το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ στο πλαίσιο της ενότητας «Διάλογοι: Για ένα προοδευτικό σχέδιο με βιωσιμότητα και δικαιοσύνη»

Η έκθεση Πισσαρίδη ενσωματώνει πολλές από τις νεοφιλελεύθερες...