10 Μαρ 2021

Γιόρτασε με νίκη την επιστροφή ο Federer


Κατευθείαν στα βαθιά έπεσε ο Roger Federer, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα μετά από 405 ημέρες έδωσε μια μεγάλη μάχη σωματικά και πνευματικά, για να επικρατήσει τελικά του Dan Evans με 2-1 σετ.

Κοινωνία και μιθριδατισμός


Από Ρούντι Ρινάλντι

«Μιθριδατισμός αποκαλείται η πρακτική της αυτοπροστασίας από τη δράση ενός δηλητηρίου μέσω της σταδιακής αυτοχορήγησης σε μη θανατηφόρες δόσεις.

Ο όρος προέρχεται από τον Μιθριδάτη ΣΤ΄, βασιλιά του Πόντου (134π.Χ.-63π.Χ.)...

Φαρμακευτικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό ενώνουν Δυνάμεις και "Χαρίζουν Ζωή"

 


Ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορίνθιας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου ενώνουν τις δυνάμεις τους,  στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού συμβάλλοντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια για εξασφάλιση επάρκειας αίματος , διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ταυτόχρονα ενημέρωση  για δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»,

Τετάρτη 17/3/2021 στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου..

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια και το μέλλον της πανδημίας


Στα ερωτήματα τόσο από τους κλινικούς γιατρούς όσο και από τους πολίτες γενικότερα, σχετικά με τον εμβολιασμό και το μέλλον της πανδημίας, επιχειρούν να απαντήσουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών...

Σταικούρας: Μειώσεις φόρων στις μεταφορές και την εστίαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο


Γιώργος Αλεξάκης

Μήνυμα ελπίδας στον κλάδο της εστίασης που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθεί να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές κρίσεις και η εναλλακτική λύση


Στέφανος Τζουμάκας

Η κυβέρνηση του Μαξίμου (και όχι της χώρας) βρίσκεται σε αδιέξοδα. Δεν έχει πολιτική, προβαίνει σε αποτυχημένη διαχείριση σοβαρών προβλημάτων και η χώρα  βιώνει αλλεπάλληλες κυβερνητικές κρίσεις και...

Νέο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο [Φωτογραφίες]


Μαζική διαδήλωση πραγματοποίησαν στο κέντρο Αθήνας φοιτητές και εκπαιδευτικοί εναντίον του νόμου για Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, στη συμπλήρωση ενός χρόνου μετά το κλείσιμο πανεπιστημίων και...

Κορωνοϊός: 2.633 κρούσματα - 43 θάνατοι / "Ακατέβατα" τα κρούσματα σε Κορινθία - Αργολίδα

 


Σε υψηλά επίπεδα ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και την Τετάρτη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.663 κρούσματα. Επίσης κατέληξαν 43 ασθενείς από επιπλοκές της νόσου.

Εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

 


Εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη που αφορά τις...

Τσουνάμι με "ραβασάκια" ατομικών ειδοποιήσεων για παλιές κλήσεις - Σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες

 


Σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες βλέποντας να καταφτάνουν τους ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές από παλιές κλήσεις δημοτικής αστυνομίας ή τροχαίας. Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις καθώς εν μέσω πανδημίας, αλλά και οικονομικής κρίσης καλούνται πολλοί φορολογούμενοι..

Τσίπρας για διάγγελμα Μητσοτάκη: "Δεν θα επιστρέψουμε στο 1950"

 


Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το διάγγελμα στο οποίο προέβη μετά τις αιματηρές συμπλοκές και τα περιστατικά βίας της Κυριακής και της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιστρατεύει "το ύστατο όπλο των αποτυχημένων, τον διχασμό".

Κόρινθος: Τι συμβαίνει με το ιϊκό φορτίο στα λύματα της Κορίνθου;

 


Πληροφορούμαστε πως ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε σήμερα για το εξαιρετικά ανεβασμένο ιικό φορτίο που παρουσιάζουν τα λύματα της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εδώ και ημέρες με την μορφή ψιθύρου δημοσιευμάτων  αλλά και αόριστης ενημέρωσης από πλευράς Περιφέρειας..

Τι θα γίνει με την ανάπτυξη των δικτύων αερίου σε Άργος- Ναύπλιο- Σπάρτη- Καλαμάτα


Περιπλέκεται έτι περαιτέρω η ανάπτυξη δικτύων διανομής στο Άργος, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης με την οποία εγκρίνεται από τη ΡΑΕ το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2021-2025. Στην απόφαση, η οποία ελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου και αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η Αρχή αναφέρει ότι καταρχήν πληρούνται..

Εκκληση Κικίλια για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ με 2.000 ευρώ τον μήνα

 


Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη μεγάλη προσπάθεια κατά της πανδημίας κάνει ο Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας, παράλληλα και συγκεκριμένα κίνητρα. Με επιστολή του πρoς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Βασίλης Κικίλιας ζητά να πράξει τα δέοντα, προκειμένου..

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας -ΠΣ / Ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ΝΔ: αστυνόμευση, αυταρχισμός και καταστολή παντού

 


Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκάλυψε τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που αποδεικνύεται ότι είναι συστατικά στοιχεία της. Μέρα τη μέρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της: αστυνόμευση, αυταρχισμός και καταστολή. 

Η πανδημία της έδωσε τη χρυσή ευκαιρία..

Κορωνοϊός – Ανοσία: Θα εμβολιαστούμε ξανά του χρόνου; Δείτε την απάντηση

 


Ποιο θα είναι το μέλλον του εμβολιασμού έναντι της Covid-19; Θα χρειαστεί εκ νέου εμβολιασμός τον επόμενο χειμώνα ή ο τρέχων είναι επαρκής; Τι επηρεάζει το χτίσιμο της ανοσίας μέσω του εμβολιασμού και ποιο ρόλο παίζουν οι μεταλλάξεις στην εμβολιαστική διαδικασία;

Αρχαία Δίολκος: Το καινοτόμο επίτευγμα της αρχαιότητας αποκαθίσταται και αναδεικνύεται

 


Ο αρχαίος λιθόστρωτος δρόμος πάνω στον οποίο μεταφέρονταν δια ξηράς..

Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι και πώς μπορούν να βγουν εκτός νομού


 Τέσσερις μήνες μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown και ακόμα δεν έχει επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής..

Έργα σε Ξυλόκαστρο και Λουτράκι πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή

 


Σειρά αποφάσεων για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε χθες. Ειδικότερα, για την Κορινθία, εγκρίθηκε  η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του..

Στελέχη της ΕΜΑΚ επισκέπτονται σήμερα την Τρίπολη


 Στελέχη της ΕΜΑΚ επισκέπτονται σήμερα , την Τρίπολη προκειμένου να συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Ο περιφερειάρχης θα συνοδεύσει τα  στελέχη στον χώρο που προορίζεται να στεγάσει, στην αρκαδική πρωτεύουσα, τη δύναμη της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου -η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας..

Η βία γεννά βία, να μπει ένα τέλος εδώ και τώρα!


Του  Μάνου Χωριανόπουλου

Όσοι τοποθετούν στη μικροπολιτική ζυγαριά τους την όξυνση, οφείλουν να αναρωτηθούν αν η χώρα στην κατάσταση που είναι, αντέχει ένα θύμα τυφλής βίας και να πάρουν πρωτοβουλίες για να σπάσει η αλυσίδα της. Δεν χρειάστηκαν..