11 Οκτ 2010

ΝΕΕΣ "ΡΟΥΚΕΤΕΣ" ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ


 Μπορεί σχεδόν όλη η Ελλάδα να ασχολείται με το ποιος πρωθυπουργός είπε στον Γιούνκερ ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα και αν αυτό έγινε κατ’ ιδίαν ή ήταν συμπέρασμα από τα συμφραζόμενα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όμως, Θεόδωρος Πάγκαλος ασχολείται με την ουσία του θέματος: τη διαφθορά και την παρουσία της σε όλο το φάσμα του κοινωνικοπολιτικού ιστού της χώρας.

ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Μοιάζει με «κακό όνειρο» αλλά δυστυχώς δεν είναι. Το νέο πλαίσιο επιτάχυνσης των μεγάλων επενδύσεων (γνωστό και ως fast track) επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σ' ένα απέραντο «Ελντοράντο» ευκαιριών κέρδους, αποκλείοντας παράλληλα κάθε ουσιαστικό κοινοβουλευτικό και δικαστικό έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης και των ιδιωτών!

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟ ΔΝΤ



Υπό προϋποθέσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέπει» θετικά το ενδεχόμενο να παραταθεί η αποπληρωμή του δανείου που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα.

ΚΙΑΤΟ:ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Θύμα ένας 70χρονος άνδρας που εργαζόταν στον δεύτερο όροφο της οικοδομής...

Το εργατικό δυστύχημα έγινε το μεσημέρι. Ένας 70χρονος άνδρας, που είχε την εργολαβία για τους σοβάδες της οικοδομής, έπεσε από τη βεράντα του δεύτερου ορόφου, ενώ εκτελούσε εργασίες. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος επτά μέτρων στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του...

ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΕΡΙ "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ"



Σε δημόσια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο του 2009, για την έκταση της διαφθοράς στη Ελλάδα, αναφερόταν ο πρόεδρος του Eurogroup και όχι σε κατ' ιδίαν συνομιλία μαζί του, διευκρινίζει ο εκπρόσωπός του κ. Γιούνκερ .

4000 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΙΧ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Περισσότερα από 4.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα δημοπρατήθηκαν από τις τράπεζες της χώρας τον Σεπτέμβριο ενώ πλέον στις δημοπρασίες αναγράφονται κάποια υπερπολυτελή ΙΧ τα οποία φαίνεται πως δεν θέλει να αποκτήσει κανείς ακόμη και έναντι λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ τη στιγμή που η πραγματική τους αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο ΤΑΪΓΚΕΡ ΓΟΥΝΤΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ



Μετά από πέντε χρόνια ο Τάιγκερ Γουντς έχασε την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάστασης στο γκολφ. Ο 34χρονος κορυφαίος αθλητής ύστερα από 279 εβδομάδες συνεχούς παραμονής στην κορυφή, υποσκελίστηκε από τον Βρετανό Λι Γουέστγουντ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ




Τα ποδήλατα εκτόπισαν για µία µέρα τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας: γονείς µε τα παιδιά τους και παρέες φίλων βγήκαν µε τα ποδήλατά τους στο κλειστό για τα αυτοκίνητα κέντρο. Περισσότεροι από 6.000 πολίτες συµµετείχαν στον 19ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας που διοργάνωσε ο Δήµος Αθηναίων....

ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ


Τα στοιχεία που καταθέτουν εξειδικευµένοι επιστήµονες σοκάρουν: το ντόπινγκ θερίζει όχι τόσο στους πρωταθλητές όσο στις χαµηλές κατηγορίες!Αθλητής βαρέων αθληµάτων µέσης ηλικίας είναι σε κρίσιµη κατάσταση σε νοσοκοµείο της Θεσσαλονίκης...

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΓΚΕΙ


«Θάνατος στους ομοφυλοφίλους». Με αυτό το σύνθημα, εκατοντάδες διαδηλωτές-μέλη ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων ξεχύθηκαν χθες στο κέντρο του Βελιγραδίου με σκοπό να διαλύσουν την προγραμματισμένη Πορεία Υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΕΜΒΡΥΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΥΧΘΗΚΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ



ΤΟ 1990 καταψύχθηκε ένα έμβρυο. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, από αυτό το έμβρυο γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό. Η κρυοσυντήρηση εμβρύων δίνει τώρα χρονικό περιθώριο στις γυναίκες που θέλουν να αναβάλουν για μερικά ακόμη χρόνια τη μητρότητα.

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ

Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


Την ίδρυση νέου κόμματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη  καθώς όπως δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής στον Βήμα 99,5 αυτό θα γίνει «μέχρι τον προϋπολογισμό». Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, επίσης, ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ η ίδια δεν είχε στοιχεία που να προειδοποιούν για τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.
    Εντος Νοεμβριου τοποθετει τη δημιουργια του νεου κομματος.

ΕΝΟΧΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας.
Με οριακή πλειοψηφία (4-3) έκρινε ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Δεν του αναγνωρίζουν ελαφρυντικό. Για τον... Β. Σαραλιώτη το Δικαστήριο τον ενοχοποιεί για απλή συνέργεια στην πράξη του συναδέλφου του. Σε λίγα λεπτά θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι ποινές και τα ελαφρυντικά εάν και εφόσον υπάρξουν.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ


Ο Δήμαρχος Κορινθίων διαβάζοντας με έκπληξη, τα δημοσιεύματα περί καταγγελιών της αντιπολίτευσης σχετικά με την υδροδότηση των νέων δημοτικών διαμερισμάτων, για άλλη μια φορά ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο Δήμος Κορινθίων εκπονεί μελέτη στα πλαίσια ανοικτής πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση έργου, που αφορά την διαδικτύωση των δικτύων ύδρευσης όλου του νέου Δήμου.

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ…

Dalida s comment s


Το καλό παράδειγμα δίνει στους… πολίτες – ψηφοφόρους ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Άφησε το ι.χ και πήρε το ποδήλατο του δήμου Κορινθίων! Ξέρετε αυτά που τοποθετήθηκαν στην Κύπρου στο δικαστικό μέγαρο για να εξυπηρετούν τους πολίτες στην κίνησή τους στο κέντρο. Ο κύριος Δέδες λοιπόν πήγε στο Γιάννη που έχει αναλάβει την όλη διαδικασία , πήρε το ποδήλατό του και… κάπως έτσι συνέχισε τον προεκλογικό του αγώνα , κάνοντας παράλληλα και γυμναστική!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ



Της Χριστίνας Τσιορωτά

Ξεκίνησαν! κάθε χωριό της Κορινθίας θα δεχτεί τα οχήματα με τις ντουντούκες που θα καλούν σε μαζική προσέλευση στο τάδε καφενείο για ν ακούσουν οι πολίτες τον δείνα υποψήφιο , να τον χειροκροτήσουν και φυσικά να τον ψηφίσουν! Μεγαλεία στα χωριά μας τα οποία προετοιμάζονται για τούτες τις συγκεντρώσεις των… Μαυρογιαλούρων!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ " ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ

Ο πανικός της Ρηγίλλης, για την επερχόμενη ήττα του Δημήτρη Δράκου στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη έγινε πλέον φανερός.

Μόλις ο Αντώνης Σαμαράς σταμάτησε την προσωπική του επιτήρηση στον Δημήτρη Δράκο κατά την περιοδεία του στους νομούς της περιφέρειας –πλην Μεσσηνίας – αναγκάστηκε ο επί 14 χρόνια Νομάρχης Μεσσηνίας να επιδείξει και τις πολιτικές του «ικανότητες»,

O Π. ΠΛΑΣΣΑΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ





Στο 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ που έγινε
το Σάββατο στην Κόρινθο, παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Κορινθίας, υποψήφιος
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Νίκος Ταγαράς.Στο σύντομο χαιρετισμό του, επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού....

Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ


Στο νέο κλειστό Γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων, που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργου Γκιώνη με τους αθλητικούς συλλόγους των Αγίων Θεοδώρων. Μαζί με τον κ. Γ. Γκιώνη ήταν οι αντιδήμαρχοι των Αγίων Θεοδώρων και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ




                Φίλες και φίλοι,  συνδημότες και συνδημότισσες  του νέου Δήμου Κορινθίων.
               
Στις 7  του Νοέμβρη  οι πολίτες του νέου Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, του διευρυμένου Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, καλούμαστε   να εκλέξουμε   Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο και Τοπικά Συμβούλια. Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την ισότιμη συμμετοχή  των συνδημοτών μας από τους Δήμους ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ  και                 ΤΕΝΕΑΣ, στα πλαίσια του σχεδίου «Καλλικράτης»,  απαιτούν κοινές δράσεις  και   ισόρροπη ανάπτυξη  σε κάθε γωνιά του νέου Δήμου.
Ο «Καλλικράτης» αλλάζει ριζικά το περιβάλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι προκλήσεις που έρχονται είναι μεγάλες και προπαντός ριζοσπαστικές.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FULGOR ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

Πορεία αυτήν την ώρα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην  FULGOR στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου .Σήμερα ξεκινά ο μήνας που η επιχείρηση έχει θέσει 250 ανρθώπους σε διαθεσιμότητα και οι εξελίξεις για εξελόξεις για το εργασιακό τους μέλλον εκεί είναι  δραματικές ...Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Φλοίσβου και κατόπιν θα κατευθυνθούν στη Νομαρχία Κορινθίας για να συναντήσουν το Νομάρχη Νίκο Ταγαρά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ





Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος το γεγονός ότι το ΙΚΑ εκτίμησε ότι ο ακρωτηριασμός ασθενών με διαβήτη κοστίζει λιγότερο από ό,τι τα ειδικά παπούτσια με τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της ασθένειας.....

ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ: "ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ"



Αιχµές για δύο µέλη της κυβέρνησης, την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη αφήνει ο υπουργός Επικρατείας αρµόδιος για τις επενδύσεις Χάρης Παµπούκης µε αφορµή την επένδυση στον Αστακό.Με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο κ. Παµπούκης επισηµαίνει ...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ


Ο Έλληνας είναι αναγκασµένος να πληρώνει  ακριβότερα σε σχέση µε τους άλλους Ευρωπαίους τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών που πωλούνται στην Ελλάδα.Η έρευνα που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ», µε βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιµών, σε 6 µεγάλες αλυσίδες, είναι αποκαλυπτική και δείχνει ότι ο ανταγωνισµός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην ελληνική αγορά.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ





Σε τροχιά εκλογών θα εισέλθει η χώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2011, συνεκτιμούν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, αν η Ελλάδα, εν τω μεταξύ, έχει καταφέρει να πείσει τις αγορές με την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου και οι δημοσκοπήσεις βρίσκονται σε ικανοποιητικά για την κυβέρνηση επίπεδα.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ



Εκδίδεται σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η απόφαση για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και είχε ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, ύστερα από 84 συνεδριάσεις...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ


 Από 15 ως 20 λεπτά πιο ακριβό από πέρυσι...
Όλα δείχνουν ότι από Παρασκευή αν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά θα είναι λίγο και ακριβό.Η απειλή των πρατηριούχων να μη μοιράσουν πετρέλαιο θέρμανσης καθώς δεν τους έχει επιστραφεί ο φόρος ίσως οδηγήσει σε φαινόμενα αισχροκέρδειας και ίσως οι τιμές γίνουν πολύ τσουχτερές ήδη από την αρχή.

ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Η Κίνηση Πολιτών την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 στις  8μμ στο εκλογικό της , κέντρο
Εθνικής Αντίστασης 10 ,θα  παρουσιάσει το πρόγραμμα της ''για την προστασία και φροντίδα αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων στο νέο Δήμο Κορινθίων''

Εισηγητής : Γιάννης Γκίνης , κτηνίατρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Πολιτών (δήμος 'Ασσου-Λεχαίου)