28 Μαΐ 2021

Μπορούμε;


Τάσος Τσακίρογλου

Ο νεοφιλελευθερισμός έφερε μαζί του ένα τσουνάμι νεολογισμών, όπως για παράδειγμα η «διακυβέρνηση» και η «κυβερνησιμότητα». Η αλλαγή αυτή του εννοιολογικού πλαισίου συμπαρέσυρε και τους ίδιους τους ανθρώπους στη δημόσια και ιδιωτική τους ζωή. Ετσι, τόσο στο ένα πεδίο όσο και στο άλλο...

Αλ. Τσίπρας: Θρασύδειλος, αμετανόητος και δημαγωγός ο Κ. Μητσοτάκης


Με πολύ επιθετικό ύφος ήρθε η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και στην άρνησή του να απαντήσει σε ερώτηση για τη μείωση χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ

EMA: «Πράσινο φως» σε Pfizer για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

 

Την έγκριση του εμβολιασμού ανηλίκων από 12 έως 15 ετών με το σκεύασμα της Pfizer έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε tweet του ο EMA, η αρμόδια επιτροπή...

Κορωνοϊός: 1.585 νέα κρούσματα, 40 νεκροί και 521 διασωληνωμένοι. 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.585 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 τεστ κορωνοϊού.

Φωτιά στα Ισθμια: Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες - Εκκληση για εκκένωση


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Ισθμια.

Οι πληροφορίες  αναφέρουν, ότι η φωτιά, που...

Γ. Μαστέλλου: Έντρομη ζω απεχθείς εποχές του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και λέω "ΟΧΙ στην κατασκευή ΣΜΑ στον δήμο μας για την εξυπηρέτηση των 3 Δήμων".


 Aίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό της πρώην αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  Γιόλας Μαστέλλου  σχετικά με το θέμα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε την κατασκευή και  λειτουργία Σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον δήμο μας, για την εξυπηρέτηση των 3 δήμων:

Τρία δημοσκοπικά «καμπανάκια» για τον ΣΥΡΙΖΑ


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Παύλος Πολάκης είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τις έχει «γραμμένες τις δημοσκοπήσεις» και πως «η καλύτερη δημοσκόπηση είναι στο Μοσχάτο και στα Χανιά». Έως ότου όμως...

Παυλάκης: Ο κοροναϊός θα γυρίσει και «θα ξαναδαγκώσει»


Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα εξέφρασε ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης, προειδοποιώντας ότι «ανοίγουμε χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές, αψηφούμε τον ιό που θα γυρίσει και θα ξαναδαγκώσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κοντή μνήμη και παραποιεί τα γεγονότα: το 2009 και το 2015…


Γιώργος Καρελιάς

Οι επέτειοι έχουν μια χρησιμότητα, όταν δεν χρησιμοποιούνται για παραποίηση της πραγματικότητας, με στόχο να πληγεί ο πολιτικός αντίπαλος. Αυτό, δηλαδή, που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά τη χτεσινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ) και λέγοντας ότι...

Οδηγός για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πώς θα λειτουργεί, ποιος θα το εκδίδει, πότε ξεκινά


Εναν οδηγό με όλες τις λεπτομέρειες, για το πώς θα λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων


 Ξεκίνησαν τα έργα αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων που αποτελούνται από συστοιχία αντιπλημμυρικών τάφρων και έργων κατακράτησης φερτών με αποδέκτες τα κατασκευασμένα εγκάρσια τεχνικά.

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου μεταξύ του Αυτοκινητόδρομου και της παράπλευρης οδού, την κατασκευή αγωγών ομβρίων, φρεατίων υδροσυλλογής και τη δημιουργία 20 φραγμάτων μέσα σε ρέματα.

Το έργο προϋπολογισμού 10.000.000 € υλοποιείται..

Γκιολής - Παπακυριάκος: Συνάντηση εργασίας με ευχάριστα νέα για το Βραχάτι


Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή είχε ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.

Μια συνάντηση με ευχάριστα νέα όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος. 

Τα ευχάριστα νέα αφορούν..

Προσφορές από τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος με ποιότητα και αξία!



Άλλη μια εβδομάδα γεμάτη με προσφορές από τα πολυβραβευμένα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντροχρήστος.Γιατί η ποιότητα και η γεύση εδώ έχουν αξία.
Τώρα όλα τα "φιρμάτα" και "μουράτα" εδέσματα σε προσφορά:
παϊδάκια κοτόπουλο 2,99 ευρώ το κιλό
φιλέτο στήθος 6,39 ευρώ το κιλό
μπιφτέκι μαμάς 6,49
κοντοσούβλι 6,99
γύρος μερίδα 6,99

Τώρα στην πόρτα σας με ένα τηλεφώνημα στα 2741076011 και 2741026993

Σάλος από την ωμή παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης στο αυτοδιοίκητο των Επιμελητηρίων - Τι θα συμβεί στην Κορινθία


Σάλος έχει προκληθεί στον χώρο των Επιμελητηρίων  από την αιφνιδιαστική νομοθετική διάταξη που πέρασε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στον νόμο για τη φαρμακευτική κάνναβη. Τη διάταξη υπογράφει ο βουλευτής της Ν.Δ. Αθ. Πλεύρης και δίνει τη δυνατότητα στο εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων να εκλέγει οποτεδήποτε νέα..

Δριμύτατη επίθεση του πρώην Γ.Γ. του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου κατά του Περιφερειάρχη Π. Νίκα


Το ότι η ΝΔ στην Πελοπόννησο πολύ σύντομα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης εσωκομματικής  είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση αλλά για εκείνους που γνωρίζουν καλά τους πρωταγωνιστές δεν αποτελεί έκπληξη. 

Μια σειρά γεγονότων έλαβαν..

Στην Κόρινθο η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Χαρά Κεφαλίδου


Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τη Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων Χαρά Κεφαλίδου
θα επισκεφτεί την Κόρινθο και θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τους διευθυντές των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας, τον Μητροπολίτη Κορίνθου και τη διοίκηση του κοινωνικού φροντιστηρίου Κορίνθου.   Στο Κλιμάκιο θα συμμετέχουν ο Γραμματέας του..

Επ. Κατσούλας:Όχι άλλα σκουπίδια στον δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης /Κατηγορηματικά αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26/5/2021 καταθέσαμε σχέδιο απόφασης να μην παραχωρηθεί έκταση εντός των ορίων του Δήμου μας για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Η πρότασή μας αυτή συνδιαμορφώθηκε με τις Δημοτικές Παρατάξεις των κ.κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, Φάνη Μπρακούλια, Σπύρου Καραβά και την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο κα Γιόλα Μαστέλλου και..

Δημόσιο: Τέλη 2021 το «μπόνους παραγωγικότητας» -Βορίδης: «Θέλουμε νοοτροπία ιδιωτικού τομέα»


«Μπόνους» στους παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους εξήγγειλε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα αυτή τη φορά μίλησε ευθέως για, πρωτίστως, «οικονομικό όφελος» των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για τις..

Ανοίγουν γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώροι για δεξιώσεις - Αποφάσεις για νέα άρση μέτρων


 Βήμα - βήμα γίνεται η άρση μέτρων του lockdown που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες, ενώ από σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου επιστρέφουν στη ζωή μας συναυλίες και θέατρα σε υπαίθριους χώρους με μέτρα προστασίας. Από  τη Δευτέρα 31 Μαΐου επανέρχονται κι άλλες δραστηριότητες.

Κ. Αρβανίτης: Με Αδιαφάνεια & Αναθέσεις μετατρέπουν την Ελλάδα σε Φυλακή


Την έντονη αντίδραση του Κώστα Αρβανίτη προκάλεσε η προκλητική δήλωση αποδοχής του ρόλου «δεσμοφύλακα» της ΕΕ για τη χώρα μας δια στόματος Μηταράκη χθες  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Μάλιστα, ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη..

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την ΤΕΡΝΑ για την ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων


 Θέματα που αφορούν την υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζητήθηκαν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες με στελέχη της ΤΕΡΝΑ. Στην  σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης στελέχη της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου..

Μητσοτάκης: Πρωταγωνιστής στην Ε.Ε. η Ελλάδα, με αξιοπιστία και ισχύ


Στις σχέσεις, τους κοινούς στόχους και τα συμφέροντα που ενώνουν την Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση  αλλά και το διάστημα του 2015, που επικράτησε «διχαστικός λαϊκισμός», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο..