30 Δεκ 2019

Προσμονή για έναν χρόνο μεσήλικα και κουρασμένο - Της Τζένης Σουκαρά


Άλλη μια Παραμονή στα χρόνια της ζωής μας..
Μια αλλαγή χρονιάς που ετοιμάζεται να δώσει την σκυτάλη  στην επόμενη  με βλαχομπαρόκ, τυμπανοκρουσίες, πυροτεχνήματα και υψηλή "ραπτική" στην φωταγωγία .

Επίθεση της κυβέρνησης στο κοινωνικό κράτος δικαίου...


Ιφιγένεια Καμτσίδου 

Στην ανασφάλεια που γεννούν η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η ρευστοποίηση σημαντικών δικαιωμάτων, συχνά και της κοινωνικής αξιοπρέπειας, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει σιγουριά με την ένταση της αστυνόμευσης, με τον εκτοπισμό των «απειλητικών» άλλων, καταρχάς των προσφύγων και μεταναστών.

Οι αλλαγές σε φόρους, εισφορές και συντάξεις από 1η Ιανουαρίου...


Σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις και εισφορές έρχονται από το 2020 µε το νέο Ασφαλιστικό, αλλά και λόγω των πολλαπλών µεταβατικών περιόδων που προέβλεψε ο νόµος Κατρούγκαλου από το 2016.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το νέο έτος είναι χρονιά παρεµβάσεων και στο µέτωπο των µισθών. Από τις αλλαγές επηρεάζονται πάνω από τέσσερα εκατοµµύρια εργαζόµενοι – ασφαλισµένοι και συνταξιούχοι.

Ξεμπλόκαραν τα έργα του λιμανιού στο Κιάτο - Δημόσιο "ευχαριστώ" στον Δήμα


Δημοσίως ευχαρίστησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων Βασίλης Αλεξόπουλος γιατί με την παρέμβαση του Χρίστου Δήμα «ξεμπλόκαραν» τα έργα επέκτασης του λιμανιού του Κιάτου που το τελευταίο διάστημα είχαν σταματήσει.

Βιβλίο της χρονιάς "Ηρακλής ανΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ" του Γιάννη Σώκου


Βιβλίο της Χρονιάς, αναδείχθηκε το σατιρικό έμμετρο αφήγημα "ΗΡΑΚΛΗΣ αναΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ"
του Κορίνθιου συγγραφέα και ποιητή Γιάννη Σώκου,
από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων (ΕΠΟΚ). 

Διαβάστε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου


Λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο του Νομού Κορινθίας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου,η κυκλοφορία των οχημάτων 
διεξάγεται με την χρήση  αντιολισθητικών αλυσίδων.

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις»: H εβδομάδα της Βόρειας Κορέας.


Του Στέλιου Κούλογλου
«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη. Που σημαίνει, ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ  (και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά) αλλά...

Προσεχώς η πυξίδα θα δείχνει Ρωσία


Πέτρος Παπακωνσταντίνου
Ο Γαλάζιος Πλανήτης βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και μεταβολή, αλλά ο άξονας περιστροφής του, που καθορίζει τον γεωγραφικό Βορρά και Νότο, μένει πρακτικά αμετάβλητος. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με...

Πρωτοχρονιάτικο ραντεβού στην Μοσιά δίνει ο Σταματόπουλος


Κάλεσμα όλων των συγχωριανών του κατοίκων της Μοσιάς να περάσουν μαζί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ανακαινισμένο κοινοτικό κατάστημα κάνει ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.
Ώρα προσέλευσης 21.00.
Οι διοργανωτές υπόσχονται  κέφι, χορό και πλούσια εδέσματα απο τις νοικοκυρές του χωριού.

Πολύς κόσμος στην εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του δήμου Βέλου Βόχας


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  στην κατάμεστη αίθουσα του Alkyon Resort Hotel & Spa η ετήσια εκδήλωση βράβευσης επιτυχόντων μαθητών του δήμου Βέλου-Βόχας, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τρίκαλα-Καρυά-Σαραντάπηχο-Ζάχολη στα λευκά - Μαγευτική διαδρομή

Η πρώτη μέρα της χιονόπτωσης κύλησε χωρίς σοβαρά προβλήματα, στο ορεινό τμήμα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης..