8 Ιαν 2021

Μια εξήγηση των γεγονότων στις ΗΠΑ


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Πώς μπόρεσε ένας ζάπλουτος, ένας παθολογικά νάρκισσος, να συνεπάρει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, να τους κάνει να τον ψηφίσουν ως πρόεδρο της πιο ισχυρής χώρας του πλανήτη, αλλά πολύ περισσότερο να τους πείσει, ότι οι πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ ήταν διαβλητές, ότι υπήρξε θύμα νοθείας, ότι του «έκλεψαν» τη… νίκη, και ακόμη περισσότερο να «οδηγήσει»


Μέγα σκάνδαλο τελικά η Novartis


Αντα Ψαρρά

Με ομόφωνη απόφασή του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτουςζητά από τα αρμόδια υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, να ασκήσουν αγωγές, προκειμένου...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από 5.000 περίπου στις 8.000


Επισκόπηση της έως τώρα εξέλιξης της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε κατά την καθιερωμένη σύσκεψη για τον COVID-19 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πειθαρχικό δίκαιο στα ΑΕΙ φέρνει η κυβέρνηση: Οι «ταραξίες» φοιτητές θα διαγράφονται


Νέο νομοσχέδιο θεμελίωσης πειθαρχικού δικαίου στα ΑΕΙ, που θα φτάνει μέχρι και σε διαγραφές φοιτητών μετά την κρίση τους από ένα νέο πειθαρχικό συμβούλιο που συγκροτείται σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα, χωρίς να απαιτείται καν η σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων..

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Κλειστά έως τις 18/1 λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια - Παράταση του lockdown


Παρατείνεται και επίσημα το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά την Καθηγήτρια..

Κορωνοϊός: 721 κρούσματα- 386 διασωληνωμένοι -49 θάνατοι -3 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ  ανακοίνωσε 721 νέα περιστατικά, με 386 διασωληνωμένους και 49 νέους θανάτους για την τελευταία ημέρα. Από αυτά τα κρούσματα, τα 252 καταγράφονται στην Αττική..

Γ. Ψυχογιός: Πλήρης διερεύνηση και άμεσες δράσεις αποκατάστασης και προστασίας της λίμνης Στυμφαλίας μετά την πρόσφατη πυρκαγιά


Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός
, κατέθεσε ως Αναφορά προς τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιστολή  της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων, απαντήσεις για την   αποτίμηση του περιβαλλοντικού  αντίκτυπου στην χλωρίδα..

Το εμβόλιο κατά του COVID-19 : Tι δήλωσαν πολιτικοί, διοικητικοί, υγειονομικοί της Πελοποννήσου μετά τον εμβολιασμό τους(ΦΩΤΟ)

 


Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την cobid-19 σε γιατρούς και Υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. Οι εμβολιασμοί όπως όλοι θυμόμαστε ξεκίνησαν συμβολικά με την πολιτική ηγεσία και κάποιους υπουργούς. Η αλήθεια είναι πως στη μάχη κατά της πανδημίας το εμβόλιο είναι η ελπίδας και αυτό υπογραμμίζουν και αυτοί που το έκαναν.

Αργολίδα: Νέα σημαντική δωρεά Μάκαρη - Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Άργους και Ογκολογική στο Ναύπλιο


Επίσκεψη σήμερα πραγματοποιήθηκε από τον κ.  Κωνσταντίνου Μάκαρη στη Ν.Μ. Άργους, όπου επισφραγίστηκε η δωρεά και η συνεργασία του με τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του Γ.Ν.Αργολίδας.

Θανάσης Πετράκος: Πολύ ακριβά θα πληρώσουμε τη ΣΔΙΤ της διαχείριση των απορριμμάτων


Πολύ ακριβά θα πληρώσουμε όλοι οι Πελοποννήσιοι τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων
αν ποτέ υλοποιηθεί όπως προέκυψε πολύ καθαρά από τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου..

Δεν επανέρχεται ακόμα το click away: Νέα συνεδρίαση της επιτροπής τη Δευτέρα

 


Το θέμα των καταστημάτων, και το αν θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα το click away, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση. Αυτό σημαίνει πως από Δευτέρα δεν θα επανέλθει το click away και..

Survivor: Δημοφιλέστερος παίκτης με το σπαθί του ο δικός μας Νίκος Μπάρτζης!

 


Ο παίκτης από το Ζευγολατιό Κορινθίας αναδείχθηκε ως ο πιο δημοφιλής παίκτης της ομάδας του, επιβεβαιώνοντας πως αξίες όπως η ειλικρίνεια, η αμεσότητα, ο καθαρός λόγος και οι ξεκάθαρες θέσεις αναγνωρίζονται και εκτιμώνται ακόμα! Ο Νίκος Μπάρτζης, ο..

Αυθαίρετα: Ποια ακίνητα «ξεμπλοκάρουν» με νέες ρυθμίσεις

 


Οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν στον τελευταίο πολεοδομικό νόμο 4759/2020 «ξεμπλοκάρουν» πολλά αυθαίρετα ακίνητα τα οποία θα μπορούν πλέον να …αλλάξουν χέρια δίχως προβλήματα. Ειδικά, «ανάσα» δίνεται για ορισμένα...

Lockdown: Σίγουρη και νέα παράταση -Τι θα γίνει με καταστήματα, εκπτώσεις και click away

 


Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την παράταση του lockdown και τα μέτρα που αναμένεται να..

Το νέο τοπίο με το Φυσικό Αέριο- η Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ- η θέση της Περιφέρειας και τα 20εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ - Της Τζένης Σουκαρά

 

Αρνητική έκβαση είχε η αίτηση που είχε υποβάλει η ΔΕΔΑ για την αναθεώρηση της απόφασης της ΡΑΕ να απεντάξει την Πελοποννήσο από το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων αερίου της εταιρείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του..

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης : Eπανέρχεται ο Ανδρικόπουλος- Τα έργα που ανακοινώνει ο δημαρχος είναι δικά μας

 


Επανέρχεται ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ηλίας Ανδικόπουλος με νέα του γραπτή δήλωση με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του δημάρχου Βλάση Τσιώτου περί υλοποίησης σημαντικών οδικών έργων.Ο κ. Ανδρικόπουλος επισημαίνει με σκωπτικό ύφος πως είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται το..

Ανησυχία από τη μετάλλαξη του κορονοϊού - Ο Μόσιαλος εξηγεί γιατί είναι χειρότερη η αύξηση της μετάδοσης κατά 50%


Δύο ανεξάρτητες μελέτες, που προδημοσιεύθηκαν στη βάση ιατρικών ερευνών medRxiv, κατέληξαν στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι η νέα "βρετανική" μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πράγματι..

Περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων της covid-19 αναμένεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 καταγράφεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως γνωστοποιήθηκε σε τηλεδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα....