13 Νοε 2015

Αφήστε το παιδιά, καλά είμαστε

Μια και έπιασα τα λατινικά στο προηγούμενο, ας αναφέρω και μια άλλη ρήση σ” αυτό (μανία που την έχω) «Una salus victis, nullam sperare salutem».

Αχ αυτές οι αυταπάτες


Του Αλέξανδρου Ζέρβα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθεται στις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές» δήλωσε ο γραμματέας του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, από τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Παράλληλα, μας πληροφόρησε, ότι...

Τι γίνεται μέσα και γύρω από το ΚΚΕ;


Του Διονύση Μαρούδα
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε κείμενο των Β. Καλαματιανού και Γ. Αραβανή, ιστορικών στελεχών του ΚΚΕ, με το οποίο διαφοροποιούνται δημόσια από την πολιτική και τις επιλογές του κόμματος. 

Το κείμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και οι διαπιστώσεις εν πολλοίς σωστές.

Προσφέρουν υποχωρήσεις, εισπράττουν αδιαλλαξία


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Η νέα αγαπημένη φράση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η «πολιτική λύση». 

Για όλες τις εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο των δανειστών επί των προαπαιτούμενων (και δεν είναι λίγες) εκφράζεται η...

Το παιγνίδι των λυγμών και της φάρσας...Του Στάθη


Πέντε που πάνε στα έξι χρόνια τώρα, οι Ελληνες πλην πλουσίων φάγαμε πολύ μπίχλα. Εκπληκτοι στην αρχή με αυτό που μας συνέβη. Χάσκοντας στη συνέχεια κι ανακρίνοντας τον εαυτόν μας: μήπως τα φάγαμε
μαζί τους; μήπως είμαστε «τεμπέληδες»; μήπως είμαστε «διεφθαρμένοι»;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χρονοταξιδιώτης που επέστρεψε από το 2137 και το 2749 μας λέει το μέλλον! (βίντεο)


Ο Al Bielek συζητάει τι θυμάται από τις 6 εβδομάδες που έζησε στο έτος 2137 και τα 2 χρόνια που πέρασε στο 2749. 
 Ένα πράγμα που θέλω να τονίσω είναι ότι πολλά από τα γεγονότα που περιγράφονται ότι έχουν συμβεί, συμβαίνουν τώρα στο παρόν μας. Η προσπάθεια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης για κυριαρχία...

Η Ευρώπη στα πόδια του Ερντογάν για το προσφυγικό


Νικόλ Λειβαδάρη
Ανοιχτή υποσχετική 3 δις ευρώ και επανέναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δίνει η Ευρώπη στον Ταγίπ Ερντογάν αναζητώντας εναγωνίως τουρκικό ανάχωμα στα κύματα των προσφύγων και θέτοντας την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον...

O Bούτσης καταργεί την Επιτροπή για το Χρέος κι η Ζωή αντεπιτίθεται


Το τέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος κήρυξε, και επισήμως, χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας καταιγιστικές και σκληρές καταγγελίες από την Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω twitter.
Η απόφαση του Νίκου Βούτση, την οποία ουσιαστικά είχε προαναγγείλει...

Δεν αλλάζει μόνο του


Φίλε Πιτσιρίκο, διαβάζω τα όσα γίνανε (τα ίδια δηλαδή όπως πάντα) στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση. Διαβάζω το σχόλιο του Κομπανιέρο σχετικά με το πλήθος που υποχωρεί στην πρώτη ρίψη χημικού, που δεν ανασυντάσσεται, αλλά εγκαταλείπει το πεδίο της σύγκρουσης και χώνεται στα γειτονικά καφέ, και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του.

Προσευχή συνεχίζεται ασταμάτητα εδώ και 137 χρόνια!


Πλημμύρες, χιονοθύελλες, επιδημίες γρίπης, ακόμα και μια πυρκαγιά - τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις καλόγριες στο Ουισκόνσιν, οι οποίες υποστηρίζουν, ότι προσεύχονται χωρίς διακοπή εδώ και 137 χρόνια. 
Μέρα και νύχτα, οι Φραγκισκανές Αδελφές της Αέναης Λατρείας προσεύχονται για τους αρρώστους και...