28 Απρ 2021

Γιατί η τραγωδία της Ινδίας αφορά ολόκληρο τον πλανήτη


Οι εικόνες καταστροφής από την κρίση της Covid-19 στην Ινδία έχουν συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τρομακτική έξαρση στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. 

Ωστόσο, αυτή η κρίση δεν...

Η ιστορία των εγκλεισμών και της πειθαρχικής οργάνωσης


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

«Σε όλη την Ευρώπη ο εγκλεισμός έχει το ίδιο νόημα, τουλάχιστον αρχικά. Αποτελεί μιαν από τις απαντήσεις, που έδωσε ο ΙΖ αιώνας, σε μια οικονομική κρίση η οποία επηρεάζει ολόκληρο τον δυτικό κόσμο: πτώση των μισθών, ανεργία, σταδιακή έλλειψη ρευστού χρήματος…»[1].

Η δυναμική της αδράνειας


Γιάννης Σιώτος*

«Το να κυβερνάς, είναι να επιλέγεις», είχε πει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Pierre Mendès-France στους συμπολίτες του, εξηγώντας γιατί έπρεπε να εγκαταλείψει τις αποικίες στην Ινδοκίνα τη δεκαετία του 1950.

Ο Γάλλος πολιτικός είπε τη μισή αλήθεια. Παρέλειψε(;) να ξεκαθαρίσει, ότι οι επιλογές...

Η «μάχη των μαχών»: Ο Αλέξης Τσίπρας και η δύσκολη πρόκληση του εργασιακού


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε το βράδυ της Μ. Τρίτης την «μάχη των μαχών» για το εργασιακό νομοσχέδιο. Eδωσε καθαρό στίγμα προθέσεων και έστειλε μήνυμα μετωπικής σύγκρουσης, είπε ότι...

Οι Πασχαλινές ευχές της Περιφερειακής Συμβούλου Κωνσταντίνας Νικολάκου

 






Με κωδικό «6» για φαγητό και καφέ από Δευτέρα

 


Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για τους 40 - 44 - Ελεύθερες από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Διατηρείται  η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 έως τις 15 Μαΐου -  Για δεύτερη εβδομάδα διαπιστώνουμε σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης, τόνισε η..

Κορονοϊός: 2.781 νέα κρούσματα, 805 διασωληνωμένοι και 63 νεκροί


Σε 2.781 ανέρχονται τα σημερινά (28/4) κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 805 και τους νεκρούς σε 63.

Tα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται και πάλι στην Αττική.

Η κορονο-αρκούδα...


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

«Μην πουλάς το τομάρι της αρκούδας πριν την σκοτώσεις». Βάρβαρη παροιμία (ρωσικής νομίζω προέλευσης) καθότι οι αρκούδες είναι πολύ συμπαθητικά πλάσματα, ιδίως αν τις παρατηρείς από την δέουσα απόσταση. Επίσης πολύ «κυνηγετική» για τις αντιλήψεις μου. Πλην, όμως...

Θύματα ειρήνης...


Πέρσι τέτοιον καιρό, όταν οι συγκλονιστικές εικόνες από την Ιταλία και τη μάχη ζωής και θανάτου που έδιναν γιατροί και νοσηλευτές μεταδίδονταν σε όλο τον κόσμο, έδιναν κι έπαιρναν οι εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης, εμπιστοσύνης και...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων των αγροτών 28 Απριλίου


Σήμερα 28.04.2021, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπολογισμού πληρωμής άμεσων ενισχύσεων για το έτος αιτήσεων 2020, συνολικού ποσού 25.047.048,50 ευρώ και σταδιακά θα ξεκινήσουν να πιστώνονται τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, ήτοι 23.388.030,90 ευρώ αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις με..

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 


Μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της τήρησης των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού συνεδρίασε, με διευρυμένη σύνθεση, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, υπό την προεδρία του..

Οι Πασχαλινές ευχές του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας

 

Η κοινωνία μας δοκιμάζεται για ένα ακόμη Πάσχα. Τα εμβόλια έχουν αρχίσει ήδη

Το Κιάτο ετοιμάζεται για την άρση μέτρων / Έργα σε πλήρη εξέλιξη - Τα συνεργεία στους δρόμους



Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και το Κιάτο δείχνει μια ζωντανή πόλη. 
Φαντάσου να γίνει η άρση μέτρων, και να σηκώσει ρολά η εστίαση! Θα γίνει χαμός! Όλα βρίσκονται σε εγρήγορση και από πλευράς δήμου. Ο Σταματόπουλος δεν σταματάει! Πριν από λίγες  μέρες οι ασφαλτοστρώσεις μέσα στο Κιάτο και  στις οδούς: Πετιμεζά, Κολοκοτρώνη, Δερβενακίων Καποδιστρίου.Και αμέσως μετά   την ολοκλήρωση των έργων ομβρίων υδάτων και των πεζοδρομίων - ακολουθούν οι ασφαλτοστρώσεις..

Πέτυχε το "πείραμα" της Βαρκελώνης - Μόνο 6 κρούσματα από την συναυλία

 

Αγκαλιάστηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν με μάσκες και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, δεν υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων μετά από την συναυλία - "πείραμα" των 5.000 στη Βαρκελώνη. Λάτρεις της ροκ μουσικής παρεβρέθηκαν σε μια sold-out συναυλία το Σάββατο το βράδυ στη Βαρκελώνη, αφού είχαν κάνει rapid tests για την Covid-19. Οι περίπου 5.000 θεατές στη συναυλία του ισπανικού..

100 και 120 δόσεις: Τέλος χρόνου για επανένταξη στις ρυθμίσεις


Αύριο, Μ. Πέμπτη, λήγει η προθεσμία για να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την 
πανδημία και έχουν βγει εκτός των συγκεκριμένων ρυθμίσεων - Eως τη Μ. Παρασκευή η ρύθμιση σε 120 δόσεις για δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου Δύο ημέρες προθεσμία έχουν χιλιάδες πληττόμενοι, επιχειρήσεις και φυσικά..

Τσίπρας: «Πιστεύετε ότι αποφασίζει ο Τσιόδρας; Η κυβέρνηση αποφασίζει αυτό που θέλει»


Νέα πρόταση προς την κυβέρνηση για από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή την φορά την κάλεσε «να κάτσουμε μαζί να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς στη δημόσια..

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

 


Για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κατά των δημοσίων υπαλλήλων, το  Δ.Σ της ΟΣΥΑΠΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, ο οποίος σε τοποθέτησή του στη Βουλή δήλωσε ότι «μόνο..

Τέλος η επικίνδυνη συμπεριφορά στους δρόμους της ΕΕ!


Βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας
αποτελούν τους βασικούς στόχους της νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει αναρτημένη για σχόλια έως τις 21 Μαΐου.

Πώς Airbnb, Booking, Expedia θα πετάξουν στην Ελλάδα εκτός όλα τα... πειρατικά καταλύματα -Το κόλπο της ΑΑΔΕ

 


Σφίγγει ο κλοιός για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων συνάπτουν «μαύρες» βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb), δηλαδή τα νοικιάζουν σε εκδρομείς και ξένους επισκέπτες χωρίς να τα δηλώνουν στο ειδικό Μητρώο της ΑΑΔΕ.

Οι Πασχαλιάτικες ευχές του δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη


 

Σκέρτσος: Eρχονται οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί – Ποιες ηλικίες αφορούν


Ο εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού κατ' οίκον
είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης, όπως εξήγησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε ο κ. Σκέρτσος..

Φουσκώνει ο λογαριασμός της πανδημίας - Εως το φθινόπωρο η ομπρέλα των μέτρων


Σε αύξηση του κόστους των μέτρων στήριξης των πληγέντων από την πανδημία υποχρεώνεται η κυβέρνηση, εξέλιξη που οδηγεί σε διπλάσιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2021 και αυξάνει το δημόσιο χρέος. Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το κόστος των μέτρων θα προσεγγίσει..