16 Νοε 2020

Τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές των Αθικίων, Ξυλοκέριζας και Γαλατακίου υποβλήθηκαν προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια  Πελοποννήσου για ένταξη
, ως νέο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η πρόταση του Δασαρχείου Κορινθίας για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες -από την πυρκαγιά, το..

Κορωνοϊός: Σοκ και δέος με τους 400 διασωληνωμένους - 2198 κρούσματα- Περίεργη έκπληξη η Κορινθία : MHΔΕΝ


 «Γονατίζει» το Σύστημα Υγείας από τον κορωνοϊό, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 400 διασωληνωμένους σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ καταγράφηκε και μεγάλη αύξηση στα κρούσματα με 2.198 σε 24 ώρες.

Έτσι θα λειτουργεί ο δήμος Βέλου Βόχας στην περίοδο της καραντίνας


Oι πάσης φύσεως συναλλαγές θα πραγματοποιούνται αυστηρά τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά
. Με φυσική παρουσία θα εξυπηρετούνται όσες περιπτώσεις κρίνονται ως έκτακτες και επείγουσες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξυπηρέτησης.

Κ. Φρούσιος για τον χαμό του Θ. Παπαλεξόπουλου: Ο κίονας του Οφέλτη στην είσοδο της Αρχαίας Νεμέας θα θυμίζει πάντα την προσφορά του στον τόπο μας


Ο Δήμος Νεμέας εκφράζει τα θερμά συλληπητήρι
α για το χαμό του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου , πιστού φίλου της Νεμέας για σχεδόν 20 χρόνια. Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος υπήρξε ο άνθρωπος που με προσωπική δράση ολοκλήρωσε την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός..

Iατρικός Σύλλογος Κορινθίας: “Επιχειρείται σπίλωση του ρόλου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου”

 


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Ιατρικου Συλλόγου και τις εκκλήσεις για συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, στην μάχη κατα της πανδημίας.Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

Ξεκινούν οι εργασίες της επικευής και συντήρησης των κτιρίων του Γυμνασίου και Λυκείου Αγίων Θεοδώρων


Υπεγράφη σήμερα  το πρωί η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση σχολικών κτιρίων στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων», μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου  Γκιώνη και του εκπροσώπου της αναδόχου..

Χρ. Δήμας: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος για την σύσταση Κέντρων Ικανοτήτων


" Όταν αναλάβαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας όλοι θεωρούσαν ότι δράσεις όπως οι Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας (Clusters), τα Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centers) αλλά και τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας (TTOs), ήταν καταδικασμένα να προκηρυχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο." σημειώνει στο χρονολόγιό του ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας.

Κορονοϊός: Εμβόλιο με 94,5% αποτελεσματικότητα ανακοίνωσε η Moderna – «Πάρτι» στις αγορές


 Με καλά νέα από το «μέτωπο» της κούρσας των εμβολίων
ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς το η εταιρεία βιοτεχνολογίας «Moderna» ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει αποτελεσματικότητα 94,5%..

Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου


Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς,
αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Κατά τον υπουργό, η κατάσταση..

Πολυτεχνείο: Πρώτα απαγόρευση και μετά λουλούδια από τον Μητσοτάκη


Σε μία επικοινωνιακή διαχείριση απόσεισης των ευθυνών
για την πόλωση εν όψει Πολυτεχνείου επιδίδεται η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέφει στα κόμματα της..

Eπιμελητήριο Κορινθίας: Συγχαρητήρια στην εταιρεία ECOMPOST για την διάκριση της στο ‘’πράσινο’’ μαραθώνιο Greenathon


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης συγχαίρει τον κ. Σταύρο Ντεβέ αλλά και όλη την ομάδα της εταιρείας ECOMPOST για την διάκριση  τους στον διαγωνισμό Greenathon|AI4good Challenge της..

Παράταση και 3η τροποποίηση της δράσης « Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

 


Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά τη δράση «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος...

Ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε Δημοτικά - Νηπιαγωγεία: Οδηγός «επιβίωσης»


Στην τηλεκπαίδευση μπαίνουν από σήμερα, Δευτέρα και οι μαθητές/τριες στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, με τις ανησυχίες των γονιών να εντοπίζονται σε δύο επίπεδα:

Το ΚΙΝΑΛ εκτός του αντιδεξιού μετώπου


Άννα Γκρίτζη

«Και να σκεφτεί κανείς, ότι τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου την έχει η ΠΑΣΠ. Αλλά νίκησε ο Λοβέρδος». Με τη σκέψη αυτή εξηγεί συνεργάτης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά την άρνησή της να υπογράψουν οι βουλευτές του κόμματός της το κοινό κείμενο...

Πώς τελειώνουν οι πανδημίες...


Τι μας διδάσκει η Ιστορία... 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας επιδημιολόγοι και ειδικοί στη δημόσια υγεία παγκοσμίως χρησιμοποιούν μαθηματικά μοντέλα, για να προβλέψουν το μέλλον στον αγώνα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Κοτόπουλα Ναυπάκτου ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ: Με ένα τηλεφώνημα έρχονται στο σπίτι σας!



Και στην καραντίνα τα αγαπημένα σας κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος είναι η πρώτη σας επιλογή!Με εγγυημένη ποιότητα και ανεπανάληπτη γεύση μπορείτε να έχετε στο τραπέζι σας τα γνωστά και αγαπημένα προιόντα αλλά.. και τα νέα: 

Γκιούλμπασι κοτόπουλο,φιλετίνι, φτερούγες barbeque, κινέζικο..

ΜέΡΑ25: Υπογράφουμε όλοι για να αποσύρει η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση της


Το ΜέΡΑ25 ενστερνίζεται και προσυπογράφει το παρακάτω κείμενο
φορέων και προσωπικοτήτων που καταδικάζει την αντιδημοκρατική απόφασης της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων. Καλούμε τα μέλη..

Φτιάξτε τετράδες! Έρχεται σκοτάδι...


Αντώνης Ρηγόπουλος

Το σημείο καμπής για το κοινωνικό σιωπητήριο που έχει επιβληθεί εδώ και 17 μήνες έφτασε...

Είμαι από τους κορονοφοβικούς. Τον περασμένο Μάρτιο άρχισα να αποφεύγω τους κλειστούς χώρους αρκετά πριν το lockdown. Ήμουν αυτός που φορούσε...

Παγώνη: Πάνω από 14.000 στα νοσοκομεία με κορωνοϊό -Το R0 πάει προς το 2

 


Πάνω από 14.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό, όπως δήλωσε σήμερα η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά..

Μπαράζ ρυθμίσεων απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας -Τι ισχύει με την επιστρεπτέα προκαταβολή

 



Με τροπολογία- σκούπα, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε όλες τις τελευταίες διευκολύνσεις για εργαζόμενους κι επιχειρήσεις, που έχουν παρασυρθεί στη δίνη των επιπτώσεων της πανδημίας, ωστόσο τα φώτα πέφτουν στο νέο γύρο..