30 Σεπ 2012

Ρομπότ με νοημοσύνη, αυτονομία και άδεια να σκοτώνουν [εικόνες+βίντεο]


Ένα βήμα πιο κοντά στην τεχνητή νοημοσύνη και την αυτονομία των ρομπότ θα βρίσκεται η ανθρωπότητα σύντομα. Μόνο που η νοημοσύνη και η αυτονομία των μηχανών θα τεθεί...

Για το "πραξικόπημα" που δεν έγινε..


Με τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε»  δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής αναφέρει πως πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε στρατιωτικό πραξικόπημα, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο....

Αιώνιος σκληρός δίσκος!


Επαναστατική συσκευή αποθήκευσης έχει διάρκεια ζωής 100 εκατομμύρια έτη και είναι πραγματικά άτρωτο!

 Ερευνητές της Hitachi δημιούργησαν μια...

Να οι φοροφυγάδες! Πιάστε τους! Του Νικ. Μπογιόπουλου


Κάθε φορά που επίκειται κατακλυσμός αντιλαϊκών μέτρων γινόμαστε μάρτυρες των «ιερεμιάδων» κατά της «φορολογικής ασυνειδησίας» και πλείστων τόσων αναθεμάτων ενάντια στους φοροφυγάδες.

Αλλά ποιοι είναι οι φοροφυγάδες;

Ο Κάποιος και ο Κανένας. Του Παντελή Μπουκάλα


Στο πολιτικό μας λεξιλόγιο η λέξη «κάποιος / κάποιοι» διεκδικεί τα πρωτεία με όλο και περισσότερο δικαιολογημένες αξιώσεις. 
Και πρόκειται για πρωτεία χρήσης, όχι σαφήνειας και ακριβολογίας· τέτοια κουσούρια δεν έχουν οι δημόσιοι ρήτορές μας, αλλεργικοί στο παλαιό «σοφόν το σαφές».

Οι νέοι φόροι για επαγγελματίες - μισθωτούς


Νέα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει το νέο σύστημα φορολόγησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι να κλείσει το πακέτο των πρόσθετων εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα για τη διετία 2013-2014.

Μια νέα «τρελή» μόδα κατακτά την Ιαπωνία!


Το body art στην Ιαπωνία έχει πάρει πλέον νέα μορφή, με το τατουάζ και το piercing να θεωρούνται πια… ξεπερασμένα.  
Η νέα τάση ονομάζεται «bagel head» και αφορά στη δημιουργία ενός εξογκώματος στο μέτωπο σε σχήμα ντόνατ (ή μπέγκελ, αν θέλετε, – ψωμάκι κυκλικό με τρύπα στη μέση, εβραϊκής καταγωγής).