17 Μαρ 2021

Ν. Σταυρέλης: Πάλι 390.000 ευρώ(!) για μελέτη στα πλαίσια των 200 χρόνων από την επανάσταση


Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή πρότεινε την έγκριση πρότασης  με τίτλο «Κόρινθος, η πρώτη πρωτεύουσα: στο δρόμο για την ελευθερία»  στα πλαίσια εορτασμού της χώρας  για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Οι επιστήμονες για τη εξέλιξη της πανδημίας και την επόμενη ημέρα


Να ανοίξουν τα πάντα και να βγει ο κόσμος έξω από το σπίτι σε χώρους καλά αεριζόμενους και να ανασταλλούν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις ζητεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Προαναγγελία Μητσοτάκη για χαλάρωση μέτρων

 

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες, για την...

Παναττικό συλλαλητήριο / Χιλιάδες στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης

Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για...

Πληρώνουν την περιφρόνηση προς την κοινωνία...


Ας προσέχουν λίγο στην κυβέρνηση. Γιατί το κύμα θυμού, που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες εναντίον της, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντίδραση, στη βαθιά περιφρόνηση που επιδεικνύουν ο...

Προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς 1,8 εκατ. ευρώ!


Συνέχεια στις εγκρίσεις προγραμμάτων επικοινωνιακής προβολής για το 2021 από την Προεδρία της Κυβέρνησης. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αφορά την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που για φέτος ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ. Έγκριση δόθηκε για την επικοινωνιακή προβολή του Μεγάρου Μουσικής..

Ετοιμάζεται και για τρίτη κλινική COVID -19 το Νοσοκομείο Κορίνθου


Tης Τζένης Σουκαρά

 Όπως δείχνουν και τα σημερινά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Φαίνεται εξάλλου από τους αριθμούς .Τις εισαγωγές, τους διασωληνωμένους..

Κικίλιας : Mιλά για κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά δεν προχωρά σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

 


Τη στιγμή που στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι εισαγωγές ασθενών έχουν φτάσει στο «κόκκινο» και ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η κυβέρνηση..

Αρχαία Κόρινθος: Επιστροφή στον ρεαλισμό!- Του Δημήτρη Πρωτοπαπά


Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να αναδειχθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου και την έλλειψη από τη Δημοτική Αρχή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής,πάντα στα πλαίσια του εφικτού, κάτι που όλοι και κατά το παρελθόν το έχουν παραβλέψει και εξηγώ:

Η από 22/01/2021 απόφαση του ΚΑΣ είναι καθοριστική για τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα..

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 3.465 κρούσματα - 56 θάνατοι - «Εφιάλτης» με 630 διασωληνωμένους / Δεν πέφτουν τα κρούσματα στην Κορινθία

 


Πολύ άσχημοι είναι οι αριθμοί της πανδημίας του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε «έκρηξη» κρουσμάτων με 3.465, ενώ πολύ άσχημα είναι και τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους (635). Επίσης καταγράφηκαν και 56 θάνατοι. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη..

Κορωνοϊός – ΠΟΥ για AstraZeneca: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί – Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων

 


Θέση στη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca πήγε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο ΠΟΥ σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμά πως ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Τζένη Δημητρακοπούλου: Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα, παραμονές της 25ης Μαρτίου, τι σχέδιο έχετε επιτέλους για τους εορτασμούς του 2021;


Mια πολύ σημαντική επερώτηση σχετικά με τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με πολύ καυτά ερωτήματα προς τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζένη  Δημητρακοπούλου, μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η κ. Δημητρακοπούλου αναφέρει πως " Στο πλαίσιο της..

Στην Αρεόπολη η Σακελλαροπούλου για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα

 


«Ο ηρωισμός των Μανιατών συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον», τόνισε, μεταξύ αλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Την Αρεόπολη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου παρέστη..

Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: "Κλείδωσε" η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα


Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο των πολιτικών..

Ξεκινάει το έργο για την ανακατασκευή του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στην Περαχώρα

  


Ένα πάγιο αίτημα των δημοτών, των αθλητικών ομάδων και των κατοίκων της Περαχώρας βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πραγματοποίησή του.  Υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση για το έργο «Ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην Περαχώρα» μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γ.Γκιώνη και του νόμιμου..

Δήμος Βέλου Βόχας: Eγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ελληνοχώρι ύψους 170.000 ευρώ




Μετά από πάγιο και συνεχόμενο αίτημα του Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της κοινότητας Ελληνοχωρίου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του προτεινόμενου αντιπλημμυρικού έργου στο κέντρο της κοινότητας, ύψους 170.000,00€.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νικόλαο Ταγαρά για την άμεση ανταπόκρισή του στην υλοποίηση του αιτήματος καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη..

Π. Νίκας για την πανδημία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Κορινθία και στην Αργολίδα


Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών covid-19, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες το πρωί.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δήλωσε..

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Παραμένει κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου - Μεγάλη η απώλεια εσόδων, μεγάλη και η αγωνία των εργαζομένων


 Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Διώρυγα Κορίνθου και συνάντησης με την διοίκηση και τους εργαζόμενους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλαν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών για το παρόν και το μέλλον της Διώρυγας..

Εμβολιασμοί: Αυτές είναι οι ευπαθείς ομάδες που παίρνουν σειρά - Πότε μπορούν να κλείσουν ραντεβού


Μετά το κριτήριο της ηλικίας, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα συνεχιστούν με άλλες ευπαθείς ομάδες, δίνοντας προτεραιότητα στους ασθενείς υψηλού κινδύνου, ενώ θα ακολουθήσουν όσοι είναι από 70 έως 75 ετών και στη συνέχεια οι 65 με 69. Χθες, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, η..

Χαλάρωση lockdown: Γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση των ειδικών - Το σχέδιο για κομμωτήρια, λιανεμπόριο, κωδικό "6" και Σαββατοκύριακα

 


Περισσότερο χρόνο και δεδομένα επιθυμούσαν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου να μπορέσουν να επιλύσουν τη δύσκολη εξίσωση, που αφορά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και ζήτησαν την αναβολή της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης, με αποτέλεσμα οι τελικές..