18 Απρ 2016

Αυτό είναι το νέο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων


Του Θάνου Καμήλαλη
Πουλάμε (σχεδόν) τα πάντα. 

Στο προσχέδιο του νέου μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Κομισιόν που αποκαλύπτει το ThePressProject, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ακόμα πιο εκτεταμένο και ταχύρυθμο από τη συμφωνία του Ιουλίου...

Λεύκτρο - Σπάρτη : Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία και ερμηνεία. Της Τζένης


Με αρκετά ταρατζούμ και πολλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,  ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη  παραδόθηκε  στην κυκλοφορία σήμερα  και αναμένεται να αποτελέσει δίαυλο ανάπτυξης της Λακωνίας με εισροή εμπορικού και τουριστικού συναλλάγματος.Καλά πατριώτη, κράτα και μισό καλάθι! Η ζωή και η οικονομία θα το δείξουν! 

Σάλπισμα Αποχώρησης από το Διαφθορείο Ε.Ε.


Του Μιχαήλ Στυλιανού
 

Αυτή τη φορά ο γράφων θα  παραχωρήσει την πένα του σε πειστικότερο συνήγορο. Στη χώρα αυτή άλλωστε όλοι τα ξέρουν όλα καλύτερα από όλους τους άλλους, αλλά ακούνε με περισσότερο σεβασμό οποιονδήποτε ξένο. 
Στη προκειμένη περίπτωση μάλιστα, ο ξένος  συμβαίνει  να είναι ο Βρετανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Χάνναν, που με άρθρο του στη Νταίηλυ Μαίηλ καλεί τους συμπατριώτες του, να τον . . . απολύσουν από το Ευρωκοινοβούλιο.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της επιλογής (νομίσματος)


Του Ξενοφώντος Χατζόπουλου
Οικονομολόγος - MA International Business and Economic Integration
Η συζήτηση για το νόμισμα της χώρας έχει προσλάβει θεολογική διἀσταση για τις κυβερνήσεις της Ελλάδας τουλάχιστον για τα χρόνια της κρίσης.Το ευρώ αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο για την εκάστοτε...

Panama Papers: Η Διώρυγα του Παγκόσμιου Βρόμικου Χρήματος


Του Ερρίκου Φινάλη
Η είδηση για την υποκλοπή 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων, μηνυμάτων email και αρχείων βάσεων δεδομένων από τη δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca, η οποία εδρεύει στον Παναμά και ειδικεύεται στις «εξωχώριες επενδύσεις» (δηλαδή στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω εταιριών offshore), έχει προκαλέσει διεθνή...

Σε φάση ανάδρομη - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


 
Καλημέρα μας!

Πες μου, σε παρακαλώ πατριώτη!

Κυκλοφορεί κανένας πλανήτης ανάδρομος τούτη την εποχή κι έχει χαθεί το τόπι;
Να το εξηγήσω, έστω, αστρολογικώς βρε παιδί μου! Να πω, δεν βαριέσαι!
Ο διερχόμενος επισκέπτης, έστω και με την όπισθεν, θα εξέλθει από το δικό μας...

Εφεδρικό Μνημόνιο: Ένας συμβιβασμός υψηλού ρίσκου


Νικόλ Λειβαδάρη
  Ένας συμβιβασμός win-win μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, ένας ακόμη αιφνιδιασμός Σόιμπλε κι ένα συμπληρωματικό… εν αναμονή Μνημόνιο θέτουν την κυβέρνηση ενώπιον νέων σκληρών διλημμάτων και αποφάσεων υψηλού πολιτικού κόστους.

Εσύ θα πάταγες αυτό το κουμπί;


Όλα είναι ήσυχα στην κεντρική πλατεία μιας πόλης του Βελγίου, όπως άλλωστε συμβαίνει καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια! 
Η μόνη αλλαγή, που παρατήρησαν οι περισσότεροι περαστικοί, είναι ένα τεράστιο κόκκινο κουμπί, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας. 
Και μια πινακίδα από πάνω του, που αναγράφει