18 Μαΐ 2021

Κορωνοϊός: 2.812 νέα κρούσματα, 639 διασωληνωμένοι, 63 θάνατοι/ Ανοδος στην Κορινθία


 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.812 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Σημειώνεται ότι τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν περίπου 70.000. Επίσης, κατέληξαν 63 συμπολίτες μας από τη νόσο, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 639.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν..

Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με 43% συν μία ψήφο - Οι 12 αλλαγές


 Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειαρχών Αρχών».

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και εν συνεχεία στην ολομέλεια, με βάση τον σχετικό προγραμματισμό της Βουλής.

Ανοίξαμε και τους περιμένουμε - Της Τζένης Σουκαρά

 


* Eντάξει! Ανοίξαμε και τους περιμένουμε. 

Μπήκαμε στην τουριστική περίοδο ,χωρίς τουρίστα ακόμα αλλά όσο να ναι μια αισιοδοξία την πήραμε. Την πήρε και η κυβέρνηση γιατί έβλεπε το λαό από την κατάθλιψη να πέφτει στα χάπια. Και όχι τίποτα άλλο, μπέρδευε αυτό και τα λύματα. Και άσε μετά μην είχαμε περιπέτειες.

"Άρατε πύλας" είπε ο Κυριάκος και ξεχύθηκαν όλοι έξω! 

Μ. Σπυριδάκου: Αποχωρώ‬ από μια παράταξη που έχει μετεξελιχθεί‬ σε‬ άβατο ‬αυταρχισμού ‬και‬ καισαρικής ‬νοοτροπίας‬


Tην ανεξαρτοποίησή της  από την παράταξη του Περιφερειάρχη Π. Νίκα ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου η Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Η περιφερειακή σύμβουλος εξηγεί πώς έφτασε σε αυτη την απόφαση αναφέροντας μια σειρά περιστατικών, πράξεων και..

Γαλάζιες Σημαίες 2021: Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα - 9 σημαίες στην Κορινθία - 3 για τον δήμο Λουτρακίου

 


Ανακοινώθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2021, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει ξανά για τον πλούτο των καθαρών παραλιών και ακτών της.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6..

Κιάτο : Ετοιμάζονται οι παραλίες - Αναβάθμιση της παραλίας του κέντρου


 Η άρση μέτρων είναι γεγονός, η έναρξη της Τουριστικής Περιόδου ξεκίνησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η Σικυώνα προσπαθεί να βρει τα βήματά της. Εκείνα τα μονοπάτια της μοναδικής επικοινωνίας που έχει διαχρονικά με τον εσωτερικό τουρισμό. Επιχειρηματίες και αυτοδιοικητικοί ετοιμάζονται για το καλοκαίρι.

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων υπακούοντας στις εθνικές επιταγές για την προώθηση των "καθαρών" μορφών ενέργειας στις μετακινήσεις και τον περιορισμό των εκπομπών, προχωρά στην διαμόρφωση της στρατηγικής για την αποτελεσματική τοποθέτηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Νεμέα σε τηλεοπτικό αφιέρωμα


Τα νέα επεισόδια της σειράς «Από πέτρα και χρόνο» της ΕΡΤ 2 είναι αφιερωμένα σε κομβικά μέρη, όπου έγιναν σημαντικές μάχες στην Επανάσταση του 1821. Η σειρά ενσωματώνει στη θεματολογία της, επ’ ευκαιρία των 200 χρόνων από την εθνική μας..

Αλλαγή στις Πανελλαδικές 2021: Με SMS στο κινητό θα μάθουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς και σε ποια σχολή πέρασαν


 Η εικόνα των υποψηφίων έξω από τα σχολεία να αναζητούν τους βαθμούς τους στους καταλόγους που αναρτώνται, θα είναι παρελθόν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δεν θα χρειαστεί ούτε να σπεύσουν να μπουν με τους κωδικούς τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, που κάποιες φορές "πέφτει" λόγω της υπερφόρτωσης..

Κορονοϊός: Επανέρχονται σταδιακά τα χειρουργεία στα νοσοκομεία – Ερχεται οδηγία για τις προτεραιότητες


 Ειδική οδηγία για τα χειρουργεία στο ΕΣΥ και με ποια προτεραιότητα θα πρέπει αυτά να πραγματοποιούνται μετά το άνοιγμα της χώρας, αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με..

Πανελλαδικές 2021: Πού θα μειωθούν και πού θα αυξηθούν οι εισακτέοι – Αναλυτικά το πρόγραμμα των Εξετάσεων


 Λιγότερες θα είναι φέτος οι θέσεις για τους εισακτέους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τον συντελεστή που όρισαν τα πανεπιστήμια, και θα λειτουργήσει ως σημαντικός παράγοντας, για τη..

Στα 13 δισ. τα χρέη της πανδημίας: Ετοιμάζεται βελτίωση της ρύθμισης οφειλών έως 72 δόσεις


Η κληρονομιά που άφησε η πολύμηνη κρίση είναι βαριά. Τα «φρέσκα» χρέη στην εφορία, δηλαδή όσα δημιουργήθηκαν την περασμένη χρονιά, υπολογίζονται σε περίπου 5,5 δισ ευρώ, ενώ άλλα 2,1 δισ ευρώ είναι οι νέες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα νέα «κόκκινα» δάνεια, που κατά τις τράπεζες δεν θα..

"Κουβέντα" για το ναυάγιο του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

 

Kαμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο Περιφερειάρχης για το μεγάλο θέμα του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων το οποίο κλονίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου αλλά και την Περιφέρεια καθώς εξελίσσεται σε ναυάγιο.

Μειώνονται οι διασωληνώσεις στην Πελοπόννησο και οι νοσηλείες από covid-19


Στα 10.088 από την αρχή της πανδημίας μέχρι και χθες κατέγραψε η Πελοπόννησος.  Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 90 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο..