9 Φεβ 2011

Επίσημη πρόταση του όμιλου Στασινόπουλου για την FULGOR ....Πώς λύθηκε ο γόρδιος δεσμός


Ραγδαίες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών για την εταιρία Fulgor ..
Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η εφημερίδα Πρωινή ,χθες ο όμιλος Στασινόπουλου έκανε επίσημη πρόταση  να μεταβιβαστεί..σε αυτόν η εταιρεία,με την δέσμευση να διατηρήσει όλο το προσωπικό που υπάρχει  στην εταιρεία και με το ίδιο μισθολογικό καθεστώς. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού κέντρου και του σωματείου των εργαζομένων της Fulgor βλέπουν ιδιαίτερα θετικά αυτήν την εξέλιξη..
 Το ενδιαφέρον Στασινόπουλου για την εταιρεία δεν είναι όψιμο ..Συζητά εδώ και πολύ καιρό την αγορά αυτή ,αλλά τα χρέη της ήταν ο αποτρεπτικός παράγοντας οποιασδήποτε συμφωνίας ..


Η στήριξη του Εργατικού Κέντρου 

Η αλήθεια είναι πως σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο ..
Απο την στιγμή που το πρόβλημα βγήκε προς τα έξω απο τους εργαζόμενους και το εργατικό κέντρο Κορίνθου ,υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να μην κλείσει η ιστορική εταιρεία λόγω χρεών.

 Η παρέμβαση Μπεγλίτη 

Όλοι θυμούνται εκείνη την δραματική πολύωρη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης για την εξεύρεση λύσης στα υπέρογκα χρέη της εταιρίας,τα οποία και αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή. Τότε είχε επιτευχθεί με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη προς τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη , η διαγραφή του 15% του χρέους της εταιρίας και η επαναδιαπραγμάτευση με στόχο την χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του υπολοίπου..
Αυτό ουσιατικά έλυσε τον Γόρδιο δεσμό για τους επίδοξους αγοραστές..Ελπίζουμε στην σύντομη επίλυση του θέματος ..