5 Απρ 2020

Ξέρεις από δυστοπία;


Σφυροδρέπανος 

Άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι; 
Τα ΜΜΕ δείχνουν τους έρημους δρόμους και βάζουν ευφάνταστους κλισέ τίτλους για εικόνες δυστοπίας, για να τραβήξουν την προσοχή και τα κλικ μας. 

Εσύ τι θα έκανες;


Μάνος Δούκας 

Χρόνια τώρα εμφανίζονται επιδημίες και όλοι συζητάνε για νέους ιούς που επίκεινται. Δεν έπεσε λοιπόν κανένας από τα σύννεφα, που τελικά  εμφανίστηκε ένας. 
Ξαφνιάστηκαν ίσως από κάποια χαρακτηριστικά του. 
Αλλά τα κράτη κι οι πολιτισμένες κοινωνίες περίμεναν την έλευσή του, όπως περιμένουν τους σεισμούς, τους κυκλώνες, τα ηφαίστεια κλπ. 

Νεοφιλελεύθεροι πολιορκημένοι


Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί διστακτικά και με δόσεις στην υιοθέτηση μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ και της οικονομίας, μπορεί να δοθούν περισσότερες από μία απαντήσεις. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ολιστικό και κοστολογημένο σχέδιο της τάξεως του 15% του ΑΕΠ


Ραπανάκης Σπύρος

Δέσμη μέτρων για τη θωράκιση της οικονομίας, της εργασίας και της κοινωνίας θα παρουσιάσει στις αρχές της εβδομάδας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Μήνυμα στους ηγέτες υπέρ του ευρωομολόγου: Να είστε έτοιμοι να το επιβάλετε με ή χωρίς τη Γερμανία 

Επισημάνσεις του Αγγελου Τσέκερη


Ευτυχώς, Παναγία μου, που όλο αυτό μας βρήκε με υπουργό Εργασίας τον Βρούτση, γιατί αν ήτανε οι μαδούροι, θα τα είχανε ισοπεδώσει όλα.
Εντάξει, δεν φταίει μόνο που είναι καλός ο Βρούτσης.

Τα λόγια της "καραντίνας"- Της Τζένης Σουκαρά


Oι μέρες περνούν ολόϊδιες. 
Δίχως εικόνες, δίχως εξάρσεις, δίχως σχέδια.
Κατά μια έννοια, αυτό στην παρούσα φάση μπορεί και να είναι καλό.
Αλλά απο την άλλη, φαντάζομαι πως εαν συνεχιστεί να μην...

Απέρριψε ο Κικίλιας την πρόταση Νίκα να γίνει το Παναρκαδικό νοσοκομείο αναφοράς στην Πελοπόννησο


Κατά την επίσκεψή του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, σήμερα,ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέρριψε την πρόταση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να γίνει το Παναρκαδικό, νοσοκομείο αναφοράς...

Κορονοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι στη χώρα και συνολικά 73 οι νεκροί


Τα νέα κρούσματα είναι 62 και συνολικά 1735 - Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.Ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην Ελλάδα και μαζί μεγαλώνει η λίστα των νεκρών που πλέον αριθμεί...

Ινστιτούτο Bruegel: Ουραγός η Ελλάδα σε οικονομικά μέτρα στήριξης


Τον «ξαφνικό θάνατο» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων φαίνεται να προκαλεί, μεταξύ άλλων επιπτώσεων, το εξαιρετικά αναιμικό πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας για τις επιπτώσεις του κοροναϊού, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει  η έρευνα του Βελγικού Ινστιτούτου Bruegel για τον τρόπο αντίδρασης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. 

Επίσκεψη Κικίλια στο Νοσοκομείο στο κρίσιμο διάστημα για την πορεία του κορωνοϊού


Το Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης καθώς και όλο το ιατρικό...

Μανιασμένα κανάλια, εθισμένο κοινό...


Από τη μια, μανιασμένα κανάλια που σκορπούν ιογενή πληροφόρηση. Σκάβουν βαθιά στην παγκόσμια ειδησεογραφία, για να βρουν τις πιο μακρινές άκρες τού δράματος και να τις προβάλλουν. 
Δείχνουν εκατόμβες...

Κάποιοι έλεγαν, ότι «αποκλείεται να μας φυλακίσουν όλους» ή «να δω πώς θα μας χωρέσουν στη φυλακή»


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Μια ερώτηση πλανιέται πάνω από την χρεοκοπημένη Ελλάδα. Γιατί απαγορεύτηκε το κολύμπι (άλλη μια ταφόπλακα, αφού δεν πάνε καρφί-καρφί πια οι ειδήσεις, στο όνειρο της φετινής τουριστικής περιόδου), έτσι απλά ρωτάω. 
Για να μην κολλήσετε τα ψάρια ή να μην κολλήσετε από τα ψάρια; 

Έτος Μηδέν;


Του Γιάννη Πανούση

Οι πολιτικοί αυτογελειοποιούνται όταν ισχυρίζονται ότι μπορούν ν’αλλάξουν τα πράγματα δίχως ν’αλλάξουν αυτοί, και οι πολίτες αυταπατώνται όταν πιστεύουν ότι μπορούν ν’αλλάξουν τους πολιτικούς...

Τραμπ: «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι. Οπως στον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στους Αμερικανούς, να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους λόγω του κορωνοϊού τις ερχόμενες μέρες.