27 Δεκ 2020

Εξώδικο Τατούλη στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για την "παράνομη επαναφορά θέματος για το οποίο έχει ληφθεί απόφαση"


 Εξώδικο απέστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης, ως επικεφαλής της Παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» σχετικά με την παράνομη ένταξη θέματος στην 18η τακτική συνεδρίαση του..

Πόσα παίρνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το νέο ΕΣΠΑ και για ποιους τομείς προορίζονται τα χρήματα


 Σε 388.165.465 ευρώ διαμορφώθηκε το ύψος των χρηματοδοτήσεων
που η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφάλισε στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2021 -2027, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.Αυτό προκύπτει από τo σχέδιο της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης..

ΙΝ.ΚΑ Κορινθίας: Καταγγελίες καταναλωτών για το επίδομα θέρμανσης


Μετά από πολλαπλές καταγγελίες  δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, διαπιστώθηκε ότι η αίτηση που γίνεται μέσω σχετικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ δεν αναφέρει το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Κορωνοϊός: Στα 342 τα νέα κρούσματα - 469 οι διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135456, εκ των οποίων..

Η «μακρά δεκαετία» του 2010: Σκέψεις για τους κύκλους του χρόνου


Κώστας Δουζίνας

Φτάνουμε στο τέλος του χρόνου και ανοίγει μια νέα δεκαετία. Το 2020 ήταν μια χαμένη χρονιά, παράτεινε την δεκαετία των 2010, το 2021 ελπίζουμε, θα είναι μια χρονιά που το συνηθισμένο «κάθε πέρσυ και καλύτερα» δεν θα ισχύσει. Η περιοδολόγηση της ιστορίας και της...

Η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν θα είναι η τελευταία, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΠΟΥ


Η πανδημία που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός δεν θα είναι η τελευταία και οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», εάν η ανθρωπότητα δεν...

Εμβόλια / Κακοστημένη κυβερνητική κωμωδία...


Αν το ζήτημα δεν αφορούσε μια υγειονομική τραγωδία, τότε θα επρόκειτο για μια κακοστημένη κωμωδία. Η σκηνοθεσία, με την οποία ντύθηκε μόνο εδώ στη χώρα μας η άφιξη των πρώτων εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό, έλκυε τις επιρροές της από χαμηλού κόστους τηλεοπτικές...

25+1 ερωτήσεις - απαντήσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή το ξεκίνημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα (27/12) στη 13.00, ενημερώνει τους πολίτες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, με 26 ερωταπαντήσεις.

Το σχέδιο τριπλού αντιπερισπασμού του Μαξίμου



Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο πρωθυπουργός πήγε στο ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης και μοίρασε φαγητό σε άπορους από την ταβέρνα του «Κρητικού» στο Κερατσίνι, διότι οι επικοινωνιολόγοι του έκριναν, ότι έπρεπε...

Η ανάγκη να βγεις έξω από το σπίτι.


Του Κωστή Παπαγιώργη       

Η ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ διανομή πίτσας, καθώς λέγεται, ήταν πατέντα των μαφιόζων σε Ιταλία και ΗΠΑ. Οι παράνομοι, καταζητούμενοι ή απλώς ύποπτοι δεν πρέπει να εκτίθενται σε κοινή θέα (πιτσαρίες και εστιατόρια).

Για το ζήτημα του εμβολιασμού και την ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας


Οι τυμπανοκρουσίες για την άφιξη στη χώρα μας του εμβολίου που προμηθεύτηκε και η Ελλάδα (ενός από τα 7 διαθέσιμα που έχουν, ή αναμένεται να πάρουν έγκριση για κυκλοφορία από τους αρμόδιους...

Το εμβόλιο κορονοϊού και ο μακρύς δρόμος μέχρι την ελευθερία


Γιώργος Σακκάς

Οι χορηγήσεις των πρώτων εμβολίων αρχίζουν, όμως έχουμε να διανύσουμε πάνω από ένα εξάμηνο, μέχρι να αποκτηθεί η αναγκαία συλλογική ανοσία.

Μετά από μήνες αναμονής αλλά και αρκετών «βιαστικών» πολιτικών...

Πυρκαγιά στη λίμνη Στυμφαλία

 


Ανήμερα των Χριστουγέννων, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη Λίμνη Στυμφαλία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στους καλαμιώνες. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και συνέχισε να καίει μέχρι σήμερα τα..