12 Σεπ 2016

Γιατί να χάσω ΕΓΩ την δουλειά μου;


Με αφορμή της ερώτηση της καλής δημοσιογράφου του Alpha, Ευαγγελίας Τσικρίκα, στον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ (όπου του είπε, ότι νιώθει ότι την απολύει ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του), θέλω να γράψω μερικές σκέψεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία έπεσαν (και θα...

Παγκοσμιοποίηση του πολέμου, 15 χρόνια μετά την 11η Σεπτέμβρη


Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Σαμπάνιες θα ανοίγουν σήμερα οι Αμερικανοί νεοσυντηριτικοί, που σχεδίασαν την πολιτική του Τζορτζ Μπους, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Η αλήθεια είναι, ότι ο θρίαμβος της πολιτικής τους δεν είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. 

Η 11η Σεπτεμβρίου έχει σταματήσει να "πουλάει" τα τελευταία χρόνια. Τα αφιερώματα στον Τύπο σπανίζουν, οι...

Μελισσοκτόνος


Του Στάθη
Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ευθέως ανάλογο κατά την κενότητά του με το «παράλληλο πρόγραμμα» της Θεσσαλονίκης, κινήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Τσίπρας.

Tο πιο μικροσκοπικό μωρό στον κόσμο!


Όταν γεννήθηκε ήταν 22 εκατοστά, ζύγιζε μετά βίας 226 γραμμάρια και η πατούσα της είχε το μέγεθος ενός νυχιού. Όλοι φοβόντουσαν ότι δεν θα τα καταφέρει
Το μικρότερο μωρό του κόσμου, όμως, η Emilia Grabarczyk, κατέρριψε όλα τα προγνωστικά και εξακολουθεί να κάνει τεράστια βήματα προόδου. 
Εννέα μήνες μετά τη γέννησή της στο Witten της Δυτικής...

Σχολικές ποδιές. Η μάχη των τιμών και των σχεδίων μέχρι την κατάργησή ...


Στις 6 Φεβρουαρίου του 1982 ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Βερυβάκης αποφάσισε την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της σχολικής ποδιάς. 
Οι μαθητές υποδέχτηκαν τα νέα με χαρά, καθώς οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι η σχολική ενδυμασία τους καταπίεζε. Ιδιαίτερα τα κορίτσια απαλλάχτηκαν από τη μπλε ποδιά με τον άσπρο γιακά και τα άσπρα καλτσάκια που τις περιόριζε.

Ο τρύγος στην Αρχαία Νεμέα από ψηλά [βίντεο]


Η εποχή του τρύγου έφτασε και ήδη σε διάφορα σημεία της Ελλάδας οι αμπελουργοί έχουν πιάσει δουλειά.

Η τεχνολογία βοηθά να δούμε από μία άλλη πλευρά αυτή τη διαδικασία...

US OPEN MEN'S: Το σήκωσε ο Βαβρίνκα!


Κώστας Αϊτάκης 
Το ξανάκανε! Ο Στάνισλας Βαβρίνκα κέρδισε και πάλι τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τελικό Major, στο Αμερικανικό Όπεν αυτή τη φορά μετά από μια απίστευτη μάχη τεσσάρων...