22 Οκτ 2013

Τσίπρας: Υπόλογοι στην Δικαιοσύνη κερδοσκόποι και πολιτικοί


«Όσοι επενδύτες θα έρθουν να κερδοσκοπήσουν αγοράζοντας κομμάτια της ελληνικής περιουσίας, θα χάσουν και τα λεφτά τους και θα βρεθούν υπόλογοι στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Πολιτικές μπλόφες υψηλού ρίσκου


Της Αγγελικής Σπανού
 «Τα κάναμε όλα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από τη Ρώμη καλώντας τους πιστωτές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, δηλαδή να συναινέσουν σε μια γενναία απομείωση του χρέους άμεσα και να εγκαταλείψουν τις πιέσεις για νέα μέτρα.

Φωτοβολίδες και λάλον κενό


Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ
Οπου χωλαίνει η πολιτική (χλωμή, ανεπαρκής, αντιλαϊκή) αναλαμβάνει η φαντασμαγορία των εντυπώσεων. Το έλασσον στη θέση του μείζονος, οι φωτοβολίδες σε ρόλο δήθεν προβολέα που φωταγωγεί έργο και δραστηριότητες (κατ' ουσίαν, ίχνη έργου και ασήμαντες πτυχές)...

Η ιστορία διαρκεί πολύ. Του Αλέξη Τσίπρα


Η εικόνα που πάντα είχα από τον Τάκη Μαστρογιαννόπουλο, περιείχε μια θετική αποτύπωση και μια αισιοδοξία. Πριν μάθω τη χρόνια ενασχόλησή του με την ιστορία του εργατικού κινήματος, είχα την αίσθηση ότι αυτή η αισιοδοξία ήταν απλά ένας ευχάριστος, κατά τα άλλα, θετικός βερμπαλισμός. Σήμερα διαπιστώνω, ότι ήταν γνώση. Βαθιά ιστορική γνώση.

Αναζητείται το «κλειδί» για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια


Στην «κόψη του ξυραφιού» για τα πανεπιστήμια, με το χειμερινό εξάμηνο να απειλείται και τους διοικητικούς υπαλλήλους τους να συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους, εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία που έθεσε το υπουργείο Παιδείας για την απογραφή..

«Βόμβα» περικοπών στα Ταμεία -Ολες οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό


Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς και για τους συνταξιούχους στα ευγενή Ταμεία, δηλαδή σε τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και οι πρώην έμποροι, οι ασφαλισμένοι δηλαδή στο πρώην ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ που υπάγονται πλέον στον ΟΑΕΕ, αφού έρχονται μειώσεις από 100 ως και 500 ευρώ.

Απολαυστικό - Πώς θα έπαιζαν το Happy Birthday, ο Μπετόβεν, ο Μότσαρντ, ο Σοπέν [βίντεο]


Ατομο δημιουργικό και με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ η ταλαντούχα πιανίστρια Νικόλ Πέσε αποφάσισε να δείξει στο κοινό της το πώς θα ενορχήστρωναν το διασημότερο τραγούδι γενεθλίων, δηλαδή το «Happy Birthday», οι μεγάλοι κλασικοί συνθέτες....