14 Δεκ 2015

Η μεγάλη απουσία

          
Του Ρούντι Ρινάλντι
"Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις προχωρούν χωρίς την ενεργό συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα"

Η ζωή γενικά και ειδικότερα οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις προχωρούν καταγράφοντας μια μεγάλη απουσία...

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Νεομνημονιακή αλητεία

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει από την προσωπική της σελίδα στο facebook η πρώην πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναγγελία μνημοσύνου της Ελένης Ψωμά


"Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 μετά την Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελούμε το 40/ήμερο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής  της αγαπημένης μας  μητέρας, συζύγου και γιαγιάς  Ελένης Ψωμά."..

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ- Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Κορίνθου: Αντί να κλείσει επαναλειτουργεί! Στέλνουν άρον άρον οικονομικούς μετανάστες απο το Φάληρο


 Της Τζένης Σουκαρά

Μόλις προχθές γράφαμε το απαράδεκτο γεγονός  30 αστυνομικοί να φυλάσσουν 5 άτομα στο Κέντρο Φυλαξης Μεταναστών Κορίνθου, τονίζοντας πως ο νομός έχει απόλυτη ανάγκη αστυνόμευσης μετά και..

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: Ποιος ο ρόλος του Βαρουφάκη

Σημαντικές προδιαγράφονται οι ανακατατάξεις το επόμενο διάστημα στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν και από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Περνάμε τέλεια!

  
Αρνητικά συναισθήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης νιώθει το 44% των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Αισθημάτων, αλλά το 56% νιώθει θετικά συναισθήματα, οπότε εμείς οι ευτυχισμένοι είμαστε περισσότεροι και να μας κοιτάνε οι άλλοι αφενός για να μαθαίνουν και αφετέρου για να νιώθουν ακόμα χειρότερα, που μας βλέπουν σκασμένους στα...

Ταξίδι στο παράλληλο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ


Κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμμα­τέας της, Πάνος Ρήγας, ισχυρίστηκε, ότι η κυβέρνηση δέχεται τον "ανελέητο πόλεμο της μονταζιέρας" από τα διαπλεκόμενα μίντια, που "διαστρεβλώνουν" καθημερινά το έργο της. 
Δεν δίστασε, μάλιστα, να συμπεριλάβει στο "γαϊτα­νάκι της...

Στην Αριστοτέλους που γερνάς


Της Κατερίνας Γκαράνη
Δεν είναι η οίηση ή στην νεοελληνική ο κωλοπαιδαρισμός σύσσωμης της κυβέρνησης και των δημοσίων οργάνων όλων των υπηρεσιών τους που δεν καταπίνεται.  

Αυτό που δεν καταπίνεται, είναι η δική μας δειλία σε ό,τι συντελείται. Η σκηνή στην Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, όπου τα ένστολα νιάτα τα έβαλαν με τα γηρατειά και το...

Ο βαθύς νεοφιλελευθερισμός του Αλέξη Τσίπρα


Του Θέμη Τζήμα
Ο Κώστας Σημίτης, ως ένας τυπικός αλλά και σημαντικός δεξιός σοσιαλδημοκράτης της δεκαετίας του '90 σηματοδότησε τον πρόλογο εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα, επιτελώντας ταυτόχρονα ιδεολογική και υλική λειτουργία.

Στη Βουλή το νέο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Τα κόκκινα δάνεια και οι εταιρίες που θα τα εξαγοράζουν


Στην αρμόδια κοινοβουλευτική πολιτική εισάγεται σήμερα το μεσημέρι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 10 το βράδυ με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του...

Ένας ιδιαίτερος διάδρομος αεροδρομίου!


Ο παλιός διάδρομος του αεροδρομίου στην πόλη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, με μήκος λίγο μεγαλύτερο από 1500 μέτρα, ήταν από τους πιο επικίνδυνους διαδρόμους στον κόσμο. Ακόμα και οι πιο έμπειροι πιλότοι είχαν δυσκολία στην προσγείωση και απογείωση, ειδικά των μεγάλων επιβατικών αεροπλάνων, αφού στη μία πλευρά υπάρχουν...

Εξουσία: το όπιο του ασήμαντου


Του Περικλή Κοροβέση 
Ενα καλό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου (και αυτό το παραδέχονται και οι άσπονδοι εχθροί τους), είναι η δημιουργία μιας νέας πολιτικής φιλοσοφίας που είναι εύπεπτη και κατανοητή από όλους. 
Δεν χρειάζεται να έχει εντρυφήσει κάποιος σε...

Προσεχώς οι «Άθλιοι»


Ήταν όλα τόσο περίεργα. Ακόμα κι ο ίδιος απορούσε με τον εαυτό του. Δεν είχαν περάσει παρά μονάχα λίγοι μήνες από τότε που έχασε και το σπίτι του. 
Δύο κουβέρτες και μια σακούλα ρούχα τώρα πια η περιουσία του. 
Περιφέρονταν μαζί της στους σκοτεινούς δρόμους της...

Σεισμός! Ο "Στάνλεϊ Κιούμπρικ" ομολογεί την απάτη της πρώτης προσελήνωσης της NASA!


Μία ιστορική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, ή η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται εδώ και 46 χρόνια, από τότε δηλαδή που η αποστολή Apollo 11 κατάφερνε να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι. Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει...