21 Ιουν 2021

Οι δύο μονομάχοι και η απλή αναλογική


Σταύρος Παπαντωνίου

Εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές ακολουθούν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, με τη μονομαχία κορυφής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο...

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Ένα χέρι στην επιφάνεια της θάλασσας. Ένα μικρό παιδί ξεριζωμένο από το σπίτι του, τη γειτονιά του, το χωριό του, τους φίλους του. Η αθωότητα που χάνεται πριν προλάβει ν' αμαρτήσει, χωρίς καν να κοινωνήσει τ' άχραντα μυστήρια του έρωτα. Η Μεσόγειος, η θάλασσα που ενώνει πολιτισμούς, τώρα είν' ένας τάφος.

Προσλήψεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης και «αλγοριθμικός ρατσισμός»


Ευάγγελος Θεοδώρου

Εάν η συχνή χρησιμοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την πρόσληψη εργαζομένων, αποτελούσε το «κοντινό μέλλον» μέχρι τις αρχές του 2020, πλέον, μετά την έλευση της πανδημίας του Covid-19, αποτελεί σχεδόν «το παρόν»

Αλλάζουν γραμμή τα φιλελεύθερα ΜΜΕ...


Η Καρολάιν ήταν θύμα, όσο οι δολοφόνοι ήταν «αδίστακτοι λάθρο».Τώρα που αποδείχτηκε, ότι τη σκότωσε ο σύζυγος, ο Έλληνας άνδρας, ο σωστός, δεν βολεύει ως θύμα. 

Τώρα η... ζωή της θα μπει στο μικροσκόπιο, τα προσωπικά της...

Κορωνοϊός: Φόβοι για νέο κύμα από το φθινόπωρο


Η ινδική μετάλλαξη μπορεί να έρθει και με τους τουρίστες, οπότε μπορεί να έχουμε το 4ο κύμα και μέσα στο καλοκαίρι, προειδοποίησε ο Νίκος Τζανάκης

Για ένα 4ο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα προειδοποιεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. 

Κορωνοϊός: 209 νέα κρούσματα, 17 νεκροί και 283 διασωληνωμένοι. 3 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 283, ενώ από επιπλοκές του κορωνοϊού 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΕΛΣΤΑΤ: Ανησυχητικά μηνύματα από τον εισαγόμενο πληθωρισμό


Θάνος Παναγόπουλος

Η καταγραφή θετικού προσήμου για πρώτη φορά τον Μάιο μετά από 14 μήνες αρνητικού ή έστω, σε δυο περιπτώσεις, μηδενικού ετήσιου πληθωρισμού (και τούτο παρότι ο ευθέως συγκρίσιμος με τα επίπεδα της Ευρωζώνης εναρμονισμένος τιμάριθμος εξακολουθούσε να παρουσιάζει τον...

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Ψηφίστηκε στη Βουλή η δεκάωρη εργασία. Εδώ βλέπουμε πώς θα είναι το ρεπό

Θεσπίζεται επιτέλους η απλήρωτη υπερωρία κατόπιν επιθυμίας του εργαζομένου.

Χρίστος Δήμας: Έναρξη των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece»


Την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece»
ανακοίνωσαν Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης..

"Βούλιαξαν" από εκδρομείς Καλαμάτα, Ναύπλιο, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο


«Κόκκινο» χτύπησαν οι κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν αυξημένες, όπως και το Πάσχα, και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είχαν αποφασίσει να εκδράμουν στη φύση και στην ύπαιθρο.

Την εθνική ομάδα Γυναικών πόλο φιλοξένησε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου λίγο πριν την Ολυμπιάδα


Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου φιλοξένησε την τελευταία περίοδο προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας γυναικών πόλο Ολλανδίας πριν την αναχώρησή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.  Η προετοιμασία αφορούσε καθημερινές προπονήσεις των αθλητριών, πρωί και απόγευμα και διήρκησε μια εβδομάδα.

Το Κολυμβητήριο Λουτρακίου..

Λαμπρός πανηγυρικός Εσπερινός χθες στην Αγία Τριάδα Σοφικού (φωτο)

 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Σοφικού..

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με ρεκόρ θερμοκρασιών -Σε ποιες περιοχές της Πελοποννήσου θα χτυπήσει 40αρια


Μετά από μία σχετικά μεγάλη περίοδο όπου στη χώρα μας κυριαρχούσαν τα μπουρίνια, οι καταιγίδες, το χαλάζι και οι σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έφτασε η στιγμή όπου το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα θα επηρεάσει..

Στο τραπέζι η παράταση για την υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου: Κίνδυνος να παγώσουν οι μεταβιβάσεις


 Με βάση το γράμμα του νόμου, από την 1η Ιουλίου δεν θα επιτρέπεται να γίνεται μεταβίβαση ακινήτου αν δεν έχει εκδοθεί προηγουμένως η λεγόμενη "ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου". Από την ίδια ημέρα, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και..

Έναρξη των "IE΄ Κορίνθου ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2021"


Με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος, τηρουμένων όλων  των υγειονομικών μέτρων κατά της COVID-19, η γενέθλιος ημέρα της Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Στην τέλεση της πανηγυρικής δισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης  Διονύσιος με συλλειτουργό τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο..

Το πείραμα της Γερμανίας: 122 άτομα θα παίρνουν 1.200 ευρώ κάθε μήνα για 3 χρόνια, χωρίς καμία υποχρέωση

 

Ένα ενδιαφέρον επιστημονικό και κοινωνικό πείραμα, με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία, με 122 άτομα να λαμβάνουν... δίχως κόπο 1.200 μηνιαίως για τρία χρόνια.

Πάνω από δύο εκατομμύρια..