13 Σεπ 2010

ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΩΠΙΑΣ

Δύο γονίδια που προκαλούν μυωπία, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία φαρμάκων, τα οποία στο μέλλον μπορεί να στείλουν τα γυαλιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...
Μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές, θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να χρησιμοποιηθεί ευρέως ένα φάρμακο (σε μορφή σταγόνων ή χαπιών) που θα εμποδίζει την εμφάνιση ή την εξέλιξη της μυωπίας, απαλλάσσοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την ταλαιπωρία των φακών επαφής, των γυαλιών και των διορθωτικών επεμβάσεων με λέιζερ.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (15-09-2010)...Οι αυξήσεις έχουν να κάνουν με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη. Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
1  Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,20€ από 1,10€
2  Οχήματα με ύψος έως 2,20μ. θα πληρώνουν 1,70€ από 1,60€
3  Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν πλέον 4,40€ από 4,20€
4 Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 6,20€ από 5,80€

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους.

Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ



Είχαν αίσιο τέλος οι πολλές και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του πολεμικού Μουσείου στη Κόρινθο. Γι΄αυτό το λόγο, υποδέχεται με μεγάλη χαρά την αναγγελία  του Υπουργού μας κ. Πάνου Μπεγλίτη για την έναρξη των  εργασιών της δημιουργίας  του στη πόλη μας. 
Η Δημοτική Αρχή  θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίτευξη της δημιουργίας του Πρώτου Πολεμικού Μουσείου στο Δήμο μας για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να ενημερωθούν οι νεώτεροι την ιστορία του τόπου μας. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί  η ιστορική μας κληρονομιά και θα καταστεί η αναβαθμισμένη Κόρινθος σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Μια εβδομάδα ολοκληρώνεται από την πρώτη μας συνάντηση ,εδώ στο διαδίκτυο ..
Εβδομάδα μεγάλων προσπαθειών, διορθώσεων ,οι οποίες θα συνεχίζονται και θα διαμορφώνονται με αυτό που πραγματικά εσείς αναζητάτε και που τουλάχιστον εγώ μπορώ να σας το προσφέρω. Τα μηνύματα σας και οι ευχές όλων μου δίνουν την χαρά ,την δύναμη και την  έμπνευση να συνεχίσω ..Η ομάδα συνεργατών και φίλων  μεγαλώνει και όλοι μαζί μπορούμε να ανοίξουμε έναν διαφορετικό δρόμο στην ενημέρωση και κυρίως στον διάλογο για όλα αυτά που μας συμβαίνουν.
Περιμένω τις απόψεις σας ,τις συμβουλές σας ,τις εντυπώσεις σας .Σας ευχαριστώ όλους για την εκτίμηση και την ειλικρινή αγάπη σας ,έτσι όπως εκείνη μεταφράζεται στα μηνύματα σας.
Συνεχίζουμε λοιπόν …καλημέρα ,καλή εβδομάδα ,καλή δύναμη σε όλους μας!
Tζένη Σουκαρά

ΓΙΑ ΣΥΓΧΙΣΗ ,ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «πολύ κακή» την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και προσέθεσε ότι «έδειξε τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του».

«Εναν χρόνο μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του» -προσέθεσε- «ότι «υπάρχουν λεφτά», ο πρωθυπουργός, παρόλο που προσπάθησε να μας καθησυχάσει, μας έκανε τελικά περισσότερο ανήσυχους, με τη σύγχυση, τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τα κενά των δηλώσεών του».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ 6 ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχή κατάληξη της «περιπέτειας» που περνά η χώρα και αποφασισμένος για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων παρά το ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζει το «μνημόνιο» μέχρι το 2013.
1. Πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι αυτή που αφορά το κράτος. Δεσμεύτηκε για βαθιές τομές, ώστε η δημόσια διοίκηση να υπηρετεί τον πολίτη και όχι το αντίστροφο, ενώ απευθυνόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους μίλησε για ένα νέο δίκαιο σύστημα εξέλιξης, κινητικότητας, αποδοχών, αξιολόγησης.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Ξεκινά σήμερα  η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος...
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά και, μεταξύ άλλων, μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης, στις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Για την πίστωση του επιδόματος χρειάζονται περίπου 15 εργάσιμες ημέρες από την έγκριση της αίτησης.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Νέα διεθνής διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο με τη βράβευση της ταινίας «Attenberg» στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας...
Με τον Χρυσό Λέοντα, την ανώτατη διάκριση του Φεστιβάλ, «έφυγε» η Σοφία Κόπολα, για την ταινία της «Κάπου» («Somewhere»). Η Αριάν Λαμπέντ, πρωταγωνίστρια της ελληνικής ταινίας «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη τιμήθηκε χθες το βράδυ με το βραβείο Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ -ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.
Ως προς τα κενά στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «καλή και ελεγχόμενη», αν και θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2.645 κατά το πρώτο κουδούνι.

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ "ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ" -ΜΠΗΚΕ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στα βενζινάδικα, καθώς οι οδηγοί ΙΧ προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις επόμενες ημέρες. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν εξαγγείλει επ' αόριστον κινητοποίηση και προγραμματίζουν αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.