9 Ιουν 2021

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά…»


Κατέ Καζάντη

Η υπερσυντηρητική, αντιλαϊκή μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει: εκείνοι που συνδέουν την πολιτική τους ύπαρξη (αλλά και την ύπαρξή τους γενικώς) με το σύστημα που αναπαράγει την εκμετάλλευση...

Εμβολιασμοί: Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το φθινόπωρο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η «ελευθερία των δύο ταχυτήτων» έχει ήδη δρομολογηθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε χθες, ότι επίκεινται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί υγειονομικών καθώς και «διευκολύνσεις» και προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους και έθεσε και το κοινωνικό, ηθικό και πολιτικό πλαίσιο»: 

Επίσημες ανακοινώσεις: Τι αλλάζει σε απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση, θεάματα και δεξιώσεις


Την αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και το γεγονός ότι επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την...

Κ. Αρβανίτης: Ποιος παρανοϊκός εργοδότης έχει γράψει αυτό το νομοθέτημα για τα εργασιακά; (ηχητικό)


 Στην εκπομπή του Just fm "cafe society" και στην δημοσιογράφο Τζένη Σουκαρά μίλησε σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ (The left) Κώστας Αρβανίτης. Κυρίαρχα θέματα συζήτησης το προσφυγικό, όπου ο ευρωβουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση πως μετατρέπει την χώρα σε νέο Γκουαντάναμο , το εργασιακό Νομοσχέδιο όπου προέβλεψε πως ο λαός..

Συγχαρητήρια, κύριε Χατζηδάκη!


Είναι αληθινά κορυφαίο πολιτικό επίτευγμα για την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και προσωπικό επίτευγμα του υπουργού Εργασίας, ότι έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα αντίδρασης στον κόσμο της εργασίας και στα αποδυναμωμένα συνδικάτα.

Το in.gr γράφει για το νέο Κολυμβητήριο στο Άργος

Αυτό που ενδιαφέρει κάθε πολίτη, είναι ο δήμαρχος που εκλέγει, να μπορεί να ξεπερνάει την όποια δυσκολία για να προάγει την κοινωνική ευημερία. Κάποιοι...

Α. Λυμπέρης: «Η μαρίνα του Ναυπλίου φέρει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη»


Στις 8.6.2021 στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναρτήθηκε δημοσίευμα σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο κ.Νίκας, με αντικείμενο την προώθηση της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές»!

Χρέος: Υψηλό, αλλά παραμένει διαχειρίσιμο


Διαχειρίσιμο σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα χαρακτηρίζει το χρέος το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σε χθεσινή του ανάλυση, παρά τη μεγάλη αύξηση του λόγου δημοσίου χρέους/ΑΕΠ.

Μάλιστα, το Συμβούλιο εκτιμά, ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες για την επόμενη δεκαετία προβλέπεται να παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ, ενώ εκτιμά, ότι έως το τέλος του α΄ τριμήνου...

Ορθή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 890 νέα κρούσματα, 15 θάνατοι, 381 διασωληνωμένοι. 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Σε 890 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

Σήμερα Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, ανακοινώθηκαν 15 θάνατοι, ενώ σε 381 ανέρχονται οι...

ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΑΚΚΑΡΗ! Εκθρόνισε Swiatek και δεν έχει όρια στο Παρίσι!

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στα ημιτελικά του Roland Garros! Στον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας της έως τώρα, η Ελληνίδα τενίστρια όχι απλά δεν έδειξε νευρικότητα, αλλά...

Συνάντηση Πέτσα - Σταματόπουλου: Διαβεβαιώσεις πως η υδροδότηση του Διμηνιού θα ενταχθεί στο "Αντώνης Τρίτσης"

 


Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»..

Εξωραϊζονται όλα τα αντλιοστάσια του Δήμου Βέλου Βόχας


Συνεχίζονται οι εργασίες και αποκαταστάσεις των αντλιοστασίων σε Βραχάτι και Μπολάτι, με κατασκευές οικίσκων, περιφράξεις, κατασκευή διαδρόμων, σοβατίσματα και ελαιοχρωματισμούς.

Όπως λένε οι αντιδήμαρχοι τεχνικών υπηρεσιών κύριοι Σιάχος και Ράπτης , η εντολή που έχει δοθεί από το δήμαρχο..

Έρχονται τα 37α "Θώδεια " την Κυριακή στο Λουτράκι


 Με μεγάλη χαρά αλλά και με μεγάλη προσοχή σε όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων θα κυρήξει   την έναρξη  στα 37α Θώδεια στο Λουτράκι την Κυριακή 13/6. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: http://www.segas.gr/.../8637-ta-37a-thodeia-tin-kyriaki...

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή! 

Παρακαλούμε όλοι οι εισερχόμενοι στο στάδιο..

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο - Ονομαστική θα ζητήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Πλείστες αντιδράσεις προκαλεί ήδη το εργασιακό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, χθες Τρίτη 8 Ιουνίου. Και μπορεί η ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη να αναμένεται στις 17 Ιουνίου, ωστόσο ήδη το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη, εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Βέλου Βόχας

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Βέλου Βόχας θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης κατά τους θερινούς μήνες στο κλειστό γυμναστήριο ΄΄Γ. Τριαντάφυλλος΄΄ στο Βραχάτι και στο κλειστό του Βέλου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28  Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου και αφορά παιδιά ηλικίας 5 έως και 14 ετών.

Καθημερινά, από τις 08:30 έως και τις 13:30, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά  σε διάφορες δραστηριότητες όπως θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, γυμναστική, ζωγραφική κ.λ.π.

Στο ψηφοδελτιο του ΚΙΝΑΛ ο Χειβιδόπουλος; Ισχυρές πιέσεις από την ηγεσία και τα τοπικά στελέχη για να σιγουρευτεί η έδρα στην Αργολίδα


Ισχυρές πιεσεις από την Φωφη Γεννηματα και άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ φέρεται να δέχεται ο πρώην Αντιπεριφερειαρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος για να συμμετέχει στο Ψηφοδελτιο του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές. Ο 53χρονος πολιτικός θεωρείται το πρόσωπο κλειδί για την διατήρηση της εδρας του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα με δεδομένη πλέον την απουσία τόσο του Γιάννη Μανιατη , όσο μάλλον και του Γιάννη Στεφανου.

ΜέΡΑ25 : Συστράτευση από αύριο για να μην περάσει αυτό το εργασιακό έκτρωμα

 


Η Κυβέρνηση έφερε τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων του κ. Χατζηδάκη.

Ένα νομοσχέδιο που εμπεδώνει ότι σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας όχι μόνο δεν μπορούν να προστατευτούν τα..

1.500 επαγγελματίες τουρισμού έχει εκπαιδεύσει το Επιμελητήριο μετατρέποντας την Κορινθία σε έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς


Συνολικά 1300 βεβαιώσεις συμμετοχής παρέδωσε την Δευτέρα
 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Πιτσάκης στην κα Χριστιάνα Πιπίνη, υπεύθυνη ποιότητας & συντονίστρια σχεδίου δράσης COVID 19 του Club Hotel Casino για την παρακολούθηση του ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίου σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2021 που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κορινθίας. 

Νεμέα: Ανακατανομή αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους και νέα άμισθη αντιδήμαρχος η Σ. Χρυσικοπούλου


Ανακατανέμει αρμοδιότητες μεταξύ των Αντιδημάρχων κ.κ.Καρκώνη Αθανασίου, Σελλά Γεωργίου, Μπενέκου Σπυρίδωνα και Σκάζα Σωτηρίου  o δήμαρχος Νεμέας κ. Κων/νος Φρούσιος  και επανακαθορίζει τις αρμοδιότητές τους, ως εξής:

 1.  Στον κ. Καρκώνη Αθανάσιο..

Roland Garros - Τσιτσιπάς: Ξανά στους «4» - Ισοπεδωτικός απέναντι στον Μεντβέντεφ


Ασταμάτητος συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε και το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ του οποίου επικράτησε με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros που θα γίνει αύριο Πέμπτη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων και πότε θα γίνουν πράξη- Έρχεται νομοθετική ρύθμιση


 Νομοθετική ρύθμιση για την παροχή προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού πολίτες, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συζήτηση για προνόμια σε όσους ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο πλέον φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα που αυτό το σχέδιο θα πάρει σάρκα και οστά.

Τη συζήτηση άλλωστε άνοιξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα..

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της ΣΔΙΤ για την Μαρίνα του Ναυπλίου

 


Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου συμμετείχε χθες  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Υπάρχει βάσιμη εκτίμηση ότι θα έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές..

Σύσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για την πίστα μοτοκρός στη Μεγαλόπολης


Σε σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, σχετικά με την διαμόρφωση στη Μεγαλόπολη πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών, θα μετάσχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης φέτος στη Μεγαλόπολη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021, θα μετέχουν επίσης..