8 Οκτ 2010

Ο ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΜΙΣΕ "ΤΟΝ ΜΑΛΛΙΟ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

Την πρώτη επίσημη ομιλία του πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων και δήμαρχος Φενεού Σπύρος Σταματόπουλος και έκανε πολλούς να ανησυχήσουν! Το κέντρο Μάλλιου ,σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο γέμισε ,αλλά είχε και πολύ κόσμο κι έξω απο το μαγαζί.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΛΙΑΚΟΣ ...ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΧΑ

Απέσυρε την υποψηφιότητα του απο την εκλογική μάχη του δήμου Βέλου Βόχας ο κ.Λιάκος ..
Σύμφωνα με πληροφορίες ,θα συμμετάσχει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Νίκου Ταγαρά.
Η είδηση αυτή ήταν αναμενόμενη για πολλούς που γνωριζουν τις δυνάμεις και τις δυνατότητες των υποψηφίων στην περιοχή.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ

Οι εξελίξεις στην FULGOR είναι δραματικές ...
Σήμερα ανακοινώθηκαν οι διαθεσιμότες στους εργαζομένους ,τις οποίες και αρνήθηκαν να παραλάβουν.Η επιχείρηση τις έστειλε με εξώδικα ,σύμφωνα με πληροφορίες ,στα σπίτια των εργαζομένων.Το σωματείο κατόπιν ενημέρωσε την επιθεώρηση εργασίας για το θέμα και την Δεύτερα όλοι οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται έξω απο το εργοστάσιο..
Ειδησεογραφικά να πούμε ότι με τους εργαζόμενους θα συναντηθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  ,στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κόρινθο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ


 
Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνεντεύξεις που έδωσε στο CNBC και στη Wall Street Journal, κάνοντας ειδική μνεία για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει για τα ελληνικά ταχυδρομεία τουλάχιστον μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία του κλάδου.

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Από 8 Οκτωβρίου & κάθε Παρασκευή και Σάββατο , 22:00

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι ανοίγουν τη φετινή σεζόν στο Σταυρό του Νότου. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος δυο μουσικοί διαφορετικών γενιών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002.

Η ΔΥΣΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Ραγδαία είναι η αύξηση της κατάθλιψης στον δυτικό κόσμο, απόρροια των πολλών οικονομικών απαιτήσεων σε κοινωνικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. Ερευνα στη χώρα μας έδειξε ότι από τα άτομα που επισκέφθηκαν ψυχολόγο, ανεξαρτήτως προβλήματος, το 75% παρουσίαζε ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ

Το 19% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν σε συνθήκες φτώχειας, καθώς το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 7.170 ευρώ. Πρόκειται για κομμάτι του πληθυσμού το οποίο πλήττεται δυσανάλογα και από την αύξηση των έμμεσων φόρων, δεδομένου ότι δίνουν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού τους (203, 6 ευρώ κάθε μήνα) για είδη διατροφής, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες δίνουν το 15,51%.

ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε την η διακομματική επιτροπή. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ



 Το περίπτερο της Αργεντινής στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης μοιάζει με λαβύρινθο. Οι διάδρομοί του αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Και οι τοίχοι, σκεπασμένοι με φωτογραφίες, βιβλία και βίντεο, κάνουν ακόμη πιο δύσκολο τον προσανατολισμό στον χώρο. Αλλά οι επισκέπτες δεν θέλουν μάλλον να ξεκολλήσουν από εκεί.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του Μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, Παρασκευή.

ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το ΑΣΕΠ τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που σχεδιάζει για το άμεσο μέλλον, προκειμένου να επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών....

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ



Την ελπίδα ότι η καταστροφή στο οικοσύστημα του Δούναβη θα είναι περιορισμένη εκφράζουν οι ουγγρικές αρχές, μετά τη μόλυνση του ποταμού με τοξική λάσπη. Ωστόσο οι οικολογικές οργανώσεις επιμένουν ότι πρόκειται για ανυπολόγιστη καταστροφή.

ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ



Τον τρόπο σκέψης ενός ανθρώπου που έρχεται αποφασισµένος να αναµορφώσει την ΑΕΚ έδειξε ο Μανόλο Χιµένεθ µε τις πρώτες κουβέντες µετά τη συµφωνία µε την Ενωση! Ανθρωπος που κάνει σαφές µε τις πράξεις του ότι δεν τον ενδιαφέρει το λαϊφστάιλ αλλά η σκληρή δουλειά. Στο ραντεβού του στο Λονδίνο µε τον Αδαµίδη ο ισπανός τεχνικός παρουσιάστηκε ενήµερος, έτοιµος και αυτό εντυπωσίασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

Κοινή άσκηση εντοπισµού και διάσωσης πιλότων τα αεροσκάφη των οποίων έχουν «καταρριφθεί» και έχουν πέσει πίσω από τις γραµµές του εχθρού σε συνθήκες «µάχης» διεξάγουν µε ελικόπτερα ΜπλακΧοκ και Απάτσι την επόµενη εβδοµάδα Ελλάδα και Ισραήλ σε περιοχές της Πελοποννήσου
Από σήµερα πραγµατοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα για εξειδίκευση του νέου πλαισίου στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών ο διευθυντής του γραφείου του ισραηλινού υπουργού Αµυνας στρατηγός ε.α. Αµος Γκιλάτ.

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ FULGOR

Άσχημες οι εξελίξεις για τους εργαζομένους στην εταιρία FULGOR .
Σύμφωνα με έγγυρες πληροφορίες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ DABELLOκαι τους ανακοίνωσε πως απο την Δεύτερα τίθενται σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα!
Ήδη επικρατεί αναστάτωση στο εργοστάσιο ,αφού κανένα φως αισιοδοξίας δεν δίδεται αυτήν την στιγμή.
Ακόμα και οι διαπραγματεύσεις με τον γνωστό επενδυτή που φερόταν ως ο επικρατέστερος να αναλάβει το εργοστάσιο έχουν φτάσει σε αδιέξοδο..

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ "ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ"

Όπως το είχαμε προβλέψει ,η περιοδεία Σαμαρά στην Πελοπόννησο θα σηματοδοτούσε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές στην Περιφέρεια .Όπως είχαμε εδώ και καιρό παρατηρήσει ,η ΝΔ έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου συσπείρωσης των στελεχών και της βάσης της ,τουλάχιστον σε όλη την περιφέρεια .Με επικοινωνιακές κορώνες περί κομματικής πειθαρχίας και της δαμόκλειου σπάθης των διαγραφών στους απείθαρχους ..
Αναρωτήθηκα πολλές φορές ,πώς  ο κύριος Σαμαράς ,ευαγγελίζεται την ελπίδα και την διέξοδο της χώρας απο την οικονομική κρίση ,συμπάσχοντας με τους αγωνιούντες Νεοέλληνες- θύματα και της πολιτικής του κόμματος του -επιδιώκει να περιχαρακώσει τα στελέχη του ,την κομματική του βάση ,με πρωτόγνωρες παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθόδους..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ..

 Της Χριστίνα Τσιορωτά 

Για δες καιρό που διάλεξε ο Καλλικράτης να σε επιστρατεύσει. Με τα οικονομικά στενά στενότατα και την φούσκα του Γιωργάκη  "Λεφτά Υπάρχουν" να χει ξεφουσκώσει καλείσαι να τάξεις , να υποσχεθείς να πείσεις ότι θα φέρεις μια καλύτερη ημέρα . πόσα "θα" και πως θα τα στηρίξεις άραγε είμαι περίεργη αληθινά..

ΑΓΡΙΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΚΑΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ



Νέος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γιάννης Καψής, κορυφαίο ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ταράζει τα νερά του πολιτικού σκηνικού με επιστολή-βόμβα κατά Θεόδωρου Πάγκαλου την οποία αποκαλύπτουν τα Επίκαιρα. Μεταξύ...

άλλων αναφέρει: «…Είναι αλήθεια ότι είχαμε πάντοτε διαφορά νοοτροπίας με το συντονιζόμενο από τον κ. Ραγκούση αντιπρόεδρο όσον αφορά τη λειτουργία ενός πολιτικού. «Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος. "Κανείς", του απάντησα. «Ε τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος…» 
ΠΗΓΗ :FIMOTRO

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Επιπλέον 30 ευρώ το χρόνο θα πληρώνουν τα φτωχά νοικοκυριά που καταναλώνουν έως 800 κιλοβατώρες στο 4μηνο, ποσοστό δηλαδή 13,7%.

Η πλειοψηφία των νοικοκυριών (περίπου 2 εκατ. καταναλωτές που κινούνται μεταξύ 800 και 1.600 κιλοβατωρών) θα επιβαρυνθεί κατά 2,6% - 2,7% από τη νέα χρονιά.

ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση αναφέρθηκε πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, μιλώντας σε εκδήλωση του Megaron Plus. Απαντώντας στο ερώτημα αν θα τα καταφέρει τελικά η Ελλάδα, ο κ. Πρόντι απάντησε: «Αν εφαρμόσετε όσα αποφασίσθηκαν, ναι. Δεν χρειάζεται άλλος μηχανισμός, αυτά που προκρίθηκαν είναι αρκετά. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός την εφαρμογή των μέτρων. Αν τα αντέξετε, θα γίνετε πρότυπο».

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ, το οποίο αποτελείται συνολικά από 43 άρθρα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, το διαχωρισμό του Ομίλου ΟΣΕ σε τέσσερις εταιρείες (ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και ανοίγει το δρόμο για είσοδο ιδιώτη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο οποίος μπορεί να αναλάβει και τη διοίκηση.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ 50.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αναβρασμός επικρατεί στον Δημόσιο τομέα, καθώς περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ώς τα μέσα του επόμενου έτους το δρόμο της μετάταξης, βάσει των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών.