28 Οκτ 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Euronews: «Στην Ελλάδα διαπράττουν κοινωνική γενοκτονία. Η Ευρώπη προκαλείται να δείξει, τι αντιπροσωπεύει»


Επίκαιρη (την ημέρα της θλιβερής εθνικής αναζήτησης παρηγοριάς στο νεκροταφείο της χαμένης ανδρειοσύνης και περηφάνιας) αυτή η ζωντανή ελληνική φωνή στις Βρυξέλλες, με την καταγγελία-καταπέλτη της εξόντωσης του ελληνικού λαού, στη συνέντευξη της τέως Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο αγγλόγλωσσο πρακτορείο Euro News, που καταγράφτηκε σε βίντεο.

Ο Βαρουφάκης απαντάει για τα 55 χιλιάδες δολλάρια


Ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε σήμερα στους ισχυρισμούς της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός οικονομικών παίρνει 55.000 ευρώ για τις ομιλίες του, δημοσιεύοντας πλήρη κατάλογο όλων των ομιλιών του.

Στις οδούς των Ελλήνων - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Παραμονές της εθνικής επετείου του ΟΧΙ!

Με μια Ελλάδα που έχει συνθλιβεί από τις διαρκείς διαψεύσεις, σε όλο το φάσμα των μέχρι τώρα συνιστωσών που, εντέχνως και μέχρι πρόσφατα επιτυχώς, στήριζαν το  εκ του αποτελέσματος σαθρό όνειρο των Νεοελλήνων!...

Ο έρωτας στα χρόνια του '40: Η ιδιαίτερη ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού που το χώρισε ο πόλεμος, μέσα από 100 γράμματα


Στην εποχή της μεγάλης συμφοράς, που η ανθρωπινή ζωή κρέμεται από μια κλώστη, η αγάπη και ο έρωτας λυτρώνουν κι ενίοτε σώζουν ψυχές και ανθρώπους... Ο έρωτας του Γιάννη Χαλκουτσάκη και της Τιτίκας είναι μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης στα χρόνια της ...χολέρας, του πόλεμου του '40....

Ο… Μακιαβέλι και τα ανδρείκελα

«Γνωρίζετε πολλούς ηγέτες που εκλέγονται με ένα πρόγραμμα σαν του Ζαν Λικ Μελανσόν (επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου), που οργανώνουν ένα...

Ο (νέος) εκβιασμός με τις τράπεζες: Μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων


Νικόλ Λειβαδάρη
Εάν στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα ο μεγάλος εκβιασμός των δανειστών στήθηκε πάνω στην πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες, στην δεύτερη φορά χτίζεται, εξίσου κυνικά, πάνω στους εγκλωβισμένους μικροκαταθέτες και την απειλή του bail in:

Μέλη του ΠΑΜΕ διέκοψαν σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχε ο Κατρούγκαλος (VIDEO)


Ένταση επικράτησε στην Καλαμάτα, εξαιτίας της επίσκεψης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο Εργατικό κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του ΠΑΜΕ, πληροφορήθηκαν ότι θα μεταβεί εκεί ο υπουργός Εργασίας...

Σπάνιο βίντεο με σκηνές από την απελευθέρωση του 1944




΄Ηταν στην κατοχή του αμερικανικού στρατού. Εχει διάρκεια 9 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα. Τα αμερικανικά Εθνικά Αρχεία («National Archives») που έχουν έδρα το Μέριλαντ των ΗΠΑ...

28η Οκτωβρίου 1940: "Ο μικρότερος δεκανέας του κόσμου" - Ντοκουμέντο


Εν καιρώ πολέμου ειναι πολλα αυτα που λαμβάνουν χώρα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αδιανόητα. Συγκλονιστική ειναι και η ιστορία του μικρού πολεμιστή, Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου. Ο οποίος το 1940 έφυγε με το πατέρα του και κατατάχθη στον πόλεμο. Την ιστορία του "μικρού Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου"..

Τα κάγκελα και η αστυνομία ξαναγύρισαν στις παρελάσεις!Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...


Εκπληξη προκάλεσε η εικόνα των κιγκλιδωμάτων που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τους θεατές στη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 
Δεν ισχύει πλέον η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ...