2 Απρ 2016

Τώρα, πουλάκια μου, θα συνωμοτήσει το σύμπαν εναντίον μας

  
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Οργή προκάλεσαν στην ελληνική κυβέρνηση οι αποκαλύψεις της σελίδας Wikileaks όσον αφορά τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα, το ΔΝΤ απεργάζεται «σχέδιο χρεοκοπίας» της χώρας, καθώς υπάρχει διάσταση με την Κομισιόν για το θέμα της...

Τέταρτο μνημόνιο ή «καταστροφή» τον Ιούλιο αποκαλύπτει το ΔΝΤ


Του Θάνου Καμήλαλη
Η δημιουργία ενός νέου, ακόμα και παράλληλου μνημονίου, που θα τρέχει μαζί με το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα, η βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση τον Απρίλιο, αλλά και ο φόβος για ένα καταστροφικό σενάριο τον Ιούλιο, αναλύονται σε αποκαλυπτική συνομιλία των κορυφαίων στελεχών του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και Ντέλια...

Ο Πόλεμος δεν μιλάει ελληνικά


Του Στάθη

Σκίτσο στο enikos της 15ης/12/2015. Οχι, η γελοιογραφία δεν είναι προφητική, φαινότανε το πράγμα. Το δυσάρεστο ήταν και είναι, η εθελοτυφλία που επιδεικνύουν οι επιμηθείς και μηδέποτε προμηθείς.
 

Πρέπει να μισούν τους ανθρώπους, δεν εξηγείται αλλιώς! Ο κ. Μπαλτάς έφερε για διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου έναν Βέλγο καλλιτέχνη, τον κ. Γιαν Φαμπρ, μάλλον Φλαμανδό (εθνικότητα την οποίαν ο κ. Μπαλτάς συγχέει...

Αυξάνονται κύριος και συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, καταργούνται φοροαπαλλαγές


Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Την εκ βάθρων αναμόρφωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και των λοιπών φόρων, που επιβάλλονται στην ακίνητη περιουσία, προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ θα επιβάλλεται από φέτος σε...

Το βασανιστήριο της σταγόνας


by To Skouliki Tom
 

Στο βασανιστήριο της σταγόνας, μια σταγονίτσα νερού πέφτει στο κεφάλι ενός ανθρώπου με συγχρονισμένη περιοδικότητα, μέχρι που η αέναη ροή του επιφέρει τρέλα στο θύμα. 
Λέγεται, ότι το βασανιστήριο αυτό δεν αντέχεται περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Έξαλλοι και οι πρόσφυγες με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

  
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον Πειραιά, την Ειδομένη και την Χίο, αφού οι πρόσφυγες έχουν ξεσηκωθεί μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών.
Οι πρόσφυγες ζητούν να υπάρξει και αραβικό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ απειλούν πως, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, δεν θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.