21 Απρ 2021

Ραντεβού από βδομάδα για τους άνω των 30, μόνο με AstraZeneca


Την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού με το άνοιγμα της πλατφόρμας για ηλικίες άνω των 30 ανακοίνωσε σε ύφος διθυραμβικό ο πρωθυπουργός, όμως οι διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας και τον...

21η Απριλίου 1967 / Από πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί;


Άγγελος Τσέκερης

Η σχέση των απριλιανών με τον Καραμανλή και το Παλάτι και άλλα πράγματα που η Δεξιά δεν θέλει να θυμάται

Η μεταδικτατορική Δεξιά μιλά συνήθως για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, σαν να ήταν ένα αιφνίδιο φαινόμενο που διέκοψε την...

Κυριάκος Μητσοτάκης / Ένα διάγγελμα γεμάτο αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις

 


Ο «οδικός χάρτης» στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης

Την Τρίτη χλευάζουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την Τετάρτη της υιοθετούν. Αυτό προκύπτει από το νέο διάγγελμα του Κυριάκου...

Ντ. Νικολάκου στον Just 964: Έχω δεχθεί παρενοχλήσεις αλλά με βρήκαν σε μια στιγμή που ένιωθα δυνατή, αντιστάθηκα και πολεμήθηκα άγρια (ηχητικό)



 Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί στον Just Radio 964 και στην Τζένη Σουκαρά η πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου. Η κ. Νικολάκου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο Περιφερειακό συμβούλιο και τις τελευταίες δηλώσεις του Περιφερειάρχη που "ένωσαν" τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μίλησε..

Στα 3.015 τα νέα κρούσματα - 831 οι διασωληνωμένοι, 86 θάνατοι / Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο


To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.96 - Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 556 - Στην Αττική εντοπίστηκαν 1418 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 442 και στη Λάρισα 101 .Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού..

Μητσοτάκης: Από τη Μ. Εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 - Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση


 Επαναλειτουργούν  γυμνάσια και δημοτικά  από στις 10 του μήνα, στις 15  Μαΐου επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές και ξεκινά ο τουρισμός - Στις 11 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας Τη διεύρυνση του προγράμματος των εμβολιασμών και τους άνω των 30 ετών πολίτες από..

Νίκος Ταγαράς: «Η Διώρυγα αποκτά σύστημα 24ωρης παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης»


Εγκρίθηκε σήμερα το από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το έργο, προϋπολογισμού 300.000 €

 «Η Διώρυγα της Κορίνθου αποκτά σύστημα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου..

Δωρεάν μαστογραφία και τέστ Παπανικολάου στη παραλία Βραχατίου


Mε μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου
στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Βέλου Βόχας. Η κινητή μονάδα του ελληνικού ιδρύματος ογκολογίας θα βρίσκεται στην παραλία Βραχατίου μέχρι τις 23 Απριλίου και από τις 10 Μαϊου έως τις 28 Μαϊου θα βρίσκεται..

Με σχέδιο νόμου αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργίες μέσα στον χρόνο


Νέο πλαίσιο φέρνει το υπουργείο Εργασίας το οποίο καθορίζει τις υποχρεωτικές αργίες οι οποίες μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις αυξάνονται
. Συγκεκριμένα, μετά το Πάσχα θα έρθει προς διαβούλευση σχέδιο νόμου το οποίο θα προσθέτει στις υποχρεωτικές αργίες την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνια..

Τσίπρας: Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι «γραμμάτιο» του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ


Ως «γραμμάτιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ΣΕΒ χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το εργασιακό νομοσχέδιο, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Νομοθετεί κατ’ εντολήν του ΣΕ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πάσχα στο χωριό


Φαίνεται ότι το «Πάσχα στο χωριό» εξελίσσεται σε μείζον στρατηγικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Κοιτάζοντας τις δημοσκοπήσεις θεωρεί, ότι αν επιτρέψει την πασχαλινή έξοδο, θα κερδίσει πολιτικούς πόντους. Από την άλλη, μια αύξηση των κρουσμάτων που θα προκληθεί, θα κάνει μεγάλη ζημιά στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Κατέρρευσε η European Super League: Οριστικό «ναυάγιο» μετά την αποχώρηση των Άγγλων


Σε ναυάγιο κατέληξε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, με την κατακραυγή από οπαδούς, παίκτες και προπονητές, αλλά και την απειλή αυστηρών κυρώσεων από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA και FIFA), το εγχείρημα 12 ισχυρών ευρωπαϊκών ομάδων για τη σύσταση μιας κλειστής λίγκας με το όνομα European Super League.

Νέα εποχή: 7.000 νέα φωτιστικά μπαίνουν σε όλο το δήμο Βέλου Βόχας

 


Άρχισε  την Δευτέρα 19 Απριλίου η καθολική αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου μας με λαμπτήρες LED.

Οι εργασίες ξεκίνησαν  από το Καλέντζι και το Χαλκί.

Θα αλλάξουν περίπου 7000 φωτιστικά 

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3-4 μήνες από σήμερα, ενώ η χρήση του θα τελειοποιηθεί σε έξι μήνες.

Τα οφέλη για το Δήμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, είναι   τεράστια. 

Α) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ -  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ...

Πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Κορίνθου


Αυτό είναι το Πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Κορίνθου: 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 11:00 – 16:00

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 9:00 – 20:30

Μ.ΤΡΙΤΗ 9:00 - 20:30
Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 9:00 – 20:30
Μ.ΠΕΜΠΤΗ 9:00 – 20:30 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13:00 – 19:00
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 – 15:00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 02/05/2021
ΑΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/05/2021
ΑΡΓΙΑ Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 λόγω μεταφοράς της αργίας Πρωτομαγιάς τα καταστήματα..

Επτά καθαρές προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τους Οινοπαραγωγούς


Το κρίσιμο ζήτημα της διάθεσης των αποθεμάτων κρασιού
στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η ανάγκη στοχευμένης και αποτελεσματικής υλοποίησης των μέτρων της απόσταξης και του πράσινου τρύγου για τη φετινή χρονιά, η γρήγορη πληρωμή των παραγωγών, αλλά και η εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας που έχει ανάγκη ο Συνεταιρισμός -με την αξιοποίηση..

Αυτές είναι οι εκδηλώσεις του δήμου Ερμιονίδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 

H Επιτροπή Σχεδιασμού Επετειακών Εκδηλώσεων "Ερμιονίδα 2021" ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

25/3/2021 Τρέχοντας 100 χλμ Ελευθερίας.,,

Πανελλήνιες: 15 Μαΐου η ανακοίνωση για τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια


Την ανακοίνωση περιμένουν με αγωνία οι υποψήφιοι, που θα λάβουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς φοβούνται πιθανή μείωση στον αριθμό των θέσεων, οι οποίες θα δοθούν στα  ΑΕΙ για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Πέρυσι ο αριθμός των εισακτέων ήταν..

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη της Ινδίας τρομοκρατεί την Ευρώπη - Εκατόμβες νεκρών στα κρεματόρια


Το σύστημα Υγείας της Ινδίας καταρρέει κάτω από το βάρος της  ταχύτατης εξάπλωση του κορονοϊού από τότε που άρχισε η πανδημία. Στα κρεματόρια καίνε εκατόμβες νεκρών και οι κλίβανοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο. Ακόμα 259.170 κρούσματα καταγράφηκαν την Τρίτη στη χώρα του Γκάντι· το ποσοστό αυτό..

Κούρεμα ενοικίων: Διπλές αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι το τέλος της εβδομάδας


 Διπλή αποζημίωση θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης ή το αργότερο μέσα στην Παρασκευή, θα..

Δραματική πρόβλεψη - Πολύ πιθανό ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι

 

Για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η μη τήρηση των μέτρων και τα κορονοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά της covid-19, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 55 - 59 και το Σάββατο 24 Απριλίου θα..