25 Μαρ 2021

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 85-65: Τόσο μπορούσε...


Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στην Αναντολού Εφές, με την τουρκική ομάδα να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά της και να κερδίζει στο Sinan Erdem Dome (85-65) για την 31η αγωνιστική της EuroLeague.

Μεγάλη φωτιά καίει τώρα το παλιό κτίριο του ΚΤΕΛ στο Ξυλόκαστρο



Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο κτίριο που βρισκόταν το παλιό ΚΤΕΛ .Η φωτιά εκαψε ξύλινη στέγη σκουπίδια ,μπάζα, παλιά έπιπλα κλπ.Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, επιχειρούν 4 πυροσβεστικά, οι παντες βρίσκονται επί ποδός .Πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο.

Κρανίδι- Δερβενάκια: O Σταμάτης Χατζησταύρου έτρεξε 100 ιστορικά χιλιόμετρα ξετυλίγοντας την ιστορία του Αγώνα για την ελευθερία

 


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, αυτη του Σταμάτη Χατζησταύρου, έκανε όλους τους Ερμιονιδείς υπερήφανους  όταν σήμερα  κατόρθωσε να τρέξει  μία διαδρομή, γεμάτη συμβολισμούς για το δίκαιο του Αγώνα του Γένους μας, που μας οδήγησε στην Ελευθερία.

Aλέξης Τσίπρας / Oι ήρωες της εποχής μας, είναι oι γιατροί και οι νοσηλευτές που σώζουν ζωές


«Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η πατρίδα μας δίνει μια ακόμα μεγάλη μάχη. Μια μάχη ζωής, για να κερδίσει ξανά την ελπίδα και την προοπτική»

«Η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι οι μεγάλες νίκες είναι...

Π.Τατούλης: To μήνυμα του 1821 να γίνει εντολή επαγρύπνησης για νέους αγώνες κατά της κάθε τυραννίας, εσωτερικής και εξωτερικής, συλλογικής και προσωπικής


Σήμερα, η Ελλάς πανηγυρίζει τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, 200 χρόνια μετά τις θυσίες των προγόνων μας, Ηρώων και Χριστιανών Νεομαρτύρων. Το μήνυμα τους παραμένει διαχρονικό και πιο ζωντανό Σήμερα από ποτέ.  Εύχομαι Σήμερα αυτό το μήνυμα να γίνει εντολή επαγρύπνησης για νέους αγώνες κατά της κάθε τυραννίας, εσωτερικής και εξωτερικής..

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ : Η τελευταία μέρα ενός Αρχαγγέλου - του Α. Γ. Καλλή


«Τι κάνω εγώ εδώ πέρα;
» αναρωτήθηκε, κι ένα δάκρυ κύλησε στο αυλακωμένο του πρόσωπο. Θυμήθηκε κάποιες άλλες μέρες …..μέρες του αγώνα, μέρες ευτυχίας, δόξας, εκεί όπου όλα έμοιαζαν να είναι μπορετά, άφθαρτα, αιώνια, απροσδιόριστα ωραία …

Θυμήθηκε τα χρόνια εκείνα (λες και είχαν περάσει αιώνες), κι ένα ακόμη δάκρυ ακολούθησε το δρόμο του πρώτου. 

2.588 νέα κρούσματα – 52 θάνατοι, 706 διασωληνωμένοι /Μικρή πτώση κρουσμάτων στην Κορινθία


Νέο αρνητικό ρεκόρ στους ασθενείς που δίνουν μάχη στις εντατικές (ΜΕΘ) νοσοκομείων λόγω επιπλοκών με τον κορονοϊό κατέγραψε η χώρα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/04) 706 διασωληνωμένους. Τη ζωή τους έχασαν 52 ασθενείς τις τελευταίες 24 ώρες από επιπλοκές με τον ιό.

Ξίνισε «το αθάνατο κρασί του 21»


Ξίνισε ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ 21», στους πανηγυρικούς δεκάρικους που εκφωνούνται με προβαρισμένο τόνο και παλμό, αναντίστοιχο του εκφωνούντα και του ακροατήριου του.

Συνάντηση Νίκα - Μανουσάκη για την πρόοδο του ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και την ομάδα του.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση σχετικά με την πρόοδο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Μ. Μανουσάκης για λογαριασμό της Περιφέρειας με αφορμή τα 200 χρόνια..

Σύμβαση αποκατάστασης του οδικού δικτύου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης υπέγραψε στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας


Τη σύμβαση για το έργο αποκατάστασης των ζημιών που είχε υποστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα το οδικό δίκτυο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.Η πίστωση για το εν λόγω έργο ανέρχεται σε 102.822,58 ευρώ, σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπογράφηκε. Επίσης, ο περιφερειάρχης..

Σπ. Σταματόπουλος: "Να σταθούμε στο χρόνο άξιοι απόγονοι τιμημένων προγόνων"


Μικρός λαός και πολεμά, δίχως σπαθιά και βόλια ,γι’ όλου του Κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι…" Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που ο μικρός λαός μας, ύψωσε το ανάστημά του και βροντοφώναξε «Ελευθερία ή Θανάτος». 

Πάνε διακόσια χρόνια που στα βουνά..

Στα "γαλανόλευκα" ντύθηκαν δυο εμβληματικά κτήρια του Λουτρακίου: To Βeau Rivage και το κτίριο των Ιαματικών πηγών(φωτο)


 Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων «έντυσε στα γαλανόλευκα» δύο ιστορικά κτήρια του Λουτρακίου, το ιστορικό κτίριο Beau Rivage στην παραλία Λουτρακίου και το κτίριο των Ιαματικών Πηγών, και προχώρησε στη φωταγώγησή τους με τους Ήρωες του 1821. 

Oμολογουμένως ήταν μια πολύ..

Αρένα, η χαρά του Πραιτωρίου


 

«Μορατόριουμ» με την κυβέρνηση έως το τέλος της πανδημίας προτείνει ο Τσίπρας (αν επιμείνει να προτείνει κάτι τέτοιο έως νεωτέρας… κωλοτούμπας)…

Περίεργο! Τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο; Ότι θα σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση; (Έτσι κι αλλιώς δεν κάνει αντιπολίτευση – αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

A. Παπακυριάκος: "Χρόνια πολλά στον συγκλονιστικότερο λαό του κόσμου"


 25η Μαρτίου και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σήμερα .Στο δήμο Βελου Βόχας τελέσθηκε δοξολογία σήμερα στην έδρα του Δήμου στο Ζευγολατιό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου παρέστη ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος μαζί με τους αντιδημάρχους του , ενώ μετά κατέθεσε στεγάνι στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Παπακωνσταντίνου.

Π.Πιτσάκης: "Τιμούμε την εμπορική και επιχειρηματική τάξη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης του 1821 και το παράδειγμά της ακολουθούμε"


Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε την εμπορική και επιχειρηματική τάξη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης του 1821. Η ανεκτίμητη εθνική συμβολή της στην οργάνωση του Αγώνα και αργότερα, στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας επιτεύχθηκε μέσα από αναρίθμητες δυσκολίες και προσωπικές θυσίες. 

Lockdown έως το Πάσχα: Η τρικυμία και η αυτοδιάψευση της κυβέρνησης


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ακόμη και με 7.500 νεκρούς, και με διασωληνωμένους ασθενείς να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακή διαχείριση. Κι ακόμη κι όταν τα νοσοκομεία καταρρέουν το ένα μετά το άλλο σε πολεμικές...

Κιμάς γαρίδας και εθνική υπερηφάνεια...


Ίσως ήταν υπερβολικό να περιμένουμε, ότι τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ήταν μια ευκαιρία για εθνικό αναστοχασμό, σίγουρα όμως ήταν μια ιστορική ευκαιρία για καλαισθησία και σοβαρότητα.

Αυτή η ευκαιρία χάθηκε, με τα... χρυσά αναμνηστικά τσαρουχάκια, τα αξεσουάρ...

Ιατρικός σύλλογος Κορινθίας: "200 χρόνια μετά στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε πρωτοφανή και άγνωστο ζυγό -Η ενότητα αποτελεί τη μοναδική λύση"


Η ελληνική επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία τού νεότερου Ελληνισμού αφού οδήγησε, μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενώ ενέπνευσε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων, διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις εμψυχώνοντας τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας. Υπήρξε όμως και κορυφαίο..

Ξεπουλάνε την ιδιωτικότητά τους…


…ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ  «ΠΟΥΛΑΝΕ»

Βγάζουν στη φόρα τους έρωτές τους, τις εγκυμοσύνες τους, τα παιδιά που έχουν, τα παιδιά που περιμένουν, τις παράνομες σχέσεις τους (ακόμα και χρόνια μετά, όταν έχουν φτάσει στο πρώτο γήρας), τις αρρώστιές τους, τους χωρισμούς...

Εθνική Πινακοθήκη: Αυτά είναι τα 11 εξαιρετικά έργα που είδαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι


Η Έξοδος του Μεσολογγίου, 1853. Λάδι σε μουσαμά, 169x127 εκ. Εθνική Πινακοθήκη 

Μοναδικά έργα από την περιοδική έκθεση «Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της»...

25η Μαρτίου: Με μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση η Ελλάδα τίμησε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης - Το μήνυμα της ΠτΔ


«Ανακαλούμε με συγκίνηση τον αγώνα του ελληνικού λαού» δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Κυρία πρόεδρε, σας ανακοινώνω το πέρας της παρελάσεως». Με αυτή τη φράση του...