22 Ιουλ 2013

Γλωσσάρι της κρίσης


Του Νίκου Ξυδάκη
Η κρίση έφερε στην επιφάνεια με πρωτόγνωρη ένταση τις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις που εμφιλοχωρούσαν πάντα στο πολιτικό σώμα, αλλά δεν ήσαν εμφανείς. 
Η ανισότητα στην κατανομή πλούτου, π.χ., βάθυνε: οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά, ενόσω ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερους.

Σε 4 τράπεζες το 90% της αγοράς


Δέκα τράπεζες έχουν «διαγραφεί» από τον τραπεζικό χάρτη της χώρας τους τελευταίους μήνες αποτέλεσμα τις ριζικής αναδιοργάνωσης του κλάδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στις αρχές του 2012, εκτός από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, δηλαδή Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς λειτουργούσαν επιπλέον δέκα εμπορικές τράπεζες:

Nέο «χτύπημα» των δημάρχων της κεντροαριστεράς εναντίον των απολύσεων [επιστολή]


Οι Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δημαράς, δήμαρχος Πατρέων, Πάνος Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου, Φίλιππος Φίλιος, δήμαρχος Ιωαννιτών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και εναντιώνονται στις απολύσεις σχολικών φυλάκων και δημοτικής αστυνομίας.

Τατούλης: «Με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής αναδόχου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων»


"Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η οικονομική επιτροπή ομόφωνα -μετά από αντίστοιχη ομόφωνη σχετική εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού- ενέκρινε την αποσφράγιση των οικονομικών...

Τα τρία ρεύματα του αντί - μνημονιακού χώρου.


Του Θέμη Τζήμα
Αφορμή για το κείμενο αυτό αποτέλεσαν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες διεργασίες που εντοπίζονται στο χώρο των αντιμνημονιακών δυνάμεων, σταθερών ή και όψιμων.
Παραπάνω από τρία χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου μπορούμε να εντοπίσουμε τρία...

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 καθηγητές


Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθεται από σήμερα, Δευτέρα, 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ  στα γραφεία της στο Σύνταγμα.

«Εξεγέρσεις» και ελληνική «κανονικότητα»


Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η ουσία της Νέας Διεθνούς Τάξης είναι η δημιουργία της εντύπωσης όχι μόνο μιας ψευδοδημοκρατίας, αλλά και μιας ψευδοαντίστασης, έτσι ώστε κάθε μορφή αγώνα να είναι μπλοκαρισμένη και μάλιστα κατά «δημοκρατικό» τρόπο. 
Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας αυτής χαρακτηρίστηκαν

Ο πιο θεαματικός δαιδαλώδης δρόμος


Ο δρόμος Transfãgărăşan είναι δημοφιλής στη Ρουμανία, καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον τρομακτικούς δρόμους στον κόσμο. 
Και η αλήθεια είναι, ότι κόβει την ανάσα στη θέα του και μόνο, πόσω μάλλον αν κάποιος οδηγήσει σε αυτόν. Πρόκειται για έναν από τους πιο θεαματικούς δρόμους

Δημοσκόπηση Pulse RC: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ -Προβάδισμα με δύο μονάδες έναντι της ΝΔ


Σημαντικό προβάδισμα με δύο μονάδες αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC. Στην τρίτη θέση πάντως παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως συνεχίζει την μικρή, αλλά ανοδική του πορεία...