25 Νοε 2016

Των αγγέλων το ένα φτερό είναι η λογική και το άλλο η ποίηση...


Του Στάθη

Ενωση Ανθρακος και Χάλυβα. Κοινή Αγορά. Ευρωπαϊκή Οικονομική Ενωση. Η μεταπολεμική πορεία της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε συνθήκες Ψυχρού Πολέμου. Η άνοδος της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς. Ο Μάης του 1968 και η επακολουθήσασα συρρίκνωση της κομμουνιστικής Αριστεράς.

Κάτι... τρέχει στον Βόρειο Πόλο

Κάτι παράξενο φαίνεται να συμβαίνει στον αρκτικό κύκλο, σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρους και επίγειους μετεωρολογικούς σταθμούς, και οι επιστήμονες δεν έχουν κάποια άλλη...

Κυβέρνηση: Καταστροφή του κοινωνικού κράτους, απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα, το σχέδιο Μητσοτάκη

  
Σφοδρή διεξοδική κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ασκούν πηγές της κυβέρνησης με αφορμή τη χτεσινή ομιλία του, στην οποία, όπως σημειώνουν, σκιαγραφήθηκε το πολιτικό σχέδιο του για: 4ο Μνημόνιο, το οποίο είναι "σχέδιο καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των συνταξιούχων".

Σχέδιο συμβιβασμού για το χρέος με διπλή «υποσχετική» προς Αθήνα

 
Ένας (εγκλωβισμένος) πολιτικός εμπρηστής και μια ασταθής Ευρώπη κρατούν τα κλειδιά του συμβιβασμού και της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος - μιας συμφωνίας που, όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα βασίζεται σε μια διπλή «υποσχετική» προς την Αθήνα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα.

Τύφλα να ΄χουν οι Ισλανδοί

Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 40% στην Θεσσαλονίκη. 
Έτσι, η τοπική κοινωνία, και ειδικότερα οι νέοι, στους οποίους η ανεργία έχει φτάσει το 60%, βγήκαν επιτέλους στους δρόμους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Γιατί τα CD έχουν διάρκεια 74 λεπτά;


Τι σχέση μπορεί να έχει ένας κορυφαίος συνθέτης, που πέθανε το 1827, με τη διάρκεια των CD, που ορίστηκε το 1979-1980; Μεγάλη όπως αποδεικνύεται και η ιστορία είναι απλή. 
Είναι γνωστό σε όλους, πως ένα από τα κορυφαία έργα του διάσημου Γερμανού συνθέτη Λούντβιχ Μπετόβεν...