14 Απρ 2021

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει τις «πρόωρες εκτιμήσεις», ενώ ανακοινώνεται άρση καραντίνας για τουρίστες μέσω Reuters


Με μία επίσημη αλλά ανώνυμη διαρροή στο Reuters επέλεξε η κυβέρνηση να ανακοινώσει την απόφασής της για άρση του μέτρου της καραντίνας, για όσους τουρίστες εισέρχονται στην επικράτεια, σε μία «ανακοίνωση» που συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις εντός ευρωβουλής για το «πράσινο πιστοποιητικό».  Σημειώνεται, πως οι ανακοινώσεις...

Μέχρι το... Λέχαιο η αξιοποίηση του χώρου της ανενεργούς σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Δερβένι !


Παραδόθηκε σήμερα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, από την ομάδα των ορισμένων μελετητών, το Master Plan για την αξιοποίηση του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Στο Master Plan προβλέπεται η..

Κομισιόν: επιπλέον δόσεις Pfizer τώρα και νέο συμβόλαιο για μεταλλάξεις ως το 2023


Μαρία Ψαρά

Σε συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για επιτάχυνση της διάθεσης 50 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων τον δεύτερο τρίμηνο ξεκινώντας τον Απρίλιο κατέληξε η Κομισιόν.

Νέα τμήματα πιστοποίησης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας από το ΚΕΚ Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας

 


Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου 2021, η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στα σεμινάρια προσωπικού ασφαλείας (Σεμινάρια Security).

 Πάρτε μέρος στα εξειδικευμένα e-learning σεμινάρια για την απόκτηση άδειας εργασίας προσωπικού ασφαλείας (security) που οδηγούν σε πιστοποίηση για την άσκηση του επαγγέλματος.

Τι τους φταίει το ΚΕΘΕΑ;


Μέσα στη δίνη μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, με βαθιά κοινωνική οδύνη για τον αδιανόητο αριθμό νεκρών καθημερινά και την εφιαλτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση ασχολείται με τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ.

Self tests / Υποχρεωτικά για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ποιους αφορά

 


Τη διάθεση self test σε νέες κατηγορίες εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας τη χρησιμότητα του εργαλείου που έχει πλέον στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκειμένου να...

Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία...Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, σεξουαλική αγωγή, ρομποτική


Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογία, γνωριμία με επαγγέλματα, ρομποτική και επιμόρφωση 70.000 εκπαιδευτικών, προβλέπει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα ξεκινήσει από τη...

Ψωμί κι ελιά και Κυριάκο βασιλιά...


Θανάσης Καρτερός

Η άνοιξη μπαίνει, τα πουλάκια κελαηδούν, τα αγριολούλουδα οργιάζουν, οι μέλισσες βουίζουν, οι βρούβες πρασινίζουν και ο Δημήτρης ο υπάλληλος χαμογελάει στ’ αφεντικό του: «Κύριε Παναγιώτη, θα δουλέψω δέκα ώρες τη μέρα για... τρεις μήνες, για να πάρω δέκα μέρες πληρωμένη άδεια το καλοκαίρι...

Κορωνοϊός: 3.089 νέα κρούσματα - 81 νεκροί - 809 διασωληνωμένοι / Η Κορινθία "σπάει" και πάλι το φράγμα των 50 κρουσμάτων


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.089,
εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα..

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο επισκέπτεται την Κορινθία

 


Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες, το Σάββατο 17 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί την Κορινθία. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα  του πρωθυπουργού είναι η επίσκεψη στο εργοστάσιο της LADIS +GYR , όπου θα μιλήσει με διοίκηση και εργαζομένους..

Αλλο ένα απορριμματοφόρο απέκτησε ο δήμος Σικυωνίων από το πρόγραμμα "ΦιλοΔημος" - Ευχαριστίες Σταματόπουλου στον Μ. Ρουσιά


Άλλα  ένα καινούργιο απορριμματοφόρο απέκτησε ο Δήμος Σικυωνίων με χρηματοδότηση  από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟ Στο οποίο θα βοηθήσει όπως λέει ο δήμαρχος να παραμείνουν οι κοινότητες του δήμου καθαρές.  "Ευχαριστούμε το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου για τον αγώνα που δίνει για  να ανανεώσουμε στο 100% τον μηχανολογικό μας εξοπλισμο και  τον Μαρίνο Ρουσιάς..

Τα ΚΕΠ συνδέθηκαν με το Μητρώο Πολιτών – Τα 8 πιστοποιητικά που θα εκδίδουν πλέον άμεσα

 

Από σήμερα, τα ΚΕΠ διασυνδέονται με το Μητρώο Πολιτών έχοντας την δυνατότητα να εκδίδουν αυτόματα οκτώ πιστοποιητικά, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα παίρνουν την ίδια μέρα.

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα-τομή για τη λειτουργία των Κέντρων..

Επίσημο: Η αργία της Πρωτομαγιάς μετατίθεται την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου


 Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 (Πρωτομαγιά) μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα, στις 4 Μαΐου 2021, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και..

Ξεκινά το σχέδιο καλλωπισμού όλων των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων του δήμου Βέλου Βόχας / Τώρα: Πλατεία Αγίου Φανουρίου Βέλο


Έξω βρίσκονται όλα τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Βέλου Βόχας καθημερινά επιδιώκοντας τον καλλωπισμό και καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και πλατειών. .

Καθημερινά οι δημότες γίνονται θεατές Συντονισμένων  εργασιών  καθαρισμού, κλαδέματος δέντρων, καλλωπισμού φυτών, ελαιοχρωματισμού, αποκατάστασης ζημιών και συντήρησης.

Κορωνοϊός: Όσα γνωρίζουμε για τις σπάνιες θρομβώσεις που πιθανώς σχετίζονται με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό


Μετά το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca (AZ), ήρθε η σειρά του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson (J&J), καθώς ανακοινώθηκε η αναστολή χορήγησής του στις ΗΠΑ έπειτα από την εμφάνιση έξι περιστατικών θρομβώσεων (ενός θανατηφόρου) μεταξύ των..

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ποιοι θα έχουν φέτος επιστροφή φόρου -«Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες και οι δόσεις


 Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε χθεσινή του συνέντευξη, γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις για τις φορολογικές δηλώσεις, μια διαδικασία που αφορά 8,5 εκατ. φορολογούμενους πολίτες θα ληφθούν πιθανότατα και εντός της εβδομάδας.«Θα υπάρχουν..

Γ. Ψυχογιός: Άμεση και ουσιαστική στήριξη λόγω παγετού στους παραγωγούς της Κορινθίας

 


Μετά τον παγετό στις 26-27 Μαρτίου και την Ερώτηση που καταθέσαμε στον αρμόδιο Υπουργό για τον τρόπο που προτίθεται να λύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις καλλιέργειες του Νομού, ήρθε ο επόμενος παγετός στις 9 – 10 Απριλίου.

Καταγγελία Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για απολύσεις 4 εργαζομένων στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κορίνθου

 


Ο Σύλλογος Ι/Υ Κορινθίας καταδικάζει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Προ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Τόσο για τους μετανάστες και πρόσφυγες, όσο και για τους εργαζόμενους του κέντρου. Το κράτος έχει παραδώσει την παροχή της αναγκαίας υγειονομικής περίθαλψης, τη ψυχολογική και κοινωνική στήριξη..

Κορωνοϊός: 173 άτομα νοσηλεύονται στην Πελοπόννησο - Στο "κόκκινο" τα Νοσοκομεία Κορίνθου και Τρίπολης

 


Άνοδος κρουσμάτων καταγράφηκε χθες και στην Πελοπόννησο. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι χθες  είναι στο σύνολό τους 119.

Αναλυτικά:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 30..

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σύσταση για αναστολή στις ΗΠΑ, πώς αντιδρά η ΕΕ -Σήμερα οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα


Η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson
προκάλεσε ένα νέο έντονο κύμα ανησυχίας για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι η Υπηρεσία Τ ροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων..