4 Απρ 2011

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η Υπουργός Απασχόλησης για την τόνωση της απασχόλησης


Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης υπεγράφη σήμερα Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Περιφερειακή Απασχόληση ανάμεσα στην υπουργό Απασχόλησης, κ. Λούκα Κατσέλη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη. Το Πρόγραμμα..

Θερμό επεισόδιο για το νερό που κατέληξε στο τμήμα τους πρωταγωνιστές κι έληξε με μηνύσεις..



"Μύλος" ...και πάλι για το νερό !Το μεσημέρι έφτασε στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ εκπρόσωπος διεύθυνσης της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας(αρμόδια για θέματα ποιότητας νερού) και γνωστό στέλεχος δημοτικής παράταξης,το οποίο είχε εμπλακεί...

40 ώρες "φυλακισμένη " σε γεώτρηση βάθους 15 μέτρων στην Πουλίτσα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη -Νοσηλευεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Σε γεώτρηση τελικώς  βάθους 15 μέτρων, στην Πoυλίτσα , έπεσε προχθές η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κι εκεί πέρασε ένα εφιαλτικό 40ωρο, ώσπου να εντοπιστεί και να διασωθεί από τους πυροσβέστες.
Τις απεγνωσμένες κραυγές της άκουσαν σήμερα...

το δάνειο του Ιώβ...



Ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος προκαλεί (μέσω συνέντευξης στις «Αποκαλύψεις») σε δημόσιο διάλογο για το 1821 τον κ. Αδώνιδα Γεωργιάδη. Τι κρίμα για τον καλό συγγραφέα να βρει τόσο νωρίς τον αντίπαλο που του αξίζει...

Μετά την Επανάσταση του 1821, την απελευθέρωση του Γένους των Γραικών, Ρωμιών κι Ελλήνων (απλές συνωνυμίες) και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους...

Λαϊκή αντίδραση και «παράπονα» πολιτικών. Του Νίκου Κοτζιά



Πληθαίνουν φαινόμενα αντίδρασης στην παρουσία πολιτικών στους δημόσιους χώρους.

Πολλές από τις αντιδράσεις είναι καταδικαστέες,
όπως οι βιαιότητες έναντι του βουλευτή Χατζηδάκη. Αντίδραση η οποία προκλήθηκε από παλιό στέλεχος της...

Επίσκεψη του Β. Κελάρη στος εγκαταστάσεις της SULPHUR HELLAS S.A.


Απο το γραφείο τύπου της SULPHUR HELLAS

Mεγάλη ηθική δικαίωση για τις εταιρείες μας και την επικείμενη νέα επένδυσή μας αποτελούν οι δηλώσεις του γνωστού και καταξιωμένου Πανελληνίως για την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση, προέδρου της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Βασίλη Κελάρη, ο οποίος.. 

Αναδίπλωση Σηφουνάκη: "Δεν τίθεται κανένα θέμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου"


Αναδίπλωση Σηφουνάκη, μετά την ομοβροντία αντιδράσεων!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, αναφορικά με διάφορες αστήρικτες ερμηνείες που δόθηκαν με αφορμή την αναθεώρηση..

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έπεσε σε πηγάδι στην Πουλίτσα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη


Πριν απο λίγο έγινε γνωστό πως βρεθηκε  σε πηγάδι στην περιοχή της Πουλίτσας η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα..
Η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πρέπει να έπεσε στο πηγάδι χθες το βράδυ...

Κορινθία: Ομολογίες κτηνωδίας - Σκοτώνουν αλεπούδες για να μην τρώνε λαγούς!


Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων επικαλούνται μαρτυρίες κυνηγών για τις μαζικές εξοντώσεις αλεπούδων...Το θέμα προκαλεί έκρηξη οργής στα μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων του Κιάτου. Οι φιλόζωοι επικαλούνται ομολογίες..

Θα ρίξουν στην θάλασσα 11.500 τόνους ραδιενεργού ύδατος!


Με πόση στωικότητα μπορεί πλεον η ανθρωπότητα να συνεχίσει ν' αντιμετωπίζει όσα γίνονται από την ανεκδιήγητη εταιρεία TEPCo στην Φουκουσίμα αλλά και την ανήμπορη ν' αντιδράσει ιαπωνική κυβέρνηση; Σήμερα με μια φυσικότητα που τρομάζει η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής..

Μεταλλαγμένες αγελάδες παράγουν «ανθρώπινο» γάλα


Οι ερευνητές των Εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Αγροτικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νιγκ Λι, σε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρείας βιοτεχνολογίας «GenProtein» του Πεκίνου, παρουσίασαν σχετική έρευνα στο περιοδικό «PLoS ONE». Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, γενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες..

Π. Πελοποννήσου: Αντιδράσεις για τις... εκτός έδρας δηλώσεις Σηφουνάκη


Ως «βόμβα» έσκασε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Σηφουνάκη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την αναθεώρηση των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων, για αλλαγή στην έδρα-πόλη της περιφέρειας. Ωστόσο, συμπολίτευση..

Δ. Γορτυνίας: Σε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν οι κάτοικοι


Σε κατάληψη του δημαρχείου Γορτυνίας στη Δημητσάνα, έχουν προχωρήσει  οι κάτοικοι της Δημητσάνας και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, από τις 7.00 σήμερα το πρωί. Επισημαίνεται ότι, οι κάτοικοι και οι φορείς, προχώρησαν στη συμβολική αυτή κίνηση ως..

Κάπνισμα: Νέες αιχμές του υπουργείου Υγείας κατά δήμων


Νέες αιχμές εναντίον των δήμων της χώρας, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αφήνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος.Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό..

Τ.Κουΐκ: «Κατάντησε τη ΝΔ, ΠΟΛ. ΑΝ»


Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει και δημοσκοπικά και στην συνείδηση των πολιτών, η ΝΔ βυθίζεται αντίστοιχα χωρίς να έχει τελειωμό η κατηφόρα της από μήνα σε μήνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς που στάθηκαν..

Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου και της μήτρας


Ο Δήμος Κορινθίων, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, διοργανώνει σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ  Ξυλοκέριζας,  ομιλία με θέμα : « Η  Πρόληψη για τον καρκίνο του Μαστού, του Τραχήλου και της Μήτρας».
Η ομιλία  και συζήτηση  θα  γίνει την  ερχόμενη  Πέμπτη,   στις    07-04-2011,   5-7 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Ξυλοκέριζας, με ομιλητές τους ιατρούς, Αναστασόπουλο Χρήστο και Καμπά Νικόλαο, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Παρακαλούνται ..

Τα χρέη βουλιάζουν το ΙΚΑ


Κίνδυνο κατάρρευσης αντιμετωπίζει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς ξέμεινε από χρήματα και αναγκάζεται να μετατρέπει ομόλογα σε ρέπος ..

Οι... αγελάδες κάνουν πέρα την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Σωτήρια η τοποθέτηση βαλβίδας από αγελαδινό ιστό

Σημαντική εξέλιξη θεωρούν οι ειδικοί τον νέο τύπο βαλβίδας καρδιάς, που έχει δημιουργηθεί από ιστό αγελάδας και εισάγεται στο σώμα με καθετήρα. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία μπορεί να γλιτώσει αρκετούς καρδιοπαθείς..

Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ»


Με περιμένει στην αυλή του σπιτιού του στο Μετς. Είναι ντυμένος, όπως πάντα, στα μαύρα. Περπατά αργά: οι συνέπειες της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς..

Λογικά τα αποτελέσματα της 20ης Αγωνιστικής


Άλλη μια νίκη εκτός έδρας πήρε η ομάδα μας εκτός έδρας επι του  ΑΣΑ Μέγας Αλέξανδρος από την Αξιούπολη Κιλκίς με 36-39 για την 20η Αγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ.
Ο αγώνας για τους γηπεδούχους ήταν..

Αύξηση στα στεγαστικά ως και 540 ευρώ το χρόνο φέρνει η αύξηση του επιτοκίου από την Ε.Κ.Τ. – Παραδείγματα


Όλα δείχνουν ότι από την ερχόμενη Πέμπτη το φθηνό επιτόκιο 1% θα αποτελεί παρελθόν και θα πάμε στο 1,25% όπως όλα δείχνουν.Οι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η αύξηση κατά 0,25% είναι δεδομένη..

Οι αποφάσεις του ΔΣ Κορινθίων για το λιμάνι,τα σχολεία και το τεχνικό πρόγραμμα


  •    Ομόφωνα  επιβεβαιώθηκε για  μία ακόμα φορά το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου για χαρακτηρισμό του λιμανιού της Κορίνθου ως ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ  με χρήση Μαρίνας, θεωρώντας ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα επέλθει ανάπτυξη στην Κόρινθο...

Διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα


Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Αθήνα με τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάτι Ομπέιντι."Το σημαντικό είναι..

Ο καλύτερος μπαλαδόρος


Ο καλύτερος μπαλαδόρος δεν είναι μέσα στο γήπεδο...


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: protagon.gr..Δείτε το βίντεο...

Πως θα αναγνωρίζουν την στρατιωτική θητεία τους οι ασφαλισμένοι. Ποιο είναι το κόστος εξαγοράς και ποιες εκπτώσεις θα έχουν.


Πως θα αναγνωρίζουν την στρατιωτική θητεία τους οι ασφαλισμένοι. Ποιο είναι το κόστος εξαγοράς και ποιες εκπτώσεις θα έχουν.
Έκπτωση 30% για αναγνώριση της θητείας
Νωρίτερα στη σύνταξη...

Δημόσιο τέλος σε 13ο και 14ο


Τετραπλό «κούρεμα» έως και 30% στα ρετιρέ του Δημοσίου, στους 300.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και ενταφιασμό των 53 επιδομάτων και του 13ου και 14ου μισθού..

Το πάρτι σπατάλης καλά κρατεί


Ενα... τεράστιο «SOS» έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεδιπλώνει σε δόσεις το πρόβλημα της «αντίθετης κατεύθυνσης»!Από τη μια η κυβέρνηση επιχειρεί..

Προνοιακά επιδόµατα από κόσκινο


Απογραφή όλων των δικαιούχων προνοιακώνεπιδοµάτων ετοιµάζει η κυβέρνηση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο, µε στόχο τον εξορθολογισµό του συστήµατος καταβολής τους. Οπως εκτιµάται, κάθεχρόνο δίνονται συνολικά 6 δισ.ευρώ για προνοιακά επιδόµατα.Υπολογίζεται δε πως..

Με µόρια οι µεταθέσεις


Με µοριοδότηση – που προκύπτει από σαφή και προσδιορισµένα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια – και υποχρεωτικά πλήρως αιτιολογηµένες, θα είναι στο εξής όλες οι αποφάσεις για τις µεταθέσεις και τοποθετήσεις αξιωµατικών και υπαξιωµατικών των Ενόπλων Δυνάµεων. Ακόµη, όποιος...