11 Απρ 2021

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Και εδώ η Ακρόπολη με το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Γκοτζίλα, χορηγία του ιδρύματος «Φίλοι Περικλέους και Λίνας Μενδώνη»

Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που χάραξε το αποτύπωμα της παλάμης του στην Αγια-Σοφιά, δεν σας πείραξε.

Γιατί ο νεοφιλελές είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο;


Η κατάσταση στις μέρες μας είναι, ότι όχι μόνο οι έννοιες έχουν χάσει πια το νόημα τους, όπως η λέξη “επίταξη”, που, μετά από ένα διάγγελμα του Μητσοτάκη, έγινε με μαγικό τρόπο συνώνυμη της λέξης “επινοικίαση”.

Αλλά γίνεται και μια προσπάθεια, να μην αναφερόμαστε καν σε κάποιες λέξεις.

Σοκ: Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας στο κανάλι του Ισθμού


Πτώμα εντοπίστηκε στο κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου  σήμερα το απόγευμα.  Πεζοί που διέρχονταν της γέφυρας του Ισθμού, παρατήρησαν πως εντός του καναλιού, επέπλεε ένα σώμα. Αμέσως, κάλεσαν το Λιμενικό, όπου έσπευσε τάχιστα. Οι άνδρες του Λιμενικού, όταν προσέγγισαν το σημείο αντίκρισαν  το άψυχο σώμα μιας γυναίκας, αγνώστων λοιπών..

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης (1)


Κώστας Δουζίνας

Ζήσαμε και ζούμε τρεις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Την μεγάλη οικονομική κρίση και τα μνημόνια, την προσφυγική κρίση τώρα την πανδημία. Επηρεάστηκαν από την κλιματική καταστροφή...

Τίτλοι τέλους για το ΚΕΘΕΑ


Αντα Ψαρρά

Μετά την ΠΝΠ του 2019, με την οποία αντικατέστησαν βίαια το εκλεγμένο και άμισθο Δ.Σ. του οργανισμού, διορίζοντας «ημετέρους», σήμερα η κυβέρνηση καταργεί με υπογραφή Κικίλια τον πλέον επιτυχημένο φορέα απεξάρτησης με 38 χρόνια ιστορίας και τον αντικαθιστά με ένα γραφειοκρατικό, αναχρονιστικό μόρφωμα.

Κορωνοϊός: Στα 1.718 τα νέα κρούσματα - 52 θάνατοι - 780 διασωληνωμένοι /22 κρούσματα στην Κορινθία

 


Την έκθεση με τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΔΟΥ. Στην έκθεση περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για τις νέες μολύνσεις, την κατανομή των νέων κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, τους θανάτους από τις επιπλοκές της

Airbnb και παγκόσμιος τουρισμός: Τι προβλέπει ο κολοσσός για την επόμενη μέρα των ταξιδιών


 Κανείς δεν ξέρει αν πρέπει να ετοιμάσει φέτος το διαβατήριό του και για πού,
μέσα στο κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας για τον τουρισμό που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού. Την ώρα που οι χώρες συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ως απαραίτητο βήμα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η Airbnb..

Πού θα γίνουν δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα στον δήμο Βέλου Βόχας

 


Τη Δευτέρα  12/4/2021 θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test) στο Βραχάτι  (πλατεία Αγίας Παρασκευής) από τις 9.30 -12.00. Και την Παρασκευή 16/4/2021 θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης..

Αντιδρά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία


Αντιδρά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας στην προωθούμενη από την Κυβέρνηση δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στο Νομό Κορινθίας. Συγκεκριμένα αναφέρει..

Ξυλόκαστρο- Ε. Κατσούλας: "Kάποια στιγμή να μιλήσουμε γι αυτό που κρύβεται πίσω από τις λαμαρίνες των Αποθηκών Φραντζή"


Μια ανάρτηση με τίτλο "Όλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε" ο Επαμεινώνδας Κατσούλας σχολιάζει τις εικαστικές παρεμβάσεις στους "φράχτες των Αποθηνών Φρατζή" στο Ξυλόκαστρο. Οι παρεμβάσεις, θα σημειώναμε εμείς,είναι όμορφες και καλό θα είναι οι δήμαρχοι να αξιοποιήσουν τα παιδιά που έχουν χόμπυ την..

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της


 Φέτος η εργατική Πρωτομαγιά «πέφτει» το Μεγάλο Σάββατο
, γι’ αυτό και βάσει νόμου αναμένεται να μετατεθεί στην πρώτη εργάσιμη ημέρα. Όπως ορίζει το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ως μέρα υποχρεωτικής αργίας, η Πρωτομαγιά πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη εργάσιμη ημέρα στην..

Σκέψεις για Πάσχα στο χωριό με πιστοποιητικό εμβολιασμού και rapid test

 


Με... διαβατήριο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αρνητικό rapid test που θα επιδεικνύουν οι πολίτες στα διόδια, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν το Πάσχα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Το σενάριο αυτό εξετάζεται την τελευταία εβδομάδα και θα αποφασιστεί, μετά από τις εισηγήσεις της επιτροπής..

Πήρε όλο το ΕΣΠΑ κι... έφυγε ο Σταματόπουλος!


Τον έχουν ονομάσει ο «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων» και φαίνεται πως δεν έχουν άδικο! Μια μεγάλη επιτυχία, από τις σπάνιες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε απορρόφηση κονδυλίων στην αυτοδιοίκηση, κατέγραψε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με την απορρόφηση του 100% του προϋπολογισμού για αρδευτικά..

Δημοσκοπήσεις: Η απογοήτευση και το κρίσιμο τρίμηνο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Από την δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» προκύπτει, ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, τρία είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μεταξύ των πολιτών: απογοήτευση, θυμός και φόβος.

Κικίλιας: Τον Ιούνιο θα εμβολιάσουμε τους υγιείς σαραντάρηδες - Επανεξέταση υποχρεωτικού εμβολιασμού το φθινόπωρο


 Τον Ιούνιο υπολογίζεται να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες
, όπως λέει ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, στην οποία επισημαίνει πως "εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β' τριμήνου, υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους..

Self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς: τι προβλέπει το ΦΕΚ


Οδηγίες προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου για τη διαδικασία των ατομικών τεστ που πρέπει να κάνουν, ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρέψουν διά ζώσης στο σχολείο, περιλαμβάνει η ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας...