8 Ιουν 2016

Κομμουνισμός ή βαρβαρότητα


Νίκος Μπογιόπουλος
«Ο Φρίντριχ Ένγκελς είπε κάποτε:

"Η αστική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: ή πέρασμα στο σοσιαλισμό ή ξανακατρακύλισμα της ανθρωπότητας στη βαρβαρότητα".

Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει

                Η εικόνα είναι απ’ τη «Δίκη», του Όρσον Ουέλς
«Κάποιος πρέπει να είχε συκοφαντήσει τον Τζόζεφ Κ., γιατί ένα πρωί, χωρίς να έχει κάνει τίποτα απολύτως, συνελήφθη». (η πρώτη φράση απ’ τη Δίκη, του Κάφκα)

Νεοφιλελευθερισμός: ενθάδε κείται


Άρης Χατζηστεφάνου

Κορυφαίοι οικονομολόγοι του ΔΝΤ τοποθέτησαν την περασμένη εβδομάδα μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κυρίαρχου οικονομικού δόγματος. Ανεπαισθήτως εξέδωσαν το πιστοποιητικό θανάτου του νεοφιλελευθερισμού.

Επιτέλους λευτεριά στο Ελληνικό

  
by To Skouliki Tom
Περίπου 2 χρόνια μετά το κάλεσμα που είχαμε κάνει μέσα από το μπλογκ μας, οι φωνές μας εισακούστηκαν, αφού χθες ανακοινώθηκε και επισήμως η παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Επιτέλους λευτεριά στο Ελληνικό!

Κόκκινες γραμμές, πράσινα άλογα κι η μαύρη αλήθεια για τα εργασιακά


Του Αλέξανδρου Ζέρβα 
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να συνέλθει ο κόσμος από το σοκ της επιβολής των πολύ σκληρών μέτρων όσον αφορά το Ασφαλιστικό, την αύξηση του ΦΠΑ, τα κόκκινα δάνεια αλλά και την (μέσω υπερταμείου) εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, κι ήδη άρχισε να γράφεται...

Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται πως δεν θα πουλήσει τα παιδιά του


Ανακούφιση έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πως δεν θα πουλήσει τα παιδιά του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε δημόσια, πως (ότι και να γίνει) τα παιδιά του δεν θα τα πουλήσει.

Και όλοι ξέρουμε, πως ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι λέει το κάνει. Ο λόγος του συμβόλαιο.

“Η μύτη του διαβόλου”: Ο πιο δύσκολος σιδηρόδρομος στον κόσμο!

Ένας από τους πιο επικίνδυνους και «δύσκολους» σιδηρόδρομους στην κόσμο είναι αυτός που κατασκευάστηκε στον Ισημερινό και περνά από τον καταραμένο βράχο που λέγεται...

Τουριστική ανάπτυξη στην τύχη δεν γίνεται - Του Βασίλη Μπαλάφα


Συνηθίζουμε, μονότονα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή να διαπιστώνουμε στο Δήμο Κορινθίων ότι για μια ακόμα σεζόν ο τόπος μας είναι καθολικά απροετοίμαστος για την τουριστική περίοδο. Κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν έγιναν όσα θα έπρεπε για να σχηματοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν....