12 Νοε 2020

Οι υγειονομικοί φωνάζουν, η κυβέρνηση κωφεύει


Με πολλά νοσοκομεία σε οριακή κατάσταση, τη Θεσσαλονίκη σε συγκυρία που παρομοιάζεται με πόλεμο και την κυβέρνηση να έχει αποτύχει στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία...

Άλλο διαθέτω και άλλο νοικιάζω


Πέτρος Κατσάκος

Άλλο είναι, να «διαθέτεις» και άλλο να εκμεταλλεύεσαι τις κυβερνητικές επιλογές και να «νοικιάζεις» στο ΕΣΥ τα κρεβάτια, τις ΜΕΘ και το προσωπικό σου.

13 Νοεμβρίου 1872: Μισή ώρα μετά την ανατολή του ηλίου γεννήθηκε ο Ιμπρεσιονισμός

Αστρονόμοι, μηχανικοί, μετεωρολόγοι, ερευνητές αρχείων και αναλυτές επιστρατεύτηκαν, για να προσδιορίσουν την ημέρα και τη στιγμή, που ο...

Άμεση Ανάλυση / Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί λάθη του


Νίκος Σβέρκος

Η τριτολογία του στη Βουλή, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την πανδημία, ήταν κρίσιμη. Τόσο για αυτά που ομολόγησε, όσο και για αυτά που υπεννόησε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε, πως στη Θεσσαλονίκη...

Κορωνοϊός / Τριπλό ρεκόρ με 3.316 κρούσματα, 50 θανάτους και 310 διασωληνωμένους


Για πρώτη φορά έσπασε το φράγμα των 3.000 ημερησίων κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων...

Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα


Την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών και τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα πιο αδύναμα νοικοκυριά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας με εμφανώς πιο συναινετικό ύφος τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

O πνευμονολόγος Γιάννης Ροτζιώκος μιλά για την πανδημία και συμβουλεύει τους πολίτες, τι πρέπει να προσέχουν (ηχητικό)

 


Την άποψή του για την εξέλιξη της πανδημίας κατέθεσε ο Κορίνθιος πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιώκος, στην εκπομπή της Τζένης Σουκαρά “Cafe Society” στον Just Radio 96.4. 

O  Γιάννης Ροτζιώκος αναφέρθηκε στα μέτρα που...

Παράταση lockdown: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες -Πότε θα ανοίξει η χώρα

 


Η παράταση του lockdown είναι πλέον δεδομένη και το μοναδικό στοίχημα για την κυβέρνηση είναι το αν θα καταφέρει τελικά να ανοίξει η αγορά πριν τα Χριστούγεννα. Μετά και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν..

Τσίπρας: Η σημερινή σας άρνηση, καταστροφική για την κοινωνία – Βλέπετε 11 εκατ. ευθύνες εκτός από τη δική σας

 


Η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες αλλα μόνο ένας δεν έχει, ο κ. Μητσοτάκης" είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Μητσοτάκης έριξε την ευθύνη στους νέους για την έξαρση του κορονοϊού


Η διασκέδαση των νέων και όχι ο τουρισμός
έφερε το δεύτερο κύμα κορονοϊού, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αδειάζοντας Γεωργιάδη. Είπε ότι “και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε θα παίρναμε μέτρα”  Το δεύτερο κύμα του..

Μεγάλη η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετοχών
πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως..

Αυτοί οι κωδικοί του 13033 «κόβονται» από Παρασκευή

 


Τέσσερις κωδικοί του 13033 «κόβονται» από την Παρασκευή λόγω της αυστηρότερης απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από τις 21:00 έως τις 05:00.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή..

Είμαστε η ατραξιόν στο Δείπνο Ηλιθίων...


Έχουν στήσει το μεγάλο φαγοπότι. Το κάνουν τόσο ξετσίπωτα, σα να θέλουν να μας υποβάλουν την ιδέα, πως είμαστε η ατραξιόν στο Δείπνο Ηλιθίων.

Είναι που δεν τους διαψεύσαμε καθόλου αυτή τους την εκτίμηση. Στο προηγούμενο σοκ και δέος, όταν η ζωή μας υποθηκεύτηκε στις τράπεζες, ο τόπος ανασκάφτηκε, για να ξεπουληθούν ακόμα κι οι πέτρες, όταν τα παιδιά μας..

Κολοκύθια τούμπανα - Του Κώστα Χατούπη


Κι ενώ η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ ασχολούνται με το κουρνιαχτό τής αναταραχής λόγω Covid

1.  ...”εκεί στο ΥΠΑΑΤ ο Βορίδης παραμένει στο απυρόβλητο και δοξάζεται κρυπτόμενος...

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Τα μέτρα πάρθηκαν αργά - Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές

 


"Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε..

Βόμβα: O Π. Νίκας κλείνει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. και ανοίγει άλλη αναπτυξιακή!!!


Με μια δήλωση που ενδεχομένως δικαιολογεί την στάση και την συμπεριφορά του όσο αφορά τις προθέσεις του εδώ και αρκετό διάστημα, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ,χθες, παραμονή της σημαντικής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. , φέρνει..

Στους 12 φιναλίστ στον διαγωνισμό GREENATHLON GoodChallenge η Κορινθιακή εταιρία ECOMPOST

 


To Greenathon | AI4GoodChallenge είναι ένας διαγωνισμός αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για το Περιβάλλον από τη..

Πάνω από 200.000 ευρώ θα διατεθούν στα Νοσοκομεία και σε Κέντρα υγείας στην Περιφέρεια ,για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

 


Η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19 που δίνουν οι δημόσιες δομές υγείας -όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία-, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης..