24 Οκτ 2013

Εντολή από τα υπόγεια του Μαξίμου


Η εντολή από τα υπόγεια του Μαξίμου για άρθρα και φωτογραφίες από την είσοδο του παιδιού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο δόθηκε από τη Δευτέρα. 

Για «ξεκάρφωμα» θα βγάλουν το Σάββατο, που κυκλοφορούν οι κυριακάτικες εφημερίδες, στη σέντρα

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο)!


«Όλοι γνωρίζουν, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος. 
«Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια επιμήκυνση μέχρι το… 2064!

Οι νέοι φόροι το 2014 για τα ακίνητα. Επιβαρύνσεις από το πρώτο τετραγωνικό


Από το πρώτο τετραγωνικό ακινήτων, το πρώτο στρέμμα οικοπέδου ή αγροτεμαχίου, από το πρώτο ευρώ εισοδήματος επιβάλλεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ), που ενοποιεί το περίφημο "έκτακτο" χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Ο ΟΑΕΔ ζητάει μεταπτυχιακό και ντοκτορά για θέσεις σερβιτόρου -Τέλος εποχής


Ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί περιμένουν τους Ελληνες νέους πτυχιούχους των ΑΕΙ, για τους οποίους η ανεργία έφτασε πέρυσι στο 18,2% από 6,3% που ήταν το 2008.
Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που έκανε το Ινστιτούτου Ερευνας (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και έρχονται...

Ο Μπαρόζο βάζει 10 στον ελληνικό λαό και μηδέν στην κυβέρνηση


Μια προσεκτική κριτική αλλά με σαφή επικριτική διάθεση προς την κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος υποστηρίζει πως αν και οι Ελληνε πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει πράξει όσα...

Νέα πρόκληση: Ούτε διόδια θα πληρώνουν οι βουλευτές


Με μία απόφαση πρόκληση οι βουλευτές περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν δωρεάν τα διόδια της Εθνικής Οδού δίνει το Κοινοβούλιο στους βουλευτές της επαρχίας.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ελήφθη από το Σώμα και το ανακοίνωσε η Προεδρεύουσα Μαρία Κόλια -Τσαρουχά...

Κομματικοί υπολογισμοί πίσω από τις γραμμές της προγραμματικής συμφωνίας


Της Αγγελικής Σπανού
Είναι δυνατόν, κυβερνητικό κείμενο έντεκα σελίδων και 43 σημείων που κυοφορείται από τον Ιούνιο και δημοσιοποιείται σε μια θερμή συγκυρία να μην έχει ούτε μία είδηση; 
Η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερο εσωκομματικό προσανατολισμό απ' όσο...

Ανανέωσαν τους όρκους τους στο μνημόνιο


Σε γενικές και αόριστες δεσμεύσεις περί μείωσης της φορολογίας όταν επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, τονίζοντας ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, σε έξοδο από το μνημόνιο σε βάθος χρόνου το οποίο όμως για την ώρα αποτελεί μονόδρομο και εξάντληση της τετραετίας...

Independent για Ευρωπαϊκό Νότο: "Ένα διδακτορικό με τον καφέ σας; Ο μπάρμαν που θα σερβίρει το ποτό σας, ίσως να είναι πιο μορφωμένος από εσάς"


Για την "χαμένη" γενιά της Ευρώπης της κρίσης, η οποία μεταναστεύει στην Βρετανία, γράφει Independent. Ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ντέμη Δημητροπούλου.
 

"Τίποτα δεν έχει καλύτερη γεύση, από ένα καφέ που φτιάχνετε από έναν έμπειρο μπάρμαν. Ωστόσο, είναι

Νέο κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο;


«Έχουμε οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού», λέει ο γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπ. Δικαιοσύνης
Νέο κατάστημα κράτησης ανηλίκων από 15 μέχρι 18 ετών, αναμένεται να λειτουργήσει στην Κόρινθο.

Ένα μεσαιωνικό χωριό… μέσα στη θάλασσα!


Από όλα τα χωριά κατά μήκος της ακτής Alabaster (Côte d’ Albâtre) στην Άνω Νορμανδία της Γαλλίας το Étretat έχει τη μεγαλύτερη φήμη, ως ένα από τα ωραιότερα της περιοχής. 
Ένας μεσαιωνικός οικισμός σχεδόν μέσα στη θάλασσα, αφού τα σπίτια γλείφουν στην κυριολεξία την ακτή, το χωριό φημίζεται για την καταπληκτική θέα από τα...