5 Μαΐ 2021

Άνετη πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά


Με μια πολύ άνετη επικράτηση επί του Benoit Paire ξεκίνησε τις υποχρέωσεις του στη Μαδρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έφτασε τις 10 νίκες στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Μόνο 54 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο ο...

Η ήττα της αριστεράς των «πλατειών» και η νέα αριστερά


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos και εταίρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην κυβέρνηση της Ισπανίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική μετά την ήττα της αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές.

Αιχμές από τους New York Times για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα


«Το νέο στοίχημα της Ελλάδας», είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ των New York Times, που αναφέρεται στο επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανοίγει τα σύνορα και για μη Ευρωπαίους, παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα και τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι...

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κορινθίας / Εργασιακά: Η ΝΔ μιλά για το παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ για το παρόν και το μέλλον


Η συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και μερικές εβδομάδες γύρω από το εργασιακό νομοσχέδιο θα έπρεπε να είναι μία συζήτηση για το μέλλον της εργασίας στον 21ο αιώνα. Μια συζήτηση που θα έφερνε στο τραπέζι ζητήματα όπως η επικαιροποίηση της εργατικής νομοθεσίας με τις συνθήκες..

Ανοίγουν δικαστήρια, φροντιστήρια, ΙΕΚ και οργανωμένες παραλίες


Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από τις 8 Μαΐου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με...

Αναμέτρηση Μητσοτάκη – Τσίπρα με φόντο τους νέους


Μαρίνα Αλεξανδρή

Στον (κεντρικό τουλάχιστον) σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου η εγγύτερη ημερομηνία που παίζει για εκλογές, εντοπίζεται στο φθινόπωρο του 2022.

Νωρίτερα μπορεί να...

Και νέα καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας των Σοβιετικών στον τελικό του ‘87


Συνέχεια στις δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις για απόπειρα δωροδοκίας παικτών της Σοβιετικής Ένωσης, πριν τον τελικό του Eurobasket 1987, έδωσε ο Χέινο Έντεν, μέλος της τότε ομάδας της ΕΣΣΔ, με δηλώσεις του στην εσθονική ιστοσελίδα...

Να μην καταργηθεί το μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς, ζητούν 130 ευρωβουλευτές και 30 δήμαρχοι - Και ο Κ. Μπακογιάννης


Σαφή δέσμευση από τους Eυρωπαίους ηγέτες για να μπει ένα τέλος στην αστεγία στην ΕΕ και να διατηρηθεί το μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς έως το 2030, ζητούν με κοινή επιστολή τους, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής του...

Μας "απελευθερώνουν" από το 8ωρο


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Όταν η νομιμοποίηση του να δουλεύει κανείς 11 ή 12 ώρες, πλασσάρεται ως διεύρυνση επιλογών και εκσυχρονισμός.

Ομολογουμένως το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά...

Μητσοτάκης στους «FT»: Η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα


«Τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self test και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά»...

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες - "ΟΧΙ" της επιτροπής για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς


Το πράσινο φως για να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα φροντιστήρια για την προετοιμασία των μαθητών της Γ' λυκείου ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων,
αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, έδωσε η Επιτροπή των ειδικών, από τις 10 Μαΐου. Επίσης, η Επιτροπή σύμφωνα με πληροφορίες εισηγείται την..

Στην υγειά της εστίασης!...


Το ανέκδοτο, που εδώ και μέρες κυκλοφορούσε, έλεγε, ότι αν η Δευτέρα είχε οριστεί ως ημέρα επανεκκίνησης της εστίασης, η Τρίτη θα έπρεπε να κηρυχτεί μέρα «χανγκόβερ». Η υπερβολή προοικονομούσε την «επέλαση» των πολιτών...

Εμπορικός Σύλλογος: Ενδιάμεσες εκπτώσεις Μαίου 2021

 


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό ότι η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος άρχισε το Μ. Σάββατο 1 Μαΐου και θα λήξει την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή..

Κορωνοϊός: 2.093 κρούσματα – 765 διασωληνωμένοι – 96 θάνατοι /Πτώση στην Πελοπόννησο


Αύξηση παρατηρήθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.093 περιπτώσεις. Παράλληλα, σοκ προκαλεί ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, καθώς καταγράφηκαν 96, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 765. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη..

Α. Ζάρρος:“Γιατί πάλι στο Ξυλόκαστρο τα σκουπίδια της μισής Κορινθίας;"


 Aίσθηση προκαλεί η ανάρτηση στο fb  σελίδα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης του Α. Ζάρρου σχετικά με την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.Oπωσδήποτε το θέμα είναι σοβαρό αφού η είδηση..

Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο Ζευγολατιό



Οι ημέρες του Πάσχα ολοκληρώθηκαν και οι ασφαλτοστρώσεις στο Ζευγολατιό συνεχίστηκαν σήμερα με την ίδια ένταση και ταχύτητα των προηγούμενων ημερών και την ολοκλήρωση τεσσάρων δρόμων. Σύμφωνα με το πλάνο της δημοτικής αρχής ,οι εγασίες θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου.

Self test: Μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η χορήγησή τους μέχρι το Σάββατο


 Μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζομένους σε σχολεία θα χορηγούνται από σήμερα και μέχρι το Σάββατο τα self test. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία οι δημόσιοι και..

Γ. Ψυχογιός: Την επανεκκίνηση και στήριξη του αθλητισμού ζητάμε άλλη μια φορά στη Βουλή


Ερώτηση κατέθεσαν 37 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας και μέλος του Τμήματος Αθλητισμού, Γ. Ψυχογιός,
  προς τους Υπουργούς..

Π.Τατούλης: Η «α λα καρτ» ευαισθησία του κ.Νίκα έχει ως μοναδικό κριτήριο το εκλογικό του ακροατήριο αποκλείοντας ευπαθείς ομάδες που δεν θα του φανούν "χρήσιμες"

 


Η πολιτική πρακτική της απόλυτης υποκρισίας για δήθεν «ευαισθησία» της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με «επιχορηγήσεις-προσφορές», αποτελεί πρόκληση σε μία εποχή όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρα υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Σε καραντίνα στην αποθήκη του λιμανιού Καλαμάτας 182 διασωθέντες πρόσφυγες


Σε χώρο καραντίνας μετατράπηκαν μέσα σε ένα απόγευμα οι αποθήκες του Λιμανιού της Καλαμάτας για να στεγάσουν όπως όπως τους 182 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, ύστερα από τρεις..

Συγκλονίζει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για τη διασωλήνωσή του: Ημουν μια κούκλα με ανοιχτά μάτια, έχασα 42 κιλά


"Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοστομία", τόνισε ο εντατικολόγος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος που κόλλησε κορονοϊό.

Για τη σοβαρή περιπέτειά του με τον κορονοϊό, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος για πάνω από δύο μήνες, μίλησε σε συνέντευξή του ο..

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test COVID- 19 την Τετάρτη 5 Μαΐου στους Αγίους Θεοδώρους

 


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πτ Κορίνθου, τον Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και τον Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, στους Αγίους Θεοδώρους.

Από σήμερα εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

 


Αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όπως είχε αναφέρει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο (διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης), είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό..

Τσουνάμι ηλεκτρονικών δηλώσεων για φορολογούμενους και επιχειρήσεις: Τι υποβάλλουμε και πότε


Μεταπασχαλινό "κύμα" δηλώσεων προ των πυλών.
Εκατομμύρια θα είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που θα πρέπει να υποβληθούν μέσα στον μήνα για μια σειρά από λόγους.

Για πρώτη φορά τόσο..

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές τη Δευτέρα -Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια


 Μικρά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα
αναμένονται το προσεχές διάστημα, αφού μετά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, σειρά έχουν τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- όλης της χώρας.