6 Οκτ 2010

ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ -ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ

Η μάχη της Περιφέρειας όσο πάει και σκληραίνει..
Η ΝΔ είναι έτοιμη για "μετωπική σύγκρουση" στην Πελοπόννησο ,με πρωτοστάστη όχι τον Δημήτρη Δράκο ,ούτε τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος στην Πελ/σο,αλλά τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος !Όσο κι αν αυτό δείχνει παράδοξο ,είναι αληθές ,αφού στις προθέσεις και στο πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά είναι να περιοδεύσει δυο φορές στην περιφέρειά μας!Μην σου πω και τρεις ,αναγνώστη μου ,αν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα!

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΚΙ ΕΠΝΙΞΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΤΣΑ

Οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται απο συνεργάτες μας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Βόχας, μετά την έντονη βροχόπτωση έχουν ως  εξής..
Η καταιγίδα έπληξε κυρίως τα χωριά Σουληνάρι και Χαλκί ,με αποτέλσμα την υπερχείλιση του ποταμού Ζαπάντη που έπνιξε στην κυριολεξία τα χωριά Ευαγγελίστρια και Πουλίτσα.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Άρθρο του Χρήστου Ντούσικου

(Είχαμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας, είναι πρόχειρα, αποσπασματικά και ανεφάρμοστα τα μέτρα του ανθρωποκυνηγητού και των προστίμων.)

Ως «εκτός νομοθετικού πλαισίου» τα μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος καταγγέλλουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι ίδιοι δηλαδή που έχουν κατά κύριο λόγο επιφορτιστεί με τον καταλογισμό των προστίμων!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΗΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 17  OΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Πεζοπορία στην χαράδρα της  Φλαμπουρίτσας.  Ευχάριστος
  και εύκολος περίπατος  για αρχάριους.
Αναχώρηση από Κόρινθο (περιβολάκια) με λεωφορείο  7.30 π.μ. για οροπέδιο Ζήρειας  
Δηλώσεις συμμετοχής Τηλ. 6948002379 και 6974458334
Αρχηγοί :  Χριστόφορος Καραγιώργος , Γεωργία Γόγολα

"ΠΝΙΓΗΚΕ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΒΟΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ-ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΤΣΑ

Πλημμύρισε και πάλι η Βόχα απο την έντονη βροχόπτωση του απογεύματος ..Σύμφωνα με πληροφορίες επλήγησαν ιδιαίτερα οι περιοχές της Ευαγγελίστριας , Πουλίτσαςαλλά και της Στιμάγκας στο δήμο Βέλου .
Απελπισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής του Ζευγολατιού που έχουν γινει και οι κακοτεχνιες της ΕΡΓΟΣΕ   ζητούσαν την βοήθεια των συμπολιτών τους ,αφού τα νερά ορμητικά εισέβαλαν στα σπίτια τους..

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2010 ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ -ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου συμμετείχε στους εορτασμούς ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς θεσμούς, των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε εκδήλωση που οργάνωσε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ:Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

Στό άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τήν αντίδραση του ελληνικού λαού στά τεκταινόμενα.

ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Σε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ώστε να εξισωθούν σταδιακά την προσεχή τριετία με τις εμπορικές τιμέςοι οποίες υποχωρούν λόγω της κρίσης - θα προχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές του 2011.

ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ




Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι κυβερνητικές δαπάνες και τα χαμηλά επιτόκια για την τόνωση της ανάπτυξης θα εξασθενήσουν τα νομίσματα και θα ενισχύσουν την ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα ως εναλλακτικές επενδύσεις.

ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ


¬ Προθεσµία έως τις 12 Νοεµβρίου για να προκαταβάλουν τον φόρο θα έχουν όσοι επιθυµούν να ενταχθούν στην περαίωση
Διαδικασίες εξπρές για την αποστολή των σηµειωµάτων περαίωσης σε ένα εκατοµµύριο ελεύθερους επαγγελµατίες και επιτηδευµατίες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονοµικών ώστε στις 12 Νοεµβρίου να εισρεύσουν τα πρώτα έσοδα στα ταµεία του Δηµοσίου.

ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12.000.000 ΕΥΡΩ

  Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει  τους συνδημότες της , ότι το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου μας στο τέλος του Σεπτέμβρη, παραμένει λίγο πάνω από τα 12.000.000 Ευρώ. Αυτή είναι η απάντηση στις Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι αυτό θα μειωθεί σημαντικά,  λόγω των διαφόρων ταμειακών υποχρεώσεων του Δήμου. Αν συνυπολογίσουμε τα διάφορα έργα που ήδη εκτελούνται   αλλά και αυτά που προγραμματίζονται,  τότε  κάποιοι χάνουν ένα ακόμη επιχείρημα  για να αντιπολιτευθούν τη Σημερινή Δημοτική Αρχή.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.ΘΕΜΑ:ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών, νυν Υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Ζώης, αυτη την ώρα βρίσκεται στη Νομαρχία Κορινθίας όπου με τον υποψήφιο αντιπεριφερειαρχη Νίκο Ταγαρα συζητούν όλες τις λεπτομέρεις του ψηφοδελτίου της Κορινθίας ,στον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ


Με σχέδιο και με όραμα, με τόλμη και αποφασιστικότητα και με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του επιχειρούμε μια νέα προοπτική για το διευρυμένο Δήμο Κορινθίων. Στοχεύουμε σε ένα Δήμο που θα στηρίζει τη δημιουργική προσπάθεια των Δημοτών του, που θα εγγυάται την κοινωνική συνοχή, που θα στηρίζει την οικογένεια και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα δίνει ευκαιρίες στους νέους μας που είναι το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται με ορμή και δυναμισμό και αποτελούν το συνδυασμό της νίκης και της προοπτικής, οι παρακάτω άξιοι Συνδημότες μας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο 1ος ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Του Πάνου  Μπεγλίτη
Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Βουλευτή Κορινθίας

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ


Κλείνει ένας χρόνος από τη μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη 2009.
Πριν ένα χρόνο, κληθήκαμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια ιστορική περίοδο που, όπως στη συνέχεια διαπιστώθηκε, ήταν η πιο κρίσιμη που γνώρισε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο.
Το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» αποδείχθηκε, δυστυχώς, δραματικά επίκαιρο.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Διαβάστε σε λίγο στο jenny's world..
Τον απολογισμό ενός έτους του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη ..
Είναι η πρώτη φορά που Κορίνθιος υπουργός ,κάνει γραπτή αναφορά στους συμπολίτες του ,για τα όσα έπραξε και πέτυχε για την Κορινθία ..

ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΟΥ (51 ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Άγιοι Θεόδωροι, 3 Οκτωβρίου 2010
 Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνει καθημερινά ο μέσος πολίτης της χώρας, άρα και ο καθένας από εμάς, πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Όπως όλοι γνωρίζουμε με την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση ο δήμος μας συνεννώνεται με το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΛΑΔΟΥΧΟ Ο ΠΑΠΑΣΤΕΛΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δήλωση Υποστήριξης
 Δηλώνω ότι στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 για Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα υποστηρίξω τον κ. Αντώνη Κλαδούχο. Ο νέος θεσμός για την τοπική αυτοδιοίκηση «Καλλικράτης» απαιτεί νεαρά πρόσωπα, δραστήρια, έμπειρα και ικανά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς της περιοχής του νέου διευρυμένου Δήμου, συναντήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

Διαβάστε τι θα ισχύσει από τις 15.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 αύριο το πρωί...

Αιτία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κατεδάφιση της γέφυρας ''Άνω Διάβαση Α223'' στην περιοχή Καριώτικα του Ξυλοκάστρου. Λόγω έργων θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή του Ξυλοκάστρου μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.

ΡΙΟ:ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ,ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ !

Στο κόκκινο έχουν φθάσει οι ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες μέρες, δεν υπάρχει ούτε σαπούνι στις τουαλέτες των κλινικών.  Ο Γραμματέας της ΕΙΝΑ Κώστας Γιαννάκενας δηλώνει πως δεν πρόκειται για πολυτέλεια αλλά για ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς εγκυμονεί κίνδυνος νοσοκομειακών λοιμώξεων.

ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Με στόχο της είσπραξη 570 εκατομμυρίων ευρώ η Κυβέρνηση αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες μάλιστα θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο φέρνοντας τα πάνω-κάτω σε μια σειρά από τέλη και φόρους. Στόχο οι... βίλες που είναι εκτός σχεδίου και γι' αυτό το λόγο κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας, όμως με τη δημιουργία ζωνών συμπαρασύρει όλα τα ακίνητα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Στην Κόρινθο θα βρίσκεται την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς.Ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 6 μμ  θα επισκεφθεί τη Νομαρχία, όπου θα συναντηθεί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και νομάρχη κ. Ν. Ταγαρά και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Δ. Δράκο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί καταστήματα στο κέντρο της πόλης..

Ο ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την πεποίθησή του ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει οκτώ περιφέρειες, εξέφρασε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, χωρίς να αποκλείει στα «κέρδη» του Κινήματος να προστεθούν δύο ακόμα Περιφέρειες.

ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την σκληρή οικονομική πολιτική που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, θα επιχειρήσει ο Γ.Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Πέμπτη.

ΟΤΑΝ ΟΙ "ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ

Τι μπορεί να σου κάνει ένας επικοινωνιολόγος όταν δεν εχει έμπνευση!Τελευταίως βέβαια ,θα πρέπει να σημειώσω,πως  οι περισσότεροι δεν έχουν έμπνευση και τότε "παίρνουν φωτιά τα πατζάκια των υποψηφίων"!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ


Χθές σε ένα πολυ σύντομο σχόλιο μου για τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη στην Κορινθία  αναφέρθηκα στις αντιστάσεις τόσο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ,όσο και ο υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη του Γιώργου Δέδε απέναντι  σε υποψηφιότητες που χαρακτηρίσαμε ως" γραφικές"..
Η σύντομη αναφορά μου στο συνδυασμό Τατούλη συζητήθηκε απο πολλούς και χαίρομαι ειλικρινά γιατί όλο και αυξάνονται οι αναγνώστες μας ,οι οποίοι εκφράζουν ανοιχτά  την άποψή τους.