25 Μαΐ 2021

Π. Τατούλης : Όσες προσπάθειες και αν κάνει ο κ. Νίκας τα έργα στην Αργολίδα φέρουν την σφραγίδα της "Νέας Πελοποννήσου" και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής


 Επίσκεψη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στο Λυγουριό,
πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» πρώην Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης, συνοδευομένος από την πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον..

Ν. Σταυρέλης: Δεν το λες επιτυχία να ζημιώνεις το δήμο με επιπλέον 9 εκατ. για τον οδοφωτισμό


Το Δημοτικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία πέρασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης σε ιδιώτη του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας με αναβάθμιση του Οδοφωτισμού.

Εμείς ως παράταξη..

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου : Τα βουνά της Κορινθίας εκπέμπουν ΣΟΣ - Της Δήμητρας Λυμπεροπούλου


Η Περιφερειακή μας παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος»  και Δήμητρα Λυμπεροπουλου, με αφορμή την νέα μεγάλη φωτιά που πλήγωσε την Κορινθία συνεχίζει τις αποκαλύψεις φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας ένα υπόμνημα-ντοκουμεντο με ημερομηνία 28-5-2015 του έμπειρου διευθυντή δασών Κορινθίας προς την..

Η αλλαγή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δήμου Κορινθίων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο


Στην αλλαγή  και αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού του δήμου Κορινθίων, ένα δίκτυο 22.000 φωτιστικών σωμάτων , αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.  «Μετά την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου..

Εμπρός

Η σιωπή του υπουργού σχετικά με το θέμα δείχνει ότι η ευαισθησία εκατοντάδων νέων ανθρώπων και η απόφασή τους να δράσουν τον ανάγκασαν σε άτακτη υποχώρηση.

ΑΣΕΠ / Με τις ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η άλωση της ανεξάρτητης αρχής


Οργή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη φωτογραφική ρύθμιση του Μάκη Βορίδη και αιχμές για τη στάση του ΚΙΝΑΛ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εξελέγη από τη Διάσκεψη των Προέδρων...

Little Island: Η Νέα Υόρκη μόλις απέκτησε ένα νέο τρομερό πάρκο - Πλωτό, μια όαση πρασίνου που αναδύεται από τον ποταμό Χάντσον [εικόνες]

Μια νέα ατραξιόν αλλά και μια όαση δροσιάς έχει αποκτήσει πλέον η Νέα Υόρκη, χάρη στο νέο πλωτό πάρκο που εγκαινιάστηκε προχθές στον ποταμό Χάντσον.

Κορωνοϊός: 2.433 κρούσματα, 50 θάνατοι, 556 διασωληνωμένοι. 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Σε 2.433 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 50 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τους 11.872. Παράλληλα, σε...

Γ. Ψυχογιός: Να μην κλείσει η τράπεζα Πειραιώς στη Νεμέα. Παρέμβαση Ψυχογιού στη Βουλή.


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με ευκαιρία αντίστοιχής επιστολής του Δημάρχου Νεμέας η οποία επισυνάπτεται στην Αναφορά, ζητώντας να αποτραπεί το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Νεμέα..

Το χρέος μετά την πανδημία: Τα γερμανικά «γεράκια» επιστρέφουν


Νικόλ Λειβαδάρη

Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις: Αμέσως μετά την συνεδρίαση του τελευταίου Eurogroup διαμήνυσε, με νόημα, ότι «η γενική ρήτρα διαφυγής»...

Nomadland: Η πτώση του τείχους για το νεοφιλελευθερισμό της παγκοσμιοποίησης


Γιάννης Μυλόπουλος

Αν τα γουέστερν της παιδικής μας ηλικίας εξέφραζαν την εποχή του ηρωισμού και της πάλης ανάμεσα στο καλό και στο κακό, σε μια Αμερική που υπόσχονταν πολλά ως χώρα της ελευθερίας και ως ανερχόμενη δύναμη, το...

Οι ευθύνες της Αριστεράς για την Αριστερά...


Απέναντι στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που έφερε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το σχέδιο "Ελλάδα +". Η Κυβέρνηση στρέφει, με το σχέδιο αυτό, την Κοινοτική χρηματοδότηση αποκλειστικά στους λίγους και εκλεκτούς.

Λευκορωσία: Σκληρό πολιτικό θρίλερ - Τα πρώτα λόγια του δημοσιογράφου


 Σε πλήρη εξέλιξη η διπλωματική αντιπαράθεση μετά την κρατική «αεροπειρατεία»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πολιτικό – διπλωματικό θρίλερ γύρω από την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους στο Μινσκ και τη..

Τι ισχύει τελικά για γάμους και βαπτίσεις: Ορια ατόμων, μάσκες, μουσική -Ολα τα μέτρα για τους ναούς και το γλέντι

 


Λίγες ημέρες απομένουν για να ξεκινήσει και επίσημα η φετινή «σεζόν» των γάμων και των βαπτίσεων. Σύμφωνα με τον οδικό «χάρτη» εξόδου από το lockdown, που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, από την 1η Ιουνίου θα μπορούν να γίνονται γάμοι..

Φωτιά στο Σχίνο: Κάηκαν κειμήλια 500 ετών στη Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι


Η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Δρυμού των Γερανείων Ορέων στα σύνορα Αττικής - Κορινθίας δεν άφησε αλώβητο το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής, των μοναχών και λιγοστών πιστών..

Τι προβλέπουν οι ειδικοί για την πανδημία το φθινόπωρο και τον χειμώνα - Θα έχουμε νέο κύμα;


Σε άρθρο με τίτλο «Τι προβλέπουν οι ειδικοί για την πανδημία τον προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα» αναφέρεται η γνώμη των ειδικών για το σχετικό θέμα. H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους Καθηγητές της Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτριο Παρασκευή (Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνο Δημόπουλο..

Ν. Ταγαράς: Η έγκριση του μεγαλύτερου έργου της Κορινθίας προέκυψε μέσα από την συνολική δουλειά όλων μας

 


«Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε την έγκριση δημοπράτησης για να αναδειχθεί και ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου» δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς», ανακοινώνοντας στους Δημάρχους Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,  Γιώργο Γκιώνη, και Βέλου – Βόχας..

Γ. Ψυχογιός: Για την κυβέρνηση τα 71.000 στρέμματα που κάηκαν ήταν εκτός "βασικής αντιπυρικής περιόδου"!


Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ fm  και στον Δ. Ελευθεράτο έδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, στην οποία αναφέρθηκε στην πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας, το Αλεποχώρι και τα Γεράνεια Όρη. Τόνισε πως τώρα, πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να υπάρξει άμεση καταγραφή ώστε να γίνουν γρήγορες ενέργειες προς όφελος και προστασία των κατοίκων.

Π.Τατούλης: Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του έργου της υλοποίησης της κουνουποκτονίας;

 


Η επιτυχής υλοποίηση του έργου της κουνουποκτονίας πρωτίστως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τη Δημόσια Υγεία και φυσικά επηρεάζει άμεσα την ομαλότητα και την κανονικότητα στη λειτουργία των κοινωνιών ενόψει κυρίως της τουριστικής περιόδου.

Π.Νίκας: Καμία ευθύνη για τις πυρκαγιές - Η δασική υπηρεσία υπεύθυνη

 


Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, χθε, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως τους τρόπους κινητοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά από πυρκαγιά. Από τον περιφερειάρχη, επισημάνθηκε η ανάγκη, αφ’ ενός για άμεση διενέργεια αυτοψιών ώστε..