15 Ιουλ 2021

Διαδηλώσεις: Τότε για την «Μακεδονία», τώρα κατά του εμβολίου με ίδια σύμβολα και χωρίς λογική

Αριστερά, από την αντιεμβολιαστική διαδήλωση, Σύνταγμα 14/7/21 – Δεξιά από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την «Μακεδονία»

Κορονοϊός: 2794 νέα κρούσματα σήμερα - 6 νεκροί και 132 διασωληνωμένοι. 51 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη  πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.794, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σε έως και 72 δόσεις η νέα ρύθμιση για τις οφειλές λόγω πανδημίας


Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκουρας, καθώς το επιτελείο του θέλει να αποτρέψει ένα νέο δημοσιονομικό πρόβλημα.

Επιδότηση έως 18.000€ για κάθε γυμναστήριο & παιδότοπο


 Με στόχο την παρουσίαση της δράσης επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδότοπων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) και τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου..

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Δεν θεσπίζεται κανόνας απολύσεων, λέει ο Γεωργιάδης – Έρχονται τοπικά lockdown για ανεμβολίαστους


Διαψεύδει τελικά τα σενάρια περί απολύσεων στο δημόσιο, όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν έπειτα και από την αναστολή εργασίας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος προανήγγειλε τοπικά lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ σχολίασε δεικτικά και τις συγκεντρώσεις των αρνητών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Με διαρροές η παραπομπή Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.


Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής αγνόησαν πλήρως το φιάσκο της Προανακριτικής και ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και...

Λογικές απορίες για λογικούς ανθρώπους- Του Γιάννη Πανούση



Γιατί να εδράζονται οι ελπίδες μας
σε βασανιστικές ψευδαισθήσεις αναμονής;
Νίκος Καραδήμας,Ενδείξεις
Ανάμεσα στα άλλα[υγειονομικά, κοινωνικά ,οικονομικά, πολιτικά]παράδοξα της Πανδημίας έχουν προκύψει και κάποια εύλογα ερωτήματα.
-ο τρόμος του ακατ-ανόητου συνδυάζεται με τη δημαγωγία..

Αλκίνοος - Πασχαλίδης - Νέγκα - Νταγάκη με την υπογραφή του Loutraki Festival !


Έβδομο καλοκαίρι παρουσίας για το Loutraki Festival
που, για μία ακόμα χρονιά, καταφέρνει να συγκεντρώσει στην περιοχή μας μερικούς από τους πιο αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες. Οι δεκατρείς ημέρες της διοργάνωσης, γεμάτες με επιλογές από διάφορα είδη μουσικής..

Ανακοινώνονται νέα μέτρα για τις κατασκηνώσεις: Υποχρεωτικά με rapid test ή PCR η είσοδος των παιδιών

 


Ανακοινώνονται σήμερα από το υπουργείο Υγείας, νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στις κατασκηνώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί πως τα παιδιά θα εισέρχονται σε αυτές μόνο μετά τη διενέργεια rapid ή..

Κ. Κόλλιας: Θετικές εξελίξεις για τους αγρότες της Κορινθίας


Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή, χθες είχε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, όπου τέθηκαν όλα  τα ζητήματα σχετικά με τον ΕΛΓΑ , την πορεία των εκτιμήσεων και τις πληρωμές των αποζημιώσεων για τις ζημιές απο παγετο, φωτιά και..

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ:Η διοικητική κράτηση μεταναστών και αιτούντων άσυλο γενικεύεται με τραγικά αποτελέσματα


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
, όπου ως επικεφαλής υπογράφει ο Ψυχογιός Γιώργος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής.

Οι βουλευτές ρωτούν σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ώστε η..

Μια «Ολυμπιονίκης» οικονομικών από την Κορινθία

 


Η Κωνσταντένια Καλύβα, αποφοίτησε φέτος από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Το περασμένο Σάββατο κατατάχθηκε στους νικητές του διαγωνισμού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Κέντρο..

Μαρία Παπανικολάου ή όταν ο «Διόνυσος» συνάντησε τον «Λουκιανό» στο «Παλάτι του Ήλιου» στην μυθική Νεμέα


Του Αριστοτέλη Γ. Καλλή

 Γνωρίζω τη Μαρία Παπανικολάου από το 2013 όταν εγκαταστάθηκε στη Νεμέα. Πολλές φορές με ατελείωτες συζητήσεις μοιραστήκαμε τις αγωνίες μας για τον πολιτισμό και την προοπτική της Νεμέας στον τομέα αυτό. Συνεργαστήκαμε, μαζί και με το..

Ιατρικός Σύλλογος Kορινθίας: Άμεσα το αδίκημα της βίας κατά των επαγγελματιών υγείας να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο

    


 Για πολλοστή φορά ένα Κέντρο Υγείας και το προσωπικό του γίνεται στόχος ασυνείδητων πολιτών. Χθες το προσωπικό του ΚΥ Κιάτου δέχθηκε αήθη επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νοσηλευτή και υλικές ζημιές. Η βιαιοπραγία κατά εργαζομένων του..

Νοσηλευτής στο Κέντρο Υγείας Κιάτου δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα


Ακόμα ένα άγριο περιστατικό βίας σημειώθηκε στο κέντρο υγείας Κιάτου την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, ένας άντρας, έσπασε την τζαμαρία στην κεντρική είσοδο του Κέντρου Υγείας και επιτέθηκε με μία φαλτσέτα σε νοσηλευτή, τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

Στο σημείο έσπευσαν η ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και...

Κορονοϊός: Ανησυχία για σχολεία και πανεπιστήμια – Υποχρεωτικά rapid tests προτείνει ο Γώγος


Σύμφωνα με τον κ. Γώγο ο επόμενος μήνας προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος και στη συνέχεια, με το άνοιγμα των σχολείων, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άλλη τροπή.

Για την έκρηξη κρουσμάτων..

Πώς ταξιδεύουμε με πλοίο: Πόση ώρα νωρίτερα θα πρέπει να είναι οι ταξιδιώτες στο λιμάνι -Ποια έγγραφα απαιτούνται

 


Τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία αναλαμβάνουν από σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με απόφαση έπειτα από σύσκεψη υπό τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Αυτή η απόφασή διασφαλίζει την πληρότητα..

Σε εξέλιξη η δακοκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου το πρόγραμμα δακοκτονίας, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Π.Ε.

Σε πολλές περιοχές έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι ψεκασμοί -παρά τις μικρές..