9 Οκτ 2010

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 4,5 ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.04 μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο .Ο σεισμός είχε  ,σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ,βάθος 10km .Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που έγινε ιδαίτερα αισθητή στην Κόρινθο εντοπίζεται 29 km βορειοδυτικά   της Κορίνθου  και ειδικότερα ,στον θαλάσσιο χώρο της περιοχής Κιάτου και Ξυλοκάστρου.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ



Οσοι μεγάλωσαν με συντροφιά τις αυθεντικές Alfa Romeo, δύσκολα θα αγαπήσουν άλλη μάρκα.Η Alfa Romeo, για τους ρομαντικούς της αυτοκίνησης, δεν είναι ακόμη μία εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα. Είναι κάτι σαν την αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα που, παρά τα στραβοπατήματά της, εξακολουθεί να κατέχει μια θέση στην καρδιά μας....

ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ

 Εν μέσω έντονων αμφισβητήσεων ανακοινώνει τη Δευτέρα η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών το Νόμπελ Οικονομίας.Τα πυρά έρχονται αυτή τη φορά όχι από την Κίνα αλλά από τον Νασίμ Νίκολας Ταλέμπ, έναν πρώην trader παραγώγων και στέλεχος επενδυτικών κολοσσών που έβγαλε λεφτά από τα χρηματοπιστωτικά παράγωγα, τόσο πριν από το 2007 όσο και στη συνέχεια....

ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Να ακυρωθεί η διεξαγωγή στη χώρα μας κοινών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΚΚΕ, οι Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος, Θανάσης Παφίλης και Σπύρος Χαλβατζής.

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

 Γραφεία γεμάτα από στοίβες χαρτιά και άδεια από ανθρώπους. Πολίτες μπλεγμένοι στις εγκυκλίους, τα προεδρικά διατάγματα, τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις. Οκτώ χρόνια για να αφαιρεθεί μια παράνομη περίφραξη και τέσσερα χρόνια για τη διενέργεια μιας αυτοψίας.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

 Η έντονη δραστηριοποίηση του Αντώνη Σαμαρά με τις συνεχείς περιοδείες του και τα βίντεο με τα οποία κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου για ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ξυπνούν τα αντανακλαστικά του κυβερνώντος κόμματος, που επανασχεδιάζει την προεκλογική του εκστρατεία.Στο πλαίσιο αυτό ρίχνει στη μάχη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, που επισκέφθηκε χθες τη Λήμνο και αύριο την Κέρκυρα, αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

ΣΑΜΑΡΑΣ:ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ





Δικαίωση των όσων υποστηρίζει η ΝΔ τους τελευταίους επτά μήνες, χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.

Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ :ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ DNA ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΚΟΥ

 (απόσπασμα απο τον ρ/σ ΑΝΤΕΝΝΑ)
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πολιτικά μεταλλαγμένος ο κ. Τατούλης όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι ένα θέμα που έχει ουσιαστικά εξαντληθεί. Πηγαίνουμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με μια στρατηγική για τον 'Καλλικράτη', για την αλλαγή της περιφέρειας και σ’ αυτό νομίζω είμαστε όλοι συντεταγμένοι.

Η ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Πάντως αυτές οι εκλογές διακρίνονται για :
α) τον μακρύ και βαρετό προεκλογικό τους αγώνα (δυο ολόκληροι μήνες ) και 
β)την μοναχικότητα των υποψηφίων ..
Από τις 7 Σεπτεμβρίου επισήμως (δεν αναφέρομαι στα καλοκαιρινά) έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος .Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες περιοδεύουν στην Πελοπόννησο σπιθαμή προς σπιθαμή ,δεν άφησαν πανηγύρι ,ούτε θρησκευτικό προσύνημα..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ


  Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων του υποψηφίου Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, σε φορείς και επιχειρήσεις του Δήμου, συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στην διώρυγα του Ισθμού και τα σωματεία τους. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, αφού σημείωσαν ότι η ΑΕΔΙΚ, αλλά και όλη η περιοχή που ανήκει στην επιχείρηση, είναι εγκατελειμένη και αφημένη στην τύχη της, παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχει η διώρυγα, όσο και οι γύρω από αυτήν περιοχές για ανάπτυξη.

GREEN PEACE:SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Επί σαράντα έτη και πλέον η μονάδα παραγωγής αλουμίνας στην περιοχή του Κορινθιακού απορρίπτει στον κόλπο εκατοντάδες χιλιάδες τόνους κόκκινης λάσπης, ρυπαίνοντας και μολύνοντας τα νερά, απειλώντας τη δημόσια υγεία, αναφέρει η Greenpeace.

ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ

Ο Τζον Λένον γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1940 στο Λίβερπουλ. Σήμερα, που θα είχε τα 70ά γενέθλιά του, η γενέτειρά του, η Γιόκο Ονο και εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν συναυλίες μνήμης και ...ειρήνης. Κεντρικό σύνθημα: «Είναι ώρα για δράση και η δράση είναι ειρήνη!»

ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΡΙΚΗΣ ΣΕ 43 ΠΟΛΕΙΣ

Δεκαοχτώ αυτόφωρες συλλήψεις, 177 δικογραφίες και εκατοντάδες έρευνες σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, σε 43 πόλεις της Ελλάδας, περιλαμβάνει το «Σφυροκόπημα» του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στη διακίνηση σκληρότατου υλικού παιδικής πορνογραφίας.

ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ

Μια 32χρονη γυναίκα, η Donna Blanks, αποφάσισε να γεννήσει το μωρό που κυοφορούσε, παρά το ότι οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως αν συνέχιζε την κύηση θα έχανε τη ζωή της.Η  Blanks, υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια η οποία συνεχώς επιδεινωνόταν. Μάλιστα, προσπαθούσε εδώ και 13 χρόνια να μείνει έγκυος αλλά χωρίς αποτέλεσμα....

ΣΤΟΝ ΛΙΟΥ ΣΙΑΟΜΠΟ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ


Σε έναν φυλακισμένο Κινέζο αντιφρονούντα, τον Λιου Σιαομπό απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2010 «για τον μακροχρόνιο και μη βίαιο αγώνα του για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα».
Ο Λιου Σιαομπό φυλακίστηκε για 11 χρόνια τον περασμένο Δεκέμβριο για ένα μανιφέστο που έγραψε το 2008 μαζί με άλλους κινέζους ακτιβιστές, με το οποίο ζητούσε ελευθερία λόγου και πολυκομματικές εκλογές

ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ :ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ




 " Το νερό της Κορίνθου είναι πάρα πολυ καλό "δήλωσε ο Θωμας Θωμαίδης αιφνιδίως στην εκπομπή Απέναντι σε όλα χθες Παράσκευη βράδυ..Και αναφέρω το επίρρημα αιφνιδίως ,διότι μιλούσαμε για την αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές που έρχονται..Αλλά φαίνεται πως ο δήμαρχος δεν ήθελε να το ξεχάσει..Κατήγγειλε μάλιστα τις προσπάθειες που γίνονται να εμπλέξουν κάποιοι την όλη υπόθεση μέσα στην προεκλογική περίοδο ,κάνοντας κακό στην ψυχολογία των Κορινθίων..

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ :ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ !

Άλλος ένας χειμώνας θα συναντήσει του υπαλλήλους του δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου αγκαλιά με τις θερμάστρες ..Δυστυχώς όσο κι αν φώναξε ο κύριος Κονομόδης ,όσα έγγραφα κι αν έστειλε σε όλη του θητεία ως πρόεσρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου ,όσοι υπουργοί κι αν άλλαξαν "στην κεφαλή" της Θέμιδος ουδείς ενδιαφέρθηκε για ένα αίτημα αυτονόητο ...
Ο ι εποχές άλλαξαν ,διαδέχονται η μια την άλλη ,οι θερμάστρες πέρνουν την σκυτάλη απο τους ανεμιστήρες και προχωράμε ολοταχώς στο 2011...

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων θα βάλει ξανά και ξανά η Εφορία έως το τέλος του έτους, σε έναν αγώνα δρόμου για τη συλλογή εσόδων 16 δισ. ευρώ ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προετοιμάζει βροχή ειδοποιητηρίων, για την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2009 και της έκτακτης εισφοράς, του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 2010, για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και τα τελευταία εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ "ΤΥΧΕΡΩΝ" ΓΑΜΩΝ

O Οκτώβριος δεν είναι και από τους καλύτερους μήνες για τους γάμους, αφού μόλις έχουμε βγει από την καλοκαιρινή περίοδο όταν και τελούνται τα περισσότερα μυστήρια. Παρ΄ όλα αυτά η αυριανή ημέρα θα είναι ιδιαίτερη για τους διοργανωτές γάμων και τις αίθουσες εκδηλώσεων, εν μέσω κρίσης. Ο λόγος; Η σύμπτωση του... δέκα, καθώς πρόκειται για τη 10η ημέρα, του 10ου μήνα, του 2010.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ.....ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Oρατός είναι ο κίνδυνος να μην πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010, καθώς ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ Η ΜΠΑΡΤΣΑ;

Μετά την εντυπωσιακή έστω και φιλική- νίκη (92-88) της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσελόνα επί των πρωταθλητών του ΝΒΑ Λος Αντζελες Λέικερς στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» της Βαρκελώνης, οι Καταλανοί νομιμοποιούνται να προσφωνούν το καμάρι της πόλης τους... «υπερπρωταθλήτρια κόσμου», όπως και οι Αμερικανοί απονέμουν τον αυθαίρετο τίτλο «World Champions» («πρωταθλητές κόσμου») στους εκάστοτε πρωταθλητές του ΝΒΑ.