4 Νοε 2020

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Κορινθία: 34 νέα κρούσματα

 


Έκρηξη  και στην Κορινθία αφού καταγράφτηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων (34) μέχρι σήμερα και πλέον δείχνει πως τα πράγματα είναι σοβαρά.

Η "αιμοβόρα ανθρωπιά του συστήματος"


Κατέ Καζάντη 

Όταν ο Χέρμπερτ Μαρκούζε, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, προέβλεπε, πως ο κίνδυνος του φασισμού, ή του νεοφασισμού, ως "εκ φύσεως δεξιού κινήματος", δεν έχει ξεπεραστεί κατά κανέναν τρόπο, δεν ήταν δυνατόν να προβλέψει τα...

Κικίλιας: Καθολικό lockdown στη χώρα για ένα μήνα


Σε καθολικό lockdown για ένα μήνα μπαίνει η χώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς τα επιδημιολογικά επιδεινώνονται στη χώρα και το ΕΣΥ πιέζεται λόγω κορονοϊού. Τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις..

Ένα νομοσχέδιο όνειρο για το ΣΕΒ, εφιάλτης για τους εργαζόμενους



Παπαγάλος 

Διαβάζουμε καθημερινά για τη λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση, για την τεχνητή νοημοσύνη που μπαίνει στη ζωή μας, για έξυπνες συσκευές και ρομπότ, για αξιοποίηση της...

Νοέμβρης: ο αγαπημένος μήνας των λύκων


Βαγγέλης Γέττος

Η περίοδος του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου κατά την τελευταία δεκαετία προσφερόταν ανέκαθεν για δεξιά, ακροδεξιά και παρακρατική σπέκουλα.

Κορονοϊός: 2646 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 18 θάνατοι, 179 διασωληνωμένοι - Μαύρα ρεκόρ


 Δραματικά αιφνιδιάζει η επιδημία κορονοϊού την Ελλάδα, η οποία θα αναγκαστεί να λάβει νέα πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να ανταπεξέλθει στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων που..

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη και Τσιόδρα την Πέμπτη. Lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι


Την ώρα που όλο και περισσότερο ακούγεται το σενάριο του καθολικού lock down, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να τάσσεται υπέρ αυτού του μέτρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε...

Συνάντηση Τσίπρα - εργαζομένων νοσοκομείου «Παπανικολάου»: Γεμάτες ΜΕΘ, επιλογές ασθενών για τα χειρουργεία λόγω «κόφτη»


«Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρεια Ελλάδας συνολικά, είναι δραματική και κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία, την αδράνεια, σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία...

Διχόνοια και πολυγλωσσία στην κυβέρνηση...


Γιάννης Μπασκάκης

Εικόνα αλαλούμ εκπέμπεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, για την οποία η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο, ενώ πλέον δέχεται βέλη και από το εσωτερικό της Ν.Δ., από στελέχη που επισημαίνουν τις ευθύνες της, πάνω στο ζήτημα.

You can’t hurry love


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Άντε και τη μέρα των εκλογών κειμενάκι, αν και να πω την αλήθεια, ξενύχτησα απλά για να δω την ανατολή του ήλιου· μην παρεξηγηθείτε, αλλά οι εκλογές είναι για κορόιδα. Ο ήλιος, λοιπόν, μας βγάζει πάλι τη γλώσσα του.

Αθ. Λινού: Εντελώς απαραίτητη η συνταγογράφηση των τεστ


Κωνσταντίνος Λάππας

Πληθαίνουν οι φωνές, που θέτουν ως ζήτημα μείζονος σημασίας την συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού, ενώ τελευταία αναφορά από κυβερνητικά χείλη σχετικά με το θέμα...

Ντ. Νικολάκου: Για το θέμα "του κοριού" δεν έχω πει ακόμα την τελευταία μου κουβέντα


 Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Τρίπολης η πρώην αντιπεριφερειαρχης Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε εκτός των άλλων  στις   μηνύσεις, που έχουν γίνει στον επικεφαλής της..

Ηχηρό ΟΧΙ των πρυτάνεων στην απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλλει μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής στα Πανεπιστήμια


 Ενα ηχηρό «όχι» ήταν η απάντηση των διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής στους κόλπους της..

Αυτά είναι τα σχολεία της Κορινθίας που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού


Πάνω από 500 σχολεία και τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Μέσα σε αυτά και στην Κορινθία κλειστό είναι το Δ1  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου μέχρι και 15-11-2020 

Η ανάπλαση της περιοχής της Νεμέας μέσα στο πρόγραμμα "Αντώνη Τρίτσης"


Η ανάπλαση περιοχής της Νεμέας
αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος στην Περιφέρεια.Το εν λόγω έργο  η Περιφέρεια, ασκώντας το σχετικό..

Επιχείρηση στοχοποίησης και αποδυνάμωσης του Δ. Καμπόσου από τον Π.Νίκα: Eπιστολή στους δημάρχους για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ


Να πάρουν θέση σχετικά με το θέμα της “Πελοπόννησος” Α.Ε
. ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απευθύνει προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

“Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ), η οποία μαζί με την Περιφέρεια είναι μέτοχος της..

Κορονοϊός: Τι απάντησε ο Κοντοζαμάνης στις καταγγελίες για τους μισούς ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ


Για ψέματα, συκοφαντίες και προσβολή των επαγγελματιών Yγείας έκανε λόγο ο υφυπουργός Yγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
απευθυνόμενος σε όσους αναφέρουν ότι ασθενείς με Covid-19 μένουν εκτός ΜΕΘ και αναπόφευκτα πεθαίνουν λόγω..

Ετοιμάζουν «μπλόκο» σε εκδρομείς & απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής τα Σαββατοκύριακα


Σχέδιο περιορισμού μετακινήσεων
αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες..

Νέα εποχή στα διόδια όλης της χώρας: Με το ίδιο e-pass από σήμερα η διέλευση


Τη δυνατότητα να διέρχονται με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη από όλους τους σταθμούς διοδίων
των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας θα έχουν από σήμερα οι οδηγοί. Έτσι, από σήμερα οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα..

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Επίσκεψη στο 2ο δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο Κιάτου


Συνεχίζει ο Ιατρικός Σύλλογος να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Έτσι όπως είχε δεσμευθεί και ανακοινώσει συνεχίζει τις επισκέψεις του σε σχολεία του νομού για να ενημερώσει τους..

Συγκίνηση για την περιπέτεια της 7χρονης Αναστασίας: Διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο – Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς της


Τεράστια κινητοποίηση υπάρχει εδώ και μέρες για την 7χρονη Αναστασία που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο.
Η μικρή θα πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία, όμως το κόστος είναι τεράστιο. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της μαθήτριας της δευτέρας δημοτικού, ένα κύμα συμπαράστασης ξεσηκώθηκε: Έχει διοργανωθεί μαραθώνιος αγάπης, προβολή ταινίας, ενώ δεκάδες κουμπαράδες έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα της Καλαμάτας και..

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός 3-0: Στο ίδιο έργο θεατής


Όπως πριν από λίγες μέρες στο “Ντραγκάο” έτσι και στο “Etihad” ο Ολυμπιακός με αμυντικά λάθη και επιθετικές αδυναμίες γνώρισε “καθαρή” ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι.