13 Οκτ 2010

ΝΙΚΗΣΕ(2-1) ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ



Με τη βοήθεια και του Σουηδού διαιτητή Χάνσον που δεν έδωσε στο α' ημίχρονο δυο πέναλτι στους Ισραηλινούς, η Ελλάδα νίκησε 2-1 στο Καραϊσκάκη και πέρασε στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου
. Ο Σαλπιγγίδης στο 22' και ο Καραγκούνης στο 63' πέτυχαν τα γκολ της φοβερά ευάλωτης στην άμυνα ελληνικής εθνικής ομάδας. Οι Ισραηλινοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά (59') με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου.
Ο Σάντος παρέταξε την Εθνική με 4 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής κατά της Λετονίας. Οι δυο υποχρεωτικές, καθώς τις θέσεις του τραυματία Τζιόλη και του τιμωρημένου Τοροσίδη πήραν οι Καφές και Βύντρα, αντίστοιχα. Και άλλες δυο για λόγους τακτικής, με τον Σπυρόπουλο να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας (αντί του Τζαβέλλα) και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης, στη θέση του Μήτρογλου. Το σύστημα δεν διαφοροποιήθηκε, η Ελλάδα έπαιξε με 4-3-3, με τον Κατσουράνη σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική ομάδα να μην μπορεί να πιάσει το ρυθμό του αγώνα της Παρασκευής. Το Ισραήλ με επιθετικές διαθέσεις ταλαιπώρησε αρκετά την ασταθέστατη ελληνική άμυνα και σε δυο περιπτώσεις (23' χέρι Παπασταθόπουλου, 45' ανατροπή Σεχτέρ από Κατσουράνη) ο Σουηδός διαιτητής Χάνσον χαρίστηκε στην Εθνική και δεν έδωσε πέναλτι στους Ισραηλινούς.

Περισσότερος κόσμος τούτη τη φορά στο Καραϊσκάκη (σχεδόν 20.000) αποθέωσε στο τέταρτο τον Φετφατζίδη που αντικατέστησε τον τραυματία Νίνη. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού αρκετές φορές ξεσήκωσε με τις περίτεχνες ενέργειες το κοινό, αν και η Εθνική κινήθηκε περισσότερο από την αριστερή πτέρυγα ή με κάθετες πάσες (κυρίως του Καφέ) προς τον δραστήριο Σαλπιγγίδη. Σε μια απ' αυτές στο 22' ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική άμυνα δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση και έκανε ...νερά στις επιθέσεις των Ισραηλινών. Ευτυχώς για την Ελλάδα, αμέσως μετά την ισοφάριση (59' αυτογκόλ Σπυρόπουλου) ήρθε το 2-1 από πέναλτι του Καραγκούνη σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη. Στο τελευταίο τέταρτο ο Σάντος έδωσε χώρο στο Ισραήλ και η Εθνική τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις στις αντεπιθέσεις δεν κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Βελτίωσε όμως την εικόνα της στην άμυνα (ανέβασαν την απόδοση τους Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος) και απέτρεψε τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων.

ΠΗΓΗ:enet.gr