13 Οκτ 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΕ ΟΣΕ,ΟΤΕ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΛΤΑ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ κύµα σε ΔΕΚΟ και οργανισµούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών ξεσπά σήµερα και αναµένεται να διαρκέσει έως και την ερχόµενη εβδοµάδα. Οι εργαζόµενοι σε ΟΣΕ, ΟΤΕ, αεροδρόµια και ΕΛΤΑ προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις προωθούµενες ιδιωτικοποιήσεις και την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.
Οι εργαζόµενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδροµο, οι οποίοι αντιδρούν στο νοµοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Οργανισµού, προχωρούν σήµερα σε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας στα διαστήµατα 6-9 το πρωί, 2-5 το απόγευµα και 9-12 το βράδυ. Τις ώρες αυτές δεν θα πραγµατοποιηθούν τα προγραµµατισµένα δροµολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόµου.

Αύριο θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόµενοι στον ΟΣΕ. Λόγω της απεργίας δεν θα εκτελεστεί κανένα δροµολόγιο του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ δεν θα πραγµατοποιούνται και τα δροµολόγια του Μετρό στο τµήµα µεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόµιο.

Οι σιδηροδροµικοί έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρες επαναλαµβανόµενες απεργίες για την ερχόµενη εβδοµάδα. Αύριο, τρίωρη στάση εργασίας από τη 1 το µεσηµέρι έως τις 4 το απόγευµα θα πραγµατοποιήσουν και οι εργαζόµενοι στον ΟΤΕ, οι οποίοι απειλούν να συνεχίσουν µε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόµενες ηµέρες.Οι εργαζόµενοι αντιδρούν στις προωθούµενες από τη διοίκηση του Οργανισµού αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώµατά τους.  

Οι ελεγκτές

 Στο µεταξύ, µε µαταίωση απειλούνται όλες οι πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόµια, οι οποίες έχουν προγραµµατιστεί για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, καθώς η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τη συγκεκριµένη ηµέρα.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line