13 Οκτ 2010

O Α. MANΩΛΑΚΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΧΑ





Την  Πέμπτη 14.10.2010 και ώρα 9:30 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωρία της Βόχας.

  Θέμα της επίκαιρης  ερώτησης προς τον Υπουργό  Υποδομών , Μεταφορών και  Δικτύων  κ. Δ. Ρέππα για τα  πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Βόχας:
Κύριε Υπουργέ, με τη διαπλάτυνση της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών αλλά κυρίως με την εκτέλεση έργων για τη γραμμή του Προαστιακού από την ΕΡΓΟΣΕ, βρίσκονται σε εξέλιξη ορισμένες κατασκευές που κατά τα φαινόμενα δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την διοχέτευση των όμβριων υδάτων στην περιοχή της Βόχας στην Κορινθία.
Την Τετάρτη 06.10.2010 υπήρξαν μάλιστα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στα χωριά, Κοκκόνι, Πουλίτσα, Ταρσινά, Κρήνες, Ελληνοχώρι, κ.α., με αποτέλεσμα να διακοπεί και η κυκλοφορία της παλαιάς εθνικής οδού μεταξύ Κοκκονίου και Βραχατίου, καθώς υπερχείλισε τοπικός χείμαρρος.
Επειδή η βροχόπτωση που προκάλεσε τις ζημιές σε καλλιέργειες και οικίες δεν ήταν μεγάλη, δημιουργείται έντονος προβληματισμός για το μέλλον.
    Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο Υπουργός

Προτίθεστε να παρέμβετε προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες διαρρυθμίσεις στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά πλημμυρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διαδρομή των νέων δικτύων.